lördag 16 oktober 2010

Favres rekordafton hjälpte inte, Jets vann

New York Jets 29 - Minnesota Vikings 20
Brett Favre skulle leda sitt lag trots alla distraktioner som varit kring honom de senaste dagarna. Detta lyckades han dock lägga åt sidan någorlunda och rekordmannen var återigen nära en av sina, nu mer, berömda och klassiska comebacks men New York Jets höll emot. När Favre försökte få igång sitt lag och vända på matchen fångade Dwight Lowery ett av hans pass och förvaltade det till en 30 yard interception return för en touchdown. Då återstod knappt två minuter av måndagens match.

Jets kicker Nick Folk satte fem field goals varav två stycken kom efter fumbles från just Brett Favre. Trots att han ryckte upp sig under matchen så var Favre sig inte riktigt lik. Han hittade bara rätt 14 gånger på 34 försök för totalt 260 yards. Detta bara någon timme efter det att det rapporterats om att han bett sina lagkamrater om ursäkt på grund av de senaste dagarnas skandalrubriker. Efter matchen vägrade Favre svara på frågor kring det aktuella fallet och sa bara ”jag har sagt vad jag behöver säga till mina lagkamrater och jag har inga ytterligare kommentarer”.

Hur som helst, om man skiter i allt som inte rör sporten så blev han den första NFL-spelaren i historien att kasta 500 TD-pass och han passade dessutom på att bli den förste att nå över 70 000 yards. Men det två tidiga fumblingarna gjorde att Vikings snabbt låg under med hela 12-0.

Han var nog ganska laddad den här matchen, morfadern, och jag tror ingen ville vinna mer än honom. Men han var ojämn, på tok för ojämn. Han kastade för tre TDs och tog Vikings upp till bara två poängs underläge med 3 minuter kvar. Men det var Jets första halvlek som avgjorde, man spelade på topp då och hade man spelat så hela matchen hade det aldrig behövt bli så rafflande som det till slut blev. För Vikings var faktiskt närmast att vinna, fram tills Favre ödesdigra miss som jag skrev om i ingressen till detta inlägg.

Randy Moss då? Han var ju tillbaka i Vikings igen. Han hade fyra mottagningar för 81 yards, inklusive en touchdown sent i tredje kvarten – Favres 500e TD-pass!
Om det sa Favre: ”När jag kastade det där passet till Moss och såg att det blev en TD, det är något jag har drömt om i tio år nu”. Randy Moss var, till min förvåning, för det mesta täckt av Cromartie – kan tycka att Darrelle Revis hade varit ett bättre val nu när han är tillbaka.

Annars hade Jets offensiv problem för första gången sedan vecka 1, ingenting gick som man ville och det blev som ingenting av deras drives – annat än field goals – förrän sent i matchen. Sanchez gick 21/44 för totalt 190 yards och han har faktiskt inte kastat en enda interception den här säsongen, även om han var nära några gånger i måndags

Favre sa efter matchen att han tyckte att man spelar nog bra för att vara 4-0 eller i alla fall 3-1 och att det här var en mycket tung förlust. Men frågan är den om det inte blir värre för honom när Roger Goodell kommer med sitt straff för hans felsteg…

Noterbart:·

Jets är 5-0 hemma mot Vikings…

· … sist Vikings slog Jets borta var 1975.

· Santonio Holmes var tillbaka I Jets från sin avstängning. Han hade fyra mottagningar för 41 yards.

Inga kommentarer: