torsdag 14 oktober 2010

Vecka 5, Recap

Baltimore vann över Broncos men det är med lite besk eftersmak kan jag tänka mig. Lagets secondary har fortfarande problem. Kyle Orton kastade för 314 yards men lagets rushing attack var totalt ineffektivt. Joe Flacco i Ravens gjorde inte mycket väsen av sig trots vinsten men det spelade mindre roll då Ray Rice stod för den där genombrottsmatchen som hela Baltimore hoppas på. Broncos förlorade i Baltimore igen. Missar man slutspel nu? Ravens-Broncos 31-17.
******
Peyton Manning hade stundtals problem på hemmaplan men det stopppade inte Colts att slå dittills obesegrade Kansas City. Chiefs första förlust för säsongen innebär att inget lag är 4-0, det har inte hänt sen 60-talet. Jag såg annars matchen och den var rätt seg. Matt Cassel hade inte sin bästa dag och det hade inte Peyton Manning heller. Jag överdriver faktiskt inte då jag säger att den var riktigt tråkig. 7 FGs innan första touchdownen kom genom Harts 11 yard run. Då återstod det 4 minuter av matchen! Colts-Chiefs 19-9
******
Jay Cutler spelade inte. Då gick Bears tillbaka till rötterna och fokuserade enbart (nästan) på running game och defence. Mer än så behövdes inte för att slå Panthers. Julius Peppers var tillbaka i Carolina och fångade en interception på ett spektakulärt vis. Annars var Matt Forte kvällens spelare med sina 160+ rushing yards och två touchdowns. Jimmy Clausen. Han kanske inte var mogen för NFL? Det händer inte ett dyft med honom på planen. Panthers är nu 0-5... Panthers-Bears 6-23
******
Vilken debut för Max Hall! Den tidigare odraftade rookien gjorde i söndags sin första match från start. Detta hemma på University of Phoenix Stadium mot de regerande Super Bowl-mästarna. Han började visserligen lite skakigt med en interception som ledde till ett FG för gästerna, dessutom fumblade han vid två tillfällen. Men trots den knackiga inledning som vill jag vara så fräck att hävda att han lyckades bättre än Drew Brees - som inte alls verkar var i någon bra form. Han kastade för hela tre interceptions, varav alla tre dessutom kom att vara viktiga.
Arizonas defence som var så ruskigt dåliga mot Chargers week 4 ryckte upp sig och tvingade Saints till två turnovers. Cardinals-Saints 30-20
******
Texans verkar inte alls vara så bra som jag vill få dom till. Man lever oerhört på Arian Foster och Andre Johnson. När man i helgen mötte ett man-mot-man liknande defence i Giants var man helt plötsligt chanslösa. Arian Foster fick bara 20 yards på hela matchen. Efter att ha sett ett sammandrag från den matchen skäms jag över att Raiders lyckades med konststycket att förlora mot Houston. Texans-Giants 10-34.
******
Chris "CJ2K" Johnson satte två touchdowns i fjärde kvarten, precis vad som behövdes för att lyfta Titans till vinst över det misstagprydda Dallas. Dallas hamnade tidigt i 17-3 underläge på grund av penalties och ödesdigra misstag i defensiven. Men man kom ikapp och jämnade ut till både 17-17 och 20-20 men ett pass från Romo touchade en spelare och interceptades av Titans CB, startskottet för CJ2Ks första TD i sista quartern.
Men Dallas studsade tillbaka för tredje gången i matchen och man jämnade ut till 27 lika - vilket ledde till ett lagstraff på grund av "celebrating" på en av Dallas offensiva linemens. Det blev startskottet för CJ2Ks andra TD i sista quartern.
Titans har vunnit 11 raka matcher mot NFC-lag, NFLs längsta nu aktiva non-conference streak. Dallas har haft en tung start på säsongen och man måste börja vinna nu för att haka på. Cowboys-Titans 27-34.
******
Kevin Kolb var stabil i sin återkomst som starter i Eagles - 21/31, 250 yards och en TD är bra.
Men skit i det nu. Låt oss fokusera en sekund på 49ers. Det är mer än 30 år sedan 49ers var så här dåliga. 49ers är nu 0-5 och man har inte startat en säsong så här dåligt sen sin 0-7 start 1979 då man gick 2-14. Två säsonger senare å andra sidan så vann 49ers sin första av tre Super Bowls under Hall of Fame-coach Bill Walsh.
Men Singletary är ingen Walsh och han bryter ner det här laget mer och mer för varje match som går. Det är en lidelse att se. 49ers-Eagles 24-27.

Mer om veckans matcher kommer senare!

SAMTLIGA MATCHER:
Bills-Jaguars 26-36
Ravens-Broncos 31-17
Colts-Chiefs 19-9
Redskins-Packers 16-13
Lions-Rams 44-6
Panthers-Bears 6-23
Bengals-Buccaneers 21-24
Browns-Falcons 10-20
Texans-Giants 10-34
Cardinals-Saints 30-20
Cowboys-Titans 27-34
Raiders-Chargers 35-27
49ers-Eagles 24-27

Jets-Vikings 29-20

Inga kommentarer: