söndag 3 oktober 2010

Veckans Match, Vecka 4

Philadephia Eagles (2-1-0) - Washington Redskins (1-2-0)
Precis som de flesta andra så ringade jag in den 3e oktober i min kalender när spelschemat släpptes i somras. I elva säsonger hade Andy Reid och Donovan McNabb ett lyckat samarbete men någon Super Bowl vann man aldrig. Det närmsta man kom var den där 24-21 förlusten mot Patriots 2004. Andy Reid satte hela sitt rykte på spel när han i somras gjorde sig av med McNabb. Det värsta av allt var att McNabb dessutom gick till divisionsrivalen Redskins, ett Redskins som på papperet då blev betydligt mycket bättre än vad Eagles var. Fansen i Philadephia var i upplösningstillstånd men man har lugnat ner sig. Michael Vick (som McNabb för övrigt ville ha ta laget) har tagit startplatsen från Kevin Kolb, som skulle ersätta McNabb, och han är faktiskt bättre än Donovan så här långt på säsongen. Ikväll möts alla dessa herrar i ett viktigt och stekhet derby. Eagles och Andy Reid har absolut inte råd med en förlust. Detta beror inte på placeringen i tabellen utan snarare på efterspelet som kommer bli från de egna fansen om man förlorar mot ett Redskins med en QB som höra hemma i Philly.
Men mycket talar väl ändå på att Eagles ska ta hem den här matchen? Redskins total defence är sämst i ligan. Men i matcher som den här brukar allt kunna hända!

Plats: Lincoln Financial Field
Tid: Söndag 22.15
Väder: 10-15 grader, molnigt med stor risk för regn.
Svensk TV-kanal: JA! TV10 visar matchen.

Skadade/frånvarande spelare:
Eagles: Mike Bell (deltog inte i träning pga sjukdom), Nick Cole G
Redskins: Anthony Bryant DT, Kory Lichtensteiger G, Trent Williams T (tveksam), Lorenzo Alexander LB (tveksam)

Senaste möte:
Lagen möttes senast vecka 12 ifjol då Eagles drog längsta strået i en välspelad och oerhört tight match. Eagles vann med 27-24. Eagles har 12-6 i inbördes möten och man vann båda matcherna mot Redskins förra säsongen.

Därför ska du se matchen!
Motståndarna har börjat vänja sig vid att göra 30+ poäng på Redskins opassande 3-4 defence och Michael Vick har, så här långt, spelat så bra att fnasen glömt bort Donovan McNabb.

Visste du att?
  • Redskins QB McNabb har Eagles klubbrekord i antal TD-pass. 216 stycken.
  • Redskins Curtis Portis har åtta rushing TD på nio matcher mot Eagles
  • Eagles Juqua Parker har en sack i fem raka matcher.

Favoriter:
Eagles är favorit här. Inget snack om saken. Man har hemmaplan, man har spelat oerhört bra både offensivt och defensivt och Redskins har gjort den raka motsatsen. Redskins defence har varit otroligt dåligt den här säsongen och 3-4 är ingenting som passar det spelarmaterial man har. Dessutom har lagets OL haft stora problem med att skydda Donovan McNabb. Men allt kan hända.


(klicka för större bild)





Inga kommentarer: