söndag 10 oktober 2010

McNabb vann i återkomsten!

Philadephia Eagles 12 - Washington Redskins 17
McNabb kastade för 125 yards och en touchdown när han ledde Redskins till vinst borta mot Eagels i söndags. Detta i hans första match mot sin gamla klubb. Vilket mottagande han dessutom fick - stående ovationer och applåder som aldrig ville ta slut mötte McNabb på the Linc.

Michael Vick blev tvingad att kliva av i första quartern med bröst- och revbenssakdor i hans första match från start inför hemmapubliken. Kevin Kolb, som var tänkt att var McNabbs ersättare ersatte Vick. Så matchen i matchen mellan VIck och McNabb blev alltså den matchup som det från början pratades om, McNabb-Kolb. Men denna matchup levde verkligen inte upp till hypen.

För att vara på en arena där han har gjort så många episka plays under sin karriär såg McNabb mer ut som en game-manager än en elitspelare. Den sexfaldige Pro Bowl-spelare fick aldrig chansen att visa upp sina skills då coach Mike Shanahan envisades med ett konservativt anfallsspel som för det mesta utspelade sig efter backen. Detta innebar att McNabb vände om och bara gav bollen till en lagkamrat - om och om igen. En situation som måste känts ovan för McNabb som i vanliga fall brukar kasta mer än någon annan QB. Redskins hade 169 rushing yards, McNabb kastade bara 19 passningar under matchen varav bara åtta var successiva.

Men det är vinsten som räknas.

McNabb droppade över bollen hela fem gånger innan han försökte sig på sitt första pass, ett djupt sådant till Fred Davis. Bollen var bara centimeter för kort för en helt öppen Davis. På hans nästa pass i samma drive kastade McNabb ett perfekt pass till Chris Cooley för en 39 yard TD och en 14-0-ledning.

Eagles hade inte en så bra dag. Främst på skadefronten då det kändes som om halva laget utgick. Men värst måste det ändå ha varit för spelarena i slutet av första halvlek;
Kevin Kolb hade tagit Eagles till Washingtons 1 yard-line. Man tog en timeout för att sätta upp ett spel i fourth down, men man klantade till det rejält då man åkte på ett straff för delay of game och man var tvungna att nöja sig med Akers FG för 17-6. Den fullsatta arenan brast ut i ett öronbedövande buande när hemmalaget klev av för pausvila.

Det här var verkligen inte Eagels dag och så här får det inte se ut på hemmaplan mot en divisionsrival. Redskins leder nu NFC East och ni kan ger er fan på att man inte kommer att ge upp den platsen utan en kamp.


Noterbart:
  • Senast Vick och McNabb ställdes mot varandra var i 2005 års NFC-final. McNabb ledde Eagles till vinst med 27-10.
  • Det här var första gången sedan 1995 som Redskins startar en säsong med att gå 2-0 i divisionen.

Inga kommentarer: