fredag 1 oktober 2010

Välförtjänt första seger för America's Team

Houston Texans 13 - Dallas Cowboys 27
Dallas Cowboys kan andas ut igen och till och med kanske kosta på sig ett leende. Åtminstone för tillfället.

Tony Romo kastade två TD-pass till Roy E. Williams, Marion Barber sprang in ytterligare en och Cowboys tog säsongens första seger när man förra söndagen vann med 27-13 borta i Houston. Romo gick 23/30 för 284 yards, Williams tog emot fem pass för totalt 117 yards och Cowboys presterade äntligen bra på en fotbollsplan denna säsong efter att ha gått 0-2 för första gången på 10 år. Ägaren Jerry Jones var rädd för att klubben skulle bli utskrattade och gå 0-3 och faran över att man hade bye denna vecka innan mötet mot Titans den tionde, "Vi hade verkligen legat risigt till om vi hade förlorat denna match" sa Jones och fortsatte "Jag var livrädd över att komma hem till Dallas efter fem veckor utan en enda vunnen match". Men Jerry Jones var inte den ende som var orolig. Coach Wade Phillips säger sig ha legat sömnlös över lagets hemska start, trots att Jerry Jones sagt att Phillips sitter säkert. Nu går Dallas in för en tidig byeweek med en vinst i bagaget att bygga vidare på.

71 456 åskådare var ett nytt publikrekord för Reliant Stadium, folk hade enligt uppgift köat för att komma fram till arena från 06.15 på morgonen lokal tid (matchen började 12). Dallasfansen var välrepresenterade och hetsade hemmafansen med "Let's Go, Cowboys!" när man ledde i slutminuterna. Cowboys blev det andra laget i NFLs nuvarande form att vinna 400 matcher, Pittsburgh Steelers var det första. Houston Texans sumpade inte bara chansen att för första gången i klubbens historia gå 3-0 men också till att kliva fram ur skuggan i staten Texas där Dallas är laget på de flestas läppar och det lag som får alla stora rubriker. Men faktum är att Houston inte alls spelade bra och man hade oerhörda problem med gästernas defence. DeMarcus Ware sackade Matt Schaub tre gånger och Dallas secondary höll tillbaka Johnson till bara 4 mottagningar för totalt 64 yards.
Men Texans var faktiskt det lag som tog ledningen och man ledde med 3-0 när det var dags för den evige hackkycklingen Tony Romo att beträda planen, och som han gjorde det! Första passet i andra halvlek flaggades dock för illegal block, precis ett sånt misstag som satt käppar i hjulet för Dallas i början av säsongen. Men det var ett helt annat Cowboys denna söndag. Man skulle inte påverkas av detta denna gång, misstag skulle inte få sätta sig mentalt.

Williams och Dez Bryant fångade några viktiga third down-pass för att få igång laget som lyckades med bedriften att dra in säsongens första rushing TD. Houston måste tidigt ha sett att detta inte skulle bli en trevlig tillställning och inte såg det ljusare ut när så viktiga Andre Johnson linkade av planen skadad tidigt i tredje kvarten. Lyckligtvis återkom han i spel ganska snart men det hjälpte föga. Ingenting stämde för Houston denna kväll och när Williams fångade för en 17-3ledning för bortalaget kändes matchen sedan länge avgjord.

Det märktes tydligt att det var en kaxig ung klubb som visats sig vara uppstickare som ställdes mot ett rutinerat mer down-to-earth, organiserat lag. Precis som det ofta blir när sådana lag möts så vinner rutinen och "småpojkarna" blir brutalt nedplockade på jorden igen. Exakt det var det som hände i Houston förra söndagen.

Houston får ta nya tag och rycka upp sig inför bortamatchen mot Oakland Raiders nu på söndag. Dallas får vila och andas ut i ytterliggare en dryg vecka. Men för att Dallas ska kunna bli en riktig contender krävs det lite träning mellan njutningarna också. Jag är inte övertygad än.

Noterbart:
  • Schaub kastade en 7-yard TD till Kevin Walter med 1 minut kvar att spela. Det var Texans första och enda för matchen. Det var nära att man för första gången på 61 matcher misslyckades med att sätta en TD...
  • ... sist det hände var 2006. Man förlorade med 34-6. Motståndet hette, just det, Dallas Cowboys.
  • Foster var den förste back att toppa 100 yards på bara 20 matcher denna match.
  • Texans S Bernard Pollard slog karriärrekord med 15 tacklingar i en match.

Inga kommentarer: