söndag 10 oktober 2010

Helgens Match, Week 5

Oakland Raiders (1-3-0) - San Diego Chargers (2-2-0)
Oerhört mycket står fortfarande på spel i hyfsade svaga AFC West. Dessa två lag tycker verkligen inte om varandra och matcherna brukar vara oerhört heta. Oakland sitter på mycket talang och den måste fram nu. San Diego kommer inte att hålla tillbaka. Förra veckan mot Cardinals mörbultade man deras QB och allt talar för att man kommer att spela på liknande sätt ikväll. Raiders har bättre RBs (trots en skadad McFadden) och bättre Special Teams än Chargers och dessa måste spela på topp om det här ska bli en någorlunda trevlig kväll.

Plats: Oakland Coliseum
Tid: Söndag 22.15
Väder: 15 grader och mestadels klart väder.
Svensk TV-kanal: JA! TV10 tar sig i kragen och visar Raiders! Start 22.15.

Skadade/frånvarande spelare:
Raiders: Michael Bennett RB, Robert Gallery G, Travis Goethel LB, John Henderson DT, Thomas Howard LB, Darren McFadden RB, Chaz Schilens WR, Quentin Groves LB (tveksam till start), Ricky Brown LB (tveksam till start), Walter McFadden CB (tveksam till start).
Chargers: Larry English LB, Brandos Siler LB (tveksam till start)

Senaste möte:
Senast lagen möttes var den första november förra säsongen. Den matchen slutade som de senaste 13 mötena har gjort mellan lagen - Chargers vann. Senast Raiders lyckades tvåla dit ärkerivalen var 2003 då Raiders vann med 34-31.

Därför ska du se matchen!
Dessa matcher har en tendens att bli riktigt heta och likt ett derby ska vara även rätt bisarra - konstiga saker brukar hända. Raiders har ju en vana att förlora på egen maskin, oavsett motstånd. Men det här är derby. Det kan bli intressant.

Visste du att?
  • Chargers QB Philip Rivers är 8-0 som starter mot Raiders.
  • Att Chargers Antonio Gates har en TD i åtta raka matcher.
  • Raiders TE Zach Miller har snittat minst en reception i fem raka matcher mot Chargers.
  • Raiders RB Marcel Reece gjorde sin första TD i karriären förra veckan!
Favoriter:
Chargers är solklara favoriter. Jag har inga som helst förhoppningar på att vi ska kunna vinna matchen - det är rent ologiskt. Chargers är så mycket bättre på alla punkter utom två, RBs och ST. Ska Oakland ha någon som helst chans att hänga med måste RBs leverera, utan Darren McFadden. Chargers imponerade stort i defensiven mot Cardinals och man satte en galen press på deras QB. Hur fan kommer det att sluta? Raiders har ett av ligans sämsta OLs. Den här matchen kan bara sluta med Bolts-vinst men ingen hade varit mer lycklig än mig om det inte blev så. Raiders skadelista är oerhört lång, något som absolut inte hjälper. Go Fuck yourself San Diego!

(klicka för större bild)

1 kommentar:

Brunkers GIF sa...

Får väll gratulera till Chargers sämsta quarter ever. Bortaplan och specialteam samt turnovers är inte riktigt Chargers starka sida, suck. Finns inge att det är 0-12 i denna match