måndag 11 oktober 2010

Veckans Match, Week 5 (Monday Night Football)

New York Jets (3-1-0) - Minnesota Vikings (1-2-0)
Favre återvänder till New York och sin gamla klubb Jets, fast denna gång som motståndare. Favre gav upp sin karriär i Green Bay efter personliga problemoch flyttade till Jets. Där hann han med både skandaler och att lägga av. Sedan flyttade han, under uppmärksammade former till Vikings. Nu efter ett år i sin nya klubb återvänder han till New York för möte med sin "gamla" klubb. Jag tror inte alls att han kommer att bli väl omhändertagen av sin forna hemmapublik - hånen, främst efter de senaste skvallren, kommer att hagla. Var så säkra. Han lär inte få det lätt på planen heller. Vikings söker efter formen, Jets ser otroligt starka ut och kan rycka ifrån i sin division vid vinst sent i natt.

Plats: New Meadowlands Stadium
Tid: Måndag 02.30
Väder: Just nu är det i alla fall soligt och drygt 22 grader varmt i New York City.
Svensk TV-kanal: JA! MNF visas på TV10.

Skadade/frånvarande spelare:
Jets: Jamaal Westerman LB är tveksam men kommer nog till spel.
Vikings: Chris Cook CB, John Sullivan C (tveksam till start).

Senaste möte:
Lagen har bara mötts två gånger sedan milleniumskiftet. Det första mötet, 2001, vann New York Jets relativt enkelt. Även för fyra år sedan gick Jets segrande ur striden med siffrorna 26-13.

Därför ska du se matchen!
Jets var i AFC-final mot Colts förra säsongen och man levde på ett oerhört piggt och riktigt giftigt defence. I år har det kanske inte sett lika bra ut men Jets är fortfarande en contender till Super Bowl och med tanke på att Sanchez är en säsong mer rutinerad i år så tror jag att Jets har väldigt stora möjligheter att gå lika långt denna säsong. Men som sagt, deras defence har inte hållit samma höga nivå ännu - och inatt ställs man mot Adrian Peterson, mannen med flest rushing yards i NFC. Lyckas man stoppa honom? Sätter man press på Favre som man gjorde på Peyton Manning i AFC-finalens första halvlek kommer man att vinna det här.

Visste du att?
  • Brett Favre har 499 TD-pass så här långt i sin karriär. Han är alltså ett ifrån 500...
  • ... rekordet för mest TD-pass under en karriär innehar han ju redan så där blir det inget nytt.
  • Jets ALDRIG förlorat hemma Vikings.
Favoriter:
Oj, det här är svårt. Det tycker jag verkligen. Delar jag upp lagen så känns det som om Jets har ett litet övertag, man har en betydligt bättre defence än Vikings men man har både sämre WRs, STs och coach. Kanske även ett litet övertag för Favre gentemot Sanchez. Men tänk på vilken turbulens det har varit i Vikings denna vecka. Först hamnade Favre i rejält trubbel då smaskigt skvaller nådde ytan: http://swenfl.blogspot.com/2010/10/brett-favre-i-rejalt-blasvader.html , sen fick man Randy Moss till skänks från New England Patriots (http://swenfl.blogspot.com/2010/10/jag-fattar-ingenting-randy-moss-till.html). Hur har dessa händelser påverkat laget? Positivt eller negativt? Det är nästan mer intressant än själva matchen. Jag måste ändå hålla Jets som en liten favorit denna match, man känns för tillfället snäppet starkare och har en bättre form än vad Vikings har.

På torsdag kommer en recap från veckan som gått. Har inte tänkt vänta till söndag igen. Då kommer givetvis ett glatt inlägg från Oaklands derbyvinst!

Inga kommentarer: