fredag 17 december 2010

Eagles kanske gjorde rätt trots allt.

Karriären är i en brant nedförsbacke för Redskins QB Donovan McNabb.

http://sports.espn.go.com/nfl/news/story?id=5929516


Allting talar för att Rex Grossman startar söndagens match mot Dallas Cowboys och Redskins verkar inte alls vara speciellt nöjda över McNabbs insatser de senaste matcher.
Jag, och många med mig, tyckte att det var oerhört dumt av Eagles att tradea bort McNabb, och framförallt till en divisionsrival. Men man verkar ha gjort av sig med honom i precis rätt ögonblick.

Det intressanta i det hela är vad som kommer att hända i Redskins efter den här säsongen. Shanahan är uppenbarligen inte alls nöjd och bänkade McNabb redan för flera veckor sedan. Inte nog med det, man har dessutom förlängt med McNabb. I fem år.

Jag ser ingen annan utväg från det här problemet än att antingen Shanahan eller McNabb kommer att få gå. Klubbledningen har uppenbarligen förtroende för McNabb -annars hade man inte förlängt med honom. Så trots att Shanahan i min mening är en av ligans bästa coacher så känns det som om han inte kommer att coacha Redskins nästa säsong.

Det finns givetvis en tredje utväg. McNabb har nyligen uttalat sig om att han inte garanterar att han fortsätter nästa säsong. Skulle han lägga av på eget bevåg skulle det vara bäst för samtliga parter som det ser ut just nu. McNabb skulle slippa bli göra sig till åtlöje och Redskins hade sluppit betala ut de stora summor dollar man kontrakterat honom på och dessutom får man då kanske behålla Shanahan.

Blir en spännande off-season i huvudstaden. I år igen.

1 kommentar:

Tom Brady sa...

Fast Redskins kontrakt med McNabb innebär att man har möjlighet att säga upp honom efter den här säsongen. Det finns en klausul i kontraktet.

Det enda kontraktet innebar för McNabb var ju att han tjänade 3.5 miljoner dollar extra den här säsongen. Ett märkligt skrivet kontrakt som dock var ett genidrag efter de senaste veckornas händelser.

Sätter min högra hand på att MCNabb inte spelar i D.C. nästa säsong.