söndag 5 december 2010

Fantastisk match av Cutler!

Chicago Bears 31 - Philadephia Eagles 26

Är det fortfarande någon som tvivlar på Bears? Efter förra veckans match mot Eagles borde alla belackare svängt i frågan om Bears verkligen är den contender de utger sig för att vara. Man jobbar på oerhört bra och är verkligen typexemplet på hur ett lag skall uppträda. Samtliga spelare drar år samma håll.

På förhand handlade allt om två spelare. Michael Vick och Jay Cutler. Vilken QB skulle gå segrande ur denna tuffa match, vilken QB var den bättre? När slutsignalen ljöd var frågorna besvarade, med råge dessutom. Jay Cutler var betydligt mycket bättre än antagonisten i grönt.

Cutler stod för en helt fantastisk match och kastade för fyra touchdowns. Dessutom kastade han för totalt 247 yards vilket innebar att han numer ha spräckt 15 000 yards-gränsen. Imponerande för en QB som jag, och många med mig, aldrig riktigt gett den cred han kanske förtjänat. 31 poäng var dessutom den högsta poängskörden för Bears den här säsongen. Vinsten innebär att man inför kvällen matcher är en match bättre än Packers och att man numer är ett av de riktiga topplagen i NFC. Men Cutler var givetvis inte ensam om att göra en bra insats. Matt Forte sprang in 117 yards - ingen har lyckats med den bedriften mot Eagles i år. När Forte inte sprang så var det ändå Cutler som plockade isär Eagles försvar, bit för bit. I en av hans bästa matcher någonsin hade han över 146 i passer rating. Devin Haster tog emot tre av Cutlers passningar för totalt 86 yards och Earl Bennet hade två TD-mottagningar.

Eagles hade vunnit tre raka matcher men man misslyckades kopiöst med att få till några större spel mot ett av ligans giftigaste defence och var inför torsdagens match mot Texans i delad divisionsledning med Giants. Michael Vick då? Visst han var väl helt okej. Han kastade för 333 yards men kastade samtidigt sin första interception på över fyra år. I ett väldigt opassande läge dessutom.

Även om Bears vinst var ett riktigt wake up call för vi som kanske tvivlat lite på deras förmåga så återstår det oerhört tuffa matcher mot bland andra Patriots, Jets och Packers. Men visst är Bears nära att ta sig till slutspel nu. Det skulle i så fall vara första gången sedan 2006. Det året gick man så långt som till Super Bowl.

"The doubters aren't in this locker room playing football," sa Chris Harris efter matchen. "We believe in ourselves. We know we have a good football team."

Visst, man är ett bra fotbollslag men det skadade ju inte att Eagles saknade sina två bästa cornerbacks i Asante Samuel och Ellis Hobbs. DEn Juqua Parker kunde inte heller spela på grund av en komplicerad höftskada. Men det är ingen ursäkt för Eagles denna kväll. Man har fullgoda ersättare och nog bra lag för att kunna vinna den här matchen. Nu föll man istället till 5-1 i matcher som Vick både startat och avslutat och man spelade stundtals faktiskt riktigt bedrövligt. Speciellt i början då man låg under med 14-3 efter första halvlek om jag inte missminner mig.

Men jag måste säga att jag är oerhört imponerad av Bears och hur de uppträdde där ute. Det ska bli intressant att följa deras fortsatta resa i grundserien och deras framtida resa i slutspelet. För jag tvivlar i alla fall inte längre på Bears.

Noterbart:
  • Bears TE Desmond Clark var listad som inactive för femte matchen i rad.

Inga kommentarer: