söndag 19 december 2010

Veckans Match, Week 15

New York Giants (9-4-0) - Philadephia Eagles (9-4-0)
Vecka 15 är den största och mest intressanta på hela säsongen med viktiga matchups på alla håll i landet, matcher som kommer att avgöra vilka lag som tar sig till slutspel, vilka som tar de höga seedningarna och vilka som missar slutspel helt. Det finns en rad oerhört intressanta och stora matcher men matchen i New Jersey är den största av dessa. Det här är en match som med största sannolikhet kommer att avgöra vem som tar hem den ständiga tuffa NFC East och vem som får vila upp sig en vecka längre i slutspel. I kväll avgörs Glamour Division!

Plats: New Meadowlands Stadium
Tid: Söndag 19.00
Väder: Det rapporteras om molnigt med några få plusgrader i New York.
Svensk TV-kanal: TV10 visar den här matchen, har ni möjlighet så visas den även i HD-kvalité på Viasat Sport HD. Med svenska kommentatorer.

Skadade/icke tillgängliga spelare:
Giants: Mario Manningham WR, Steve Smith WR, Jake Ballard TE, Axel Hall DE, Darius Reynaud WR, Michael Coe DB
Eagles: DeSean Jackson WR, Mike Kafka QB (inactive, tredje QB), Derrick Burgess DE, Austin Howard T, Garret Mills TE, Keenan Clayton LB

Senaste möte:
Eagles såg rätt vissna ut senast lagen möttes i slutet på november men man kunde ändå vinna med 27-17: http://swenfl.blogspot.com/2010/11/eagles-tappade-kom-tillbaka-och-vann.html

Därför ska du se matchen!
Så oerhört mycket står på spel nu. Vi närmar oss slutet på säsongen. Båda lagen har vunnit lika många matcher. Giants är dessutom 5-2 på hemmplan, Eagles är 5-2 på bortaplan. Jag ser framemot en grymt tight match som kommer att bjuda på allt man kan önska. Ligans skönaste och mest spektakulära offensiv reser för match mot ett lag som har defensiven som hjärta och själ.

Favoriter:
Giants har visserligen förlorat fem raka matcher mot Eagles men jag har svårt att se att man spelar lika dåligt idag som man gjorde sist man möttes. Eagles vann den matchen på ödesdigra misstag från Giants. Giants kommer inte att göra om samma misstag, jag gissar att man kommer att springa mer denna match och attackera hårt i defensiven och stressa Vick till misstag mot det defensiv som har flest interceptions i hela ligan. Jag har otroligt svårt att utse en vinnare här. Kan Giants oväntat korta vecka (på grund av snöraset i Minnesota) ha påverkat dom negativt?
Giants har vunnit tre raka, Eagles har vunnit fyra av deras fem senaste matcher. Det är jämnt. Men jag tror hemmaplan väger över. Giants vinner, men inte med mycket.

Visste du att?
  • Eagles har vunnit 12 av deras 13 senaste decembermatcher.
  • Eagles LeSean McCoy är bästa RB i ligan med 70 catches.

4 kommentarer:

Tom Brady sa...

Kommentatorer är väl att överdriva. Studio är det ju bara. TV10 har ju haft det några matcher nu...

Hur som helst. Vilka oerhört grymma matchups ikväll! En tidig julklapp.

swenfl sa...

Givetvis, du har alldeles rätt.

Jag såg bara att "Micro" var i rutan samtidigt som jag skrev inlägget.

Jag har inte sett på TV10 på några veckor, brukar faktiskt oftast se de amerikanska sändningarna med studio osv. Men man kanske ska omvärdera nu.

swenfl sa...

Visste du förresten att han blev tysk mästare i år?

Micro alltså. Med Kiel.

Tom Brady sa...

Jasså, det visste jag inte. Visste kanppt om att han hade någon klubb att spela i.

Överarmar som en normal persons lår har han i alla fall.