söndag 5 december 2010

Veckans Match, Week 13

San Diego Chargers (6-5-0) - Oakland Raiders (5-6-0)
Vinna eller försvinna. Det är det kvällens tuffa derbykamp handlar om. Främst för Oakland Raiders. Förlorar man den här matchen så kan drömmen om ett sensationellt slutspel vara helt bortblåst. Senast lagen möttes vann Raiders men idag är det ombytta roller. Nu är det Chargers som är det heta laget, med fyra raka vinster och det är Raiders som nu är inne i en djup svacka. En högintressant match med historia som sträcker sig bak till 70-talet.

Plats: Qualcomm Stadium
Tid: Söndag 22.05
Väder: Drygt 20 grader och klart.
Svensk TV-kanal: Nej, men det bör inte hindra er från att se matchen.

Skadade/frånvarande spelare:
Chargers: Patrick Crayton WR, Vincent Jackson WR (tveksam), Louis Vaques G (tveksam)
Raiders: Bruce Gradkowski QB (tveksam), Chris Johnson CB, Rolando McClain LB (tveksam), Nnamdi Asomugha CB (tveksam), Zach Miller TE (tveksam)

Senaste möte:
Lagen möttes i början av oktober. Raiders vann den drabbningen med 35-27. Sedan 2001 är Chargers 14-5 i möten mot Raiders. Totalt sett så är det dock kvällens gäster som har övertaget.

Därför ska du se matchen!
Matcherna lagen emellan har derbykaraktär och har en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Säg ordet Holy Roller till ett Chargersfans och han blir frustrerad och arg. Inte nog med deet så är det en oerhört viktig match. Chargers behöver vinna för att komma närmare Chiefs i toppen av divisionen. Hoppet lever fortfarande för Raiders men då krävs verkligen en vinst ikväll. Sen spelar ju Philip Rivers, en mycket bra QB som allt som oftast är en fröjd att se.

Favoriter:
All-in på Chargers. Raiders är inne i en svacka och med Campbell på linjen känns det som om en seger ikväll helt plötsligt blev svårare. Chargers är solklara favoriter i min bok och trots att Chargers och deras fans vill tysta ner favoritskapet så går det inte komma ifrån det faktum att Chargers är bättre på nästan alla punkter samt att Raiders förmodligen saknar en del oerhört viktiga spelare.

Visste du att?
  • Raiders QB Jason Campbell har en passer rating på drygt 104 i snitt mot Chargers.
  • Raiders Darren McFadden hade karriärbästa sju mottagningar förra veckan.
  • Chargers har vunnit 18 raka hemmamatcher i december, ligarekord.
  • Chargers är laget som sackat mest i hela ligan, 33 stycken.

2 kommentarer:

D sa...

Jag hade valt NO/CIN, ATL/TB, PIT/BAL och NYJ/NE före OAK/SD som veckans match. Men så är jag inte raidersfan heller...

swenfl sa...

För att vara ärlig så var faktiskt Jets-Pats och Ravens-Steelers men länge i diskussionerna. Hjärtat fick dock leda vägen denna gång.