torsdag 25 november 2010

Eagles tappade, kom tillbaka och vann mot Giants

Philadephia Eagles 27 - New York Giants 17
Michael Vick 2 - Mannigbröderna 0. Vick såg lite mer mänsklig ut efter förnedringen av Washington förra måndagen men han var ändå huvudfiguren då Eagles lyckades komma tillbaka från ett underläge mot Giants och vinna med tio poäng. Eagles befäster därmed ledningen i NFCs östra division.

"We knew this game wasn't going to be like the last game," sa Vick efter matchen. "We knew we would have to deal with adversity. It's all about fighting and hanging in there when you have to."
Eagles QB, som noterades för sex touchdown mot Redskins, kastade för 258 yards och sprang in poäng mot Giants. För två veckor sedan var han överlägsen Peyton Manning och han fortsatte sin massaker på Manningfamiljen mot Giants. Men Eli gjorde stundtals även han en bra match. Han tog upp Giants till ledning (22-16) trots att man inför andra halvlek låg under med hela 16-3. Men avgörandet kom då Eli fumblade med bollen då han själv försökte nå first down med en ambitiös löpning när Eagles precis återtagit ledningen. Han sprang in 16 yards, dök med huvudet före ner i gräset men lyckades inte hålla bollen. Darryl Trapp plockade upp den för Eagles och det återstod drygt tre minuter av matchen. Det var en tung förlust för Giants som förra veckan också förlorade. Då mot Dallas Cowboys. New York har nu sex lag före sig med mer vinster än dom själva i en roligt jämn conference.

VICK GRYM IGEN
Michael Vick skrev ännu ett kapitel i hans comebacksaga och är nu 5-0 i matcher han både startat och fått avsluta. Efter 18 månaders frånvaro kom han tillbaka till fotbollen i något som kan beskrivas som hans livs form. Han missade en månad på grund av en revbensskada men kom tillbaka från den och slog Colts nästan på egen hand. Han följde upp det med något av de bästa insatser jag någonsin har sett av en QB i matchenmot Redskins. I den matchen blev han den första spelaren i historien att passa för 300 yards, springa för över 50, passa till fyra TD och springa in två själv i en och samma match. Otroligt imponerande.

ETT ROSTIGT EAGLES
Annars tyckte jag att Eagles såg rätt trötta och slitna ut. Man hade haft en kort vecka och det såg verkligen segt ut till en början. Men det visar en oerhörd styrka att man ändå kan lyckas ta ledningen. Vick hade mycket mycket med det att göra. Han sprang själv in en av sina patenterade touchdown. Du vet när han drar höger och lyckas undvika motståndarens DL och LB för att sedan bara lämna safetyn bakom sig. Vicks femte TD för året. Som sagt, Eagles såg inte alls ut som det Eagles vi är vana att se och man gick inte att känna igen från den match där man satte flera nya klubbrekord (matchen mot Redskins). Två recievers tappade relativt säkra touchdownpass, något som tvingade laget att nöja sig med Field Goals, varav ett blev blockerat.

Annars tyckte jag faktiskt att Eagles defensiv var riktigt bra, bättre än vanligt. Det var mycket på grund av den man till slut kunde vinna matchen. Defensiven och Michael Vick så klart.

FLER TUNGA SCENER I PHILLY
Eagles vinst kom dock inte smärtfritt. Den duktige DBn Ellis Hobbs lämnade banan på en bår med en befarad nackskada. Det var en tackling som träffade honom i hjälmen, strax efter att andra halvleken sparkat igång. Lyckligtvis så såg det ut som om Hobbs kunde röra på alla kroppsdelar. Men man behandlade honom förstås med extrem försiktighet.
Det är något med Lincoln Financial Field. Det är andra eller tredje raka matchen där en spelare blir liggande länge på planen i Philadephia. Hobbs låg orörlig i uppemot 10 minuter och spelare från båda lagen samlades runt honom. Publiken var knäpptyst.

Noterbart:

  • Eli Manning gjorde sin 97 raka match från start...
  • ...tredje längsta sviten efter Brett Favre och Peyton.
  • Vick möttes av ett öronbedövande jubel när han för första gången presenterades som starter inför hemmapubliken.

Inga kommentarer: