fredag 26 november 2010

Thursday Night Football x 3

Det är ju Thanksgiving i USA nu så vad passade bättre än att skära upp kalkonen inför tre högintressanta matcher mellan sex bra lag? Thanksgivingfotbollen bjöd på allt.

Detroit Lions 24 - New England Patriots 45
Jag har tjatat hans namn i några veckor nu men i går var det dags igen för Tom Brady. Han hade säsongsbästa fyra TD-pass. Samtliga i andra halvlek. Men det var Lions som ledde i paus och man utökade den samma i början av tredje quartern. Då klev Brady fram, han hittade Deion Bransch för en 79 yard lång TD och det var kvitterat. Av bara farten hittade dessa herrar varandra igen för att utöka och passat till Welker andra TD för kvällen fastställde slutresultatet.

Patriots (9-2) gick upp i ensam ledning i AFC East. Men den ledningen skulle man bara få njuta av i några timmar. Detroit (2-9) såg väldigt heta ut och det här var nog den bästa match man spelat på ett bra tag - då förlorade man med 21 poäng...
Det är ju visserligen lägre än snittet man hade inför matchen som var 23.2 poäng.

Dallas Cowboys 27 - New Orleans Saints 30
Drew Brees och hans Saints studsade tillbaka och lyckades vinna trots att man tappat en ledning med 17 poäng. En 89 yard lång TD avgjorde matchen med drygt två minuter kvar men det var när att Dallas skulle snuva mästarna på segern. Med bara halvminuten kvar missade Dallas kicker David Buehler ett 59 yard field goal-försök. Knappt.
Men som sagt, Saints ledde matchen både med 17-0 och 20-3 men Dallas stod för en skön återhämtning där man gjorde poäng i fyra raka innehav, dessutom tog man ledningen med 27-23 med 5 minuter kvar av matchen. Man såg dessutom ut att kunna öka på ledningen när WR Roy Williams och satte kurs mot end zone. Olyckligt för Dallas var att han blev av med bollen på Saints 11 yardline. Efterföljande drive avgjorde matchen.

Cowboys (3-8) förlorade för första gången under nye tränaren Jason Garrett som var 2-0. Saints (8-3) spelade på denna dagen för första gången, vann sin fjärde i rad och man har nu fem vinster på de sex senaste matcherna.

New York Jets 26 - Cincinnati Bengals 10
Några timmar efter att det stod klart att Patriots vunnit borta mot Lions skulle Jets äntra scenen denna torsdagskväll. Men Jets hakade på divisionsrivalen. Mycket på grund av Brad Smith. Han noterades för sin första TD tidigt i tredje quartern efter en 53 yard lång löpning. Han följde upp det med en 89 yards kickoff return. En extra speciell sådan med tanke på att han tappade skon drygt halvvägs och fick springa in poängen halvt barfota.

Jets (9-2) ser fortsatt giftiga ut, värre är det med Bengals (2-9) som nu förlorade sin åttonde raka match! Jets har nu slagit Bengals tre gånger på mindre än 12 månader (inkluderad är den avgörande sista matchen förra säsongen samt WC-matchen).


Inga kommentarer: