tisdag 16 november 2010

Garrett vann i sin debut

New York Giants 20 -Dallas Cowboys 33
En förändring var allt som behövdes för att Cowboys skulle börja spela som man brukar göra och Jason Garrett ska ha beröm och credit för, så här långt, en match. Jerry Jones var snabb på att hämta matchbollen och ge till sin nye coach som bröt den fem matcher långa förlustsviten.

BRA MATCH AV KITNA
Jon Kitna passade för 327 yards och tre touchdowns samtidigt som hela laget glödde av revanschlusta under den nye coachen. Dessutom tog man ner de hittills suveräna New York Giants på marken igen. Intensiteten som tidigare under säsongen lyst med sin frånvaro i Dallaslägret var i söndags oerhört hög. Allting fungerade för Kitna denna kväll, han var 13 av 22 med en kastad interception men han hade ett TD-pass på 13 yards till rookien Dez Bryant och ett TD-pass på 71 yards i halvbacken Miles Austin. Det känns som om Kitnas medspelare dessutom börjat få upp förtroendet för honom, rejält. Men jag förstår att förtroendet för honom varit lågt. Det här var hans första seger sedan 2007.

Rookie-CBn Bryan McCann slog dessutom klubbrekord med sin 101 yard långa interception return i en match som präglades av maffiga plays och två strömavbrott i multimiljonarenan i New Jersey, på grund av dessa blev match uppskjuten mer än 10 minuter.

UNDERSKATTNING FRÅN GIANTS SIDA?
Eli Manning passade till två tuchdowns för Giants och de andra sex poängen kom genom två field goals från Lawrence Tynes. Men Giants hade problem, jag vet inte om man ska skylla på skador, man saknade ju trots allt bland andra Steve Smith och David Diehl, eller på något annat. Men faktum är att Dallas tog närapå 450 yards ligans bästa defence just nu. Dessutom tvingade man Giants till hela tre turnovers, hemmalaget blev tagna på sängen. Med brallorna nere...
Tom Coughlin var uppenbart missnöjd redan tidigt i matchen och om blickar kunde döda så hade Giants knappt haft ett lag kvar idag. Deras punter var en katastrof, Eli Manning spelade under sin förmåga och det var ett fåtal spelare som kom undan med godkänt. Men trots det så valde han att berömma motståndet efter matchen: "They did a lot different, give them credit".
Efter en perfekt utförd match mot Seahawks senast (seger 41-7) så begick man på tok för många misstag i söndags och idioten som kallade Giants för solklaraste SB-favoriten kanske bör tänka om...

Men den huvudsakliga anledningen till att Dallas kunde vinna den här matchen var att man såg ut som det unga, talangfulla lag många antog skulle kunna spela Super Bowl på hemmaplan i Februari nästa år. Jag förstår inte varför man inte har visat detta tidigare?
Visst jag förstår att man kan gå och trampa i samma mönster efter några förluster och man tillför inget konstruktivt till laget, men visst hade man som individ kunna plocka fram det här från match 1? Då hade Dallas varit den utmanare till titeln man borde vara.

TVEKSAMT DOMSLUT KAN HA AVGJORT
Giants var nära på att reducera Dallas ledning till mindre än en touchdown när halva sista quartern hade gått. Manning hittade Hakeen Nicks för ett 48 yard poänggivande pass, men spelet blåste som ogillande av domarna. En väldigt väldigt tveksam holding av Kevin Boothe avgjorde matchen. Jag har sett den sekvensen många gånger nu och jag är fortfarande tveksam till att det domslutet var riktigt.

Noterbart:
  • Kevin Booth kom från skada och hoppade direkt in i hetluften för Giants.
  • Manningham hade 10 mottagningar för 91 yards.
  • Manning gick 33/48 för 373 yards och två interceptions.
  • Giants DT Barry Cofield blockerade extrapoängen till Dallas första TD.


Inga kommentarer: