fredag 19 november 2010

Tom Terrific vann tungviktsmötet!

Pittsburgh Steelers 26 - New England Patriots 39
Inte sedan 1985 hade två QBs möts med två ringar eller fler vardera. Förra söndagen var det dags. Patriots mot Steelers, Wes Welker mot Troy Polamalu men främst Tom Brady mot Ben Roethlisberger. Inte många lag lyckas slå Steelers på Heinz Field. Tom Brady slog dom inte, han förnedrade dom. Ingen annan motspelare vinner på Heinz Field som Brady som har vunnit sex av hans sju senaste matcher mot Steelers och är 4-1 på Heinz Field. Han var 30/43 för 350 yards utan varken sacks eller interceptions och har i och med söndagens match nu 14 touchdowns och bara tre interceptions mot Steelers.

Patriots slog Steelers på alla plan och lagets defence studsade tillbaks rejält efter den bedrövliga insatsen veckan innan. Vinsten innebär att Patriots och divisionsrivalen Jets nu delar förstaplatsen i AFC med sju vinster och två förluster.

GENERATIONSSKIFTE I PATRIOTS
Pittsburghs vanligen dominanta defensiv blev upprivet och strimlat av Brady då Steelers förlorade sin andra hemmamatch för säsongen. Det var en kostsam förlust. Man är nu inte längre i ensam ledning i divisionen och Ravens har sett bra ut. Steelers spelade dock större delen av matchen utan receivern Hines Ward. Men det är ingenting jämfört med Patriots som hade fyra stycken nya starters i sin defensiv. Det är ingen som talar om föryngring och generationsskifte när man snackar om Patriots, men faktum är att det är precis det som pågår. Ändå är man så förbannat bra.

Det är bara att kolla på Patriots första drive. Brady kastade bara en incompletion under en 70 yard long drive och hittade till slut rookien Gronkowski för en touchdown. Steelers hade dittills aldrig under säsongen släppt till en touchdown i första kvarten. Nu gjorde man det under Patriots första drive. Ännu mer ironiskt var att Gronkowski spelade High School football i just Pittsburgh. Men det var inte över där. Rookien och Brady skulle hitta varandra igen. I andra halvlek, på ett identiskt sätt kunde man utöka ledningen till 17-3. Den 64 000 starka hemmapubliken tystnade, det är sällan man ser en gästande QB dominera så stort.

BRADY VISADE PASSION
Många hävdar att Brady börjar visa att han är rätt less på det här men det var länge sedan jag såg någon så känslosam spelare. Han skrek som en tok under huddles och var galen på domare över penalties - kanske var det en direkt effekt över förra veckans förlust mot Browns. Han hann även med att spotta hemmpubliken rakt i ansiktet (bildligt talat) när han själv sprang in en TD till 23-3. Metodiskt ledde Brady drive efter drive genom att kasta bakom Steelers two-deep zone defence. De snabba passen - ofta till Wes Welker - satte onekligen hemmalaget på pottkanten och man tog udden av Steelers så ofta fungerande och framgångsrika blitzdefensiv.

Pittsburgh tog ikapp till 29-18 men då klaev Brady in på plan igen, hittade Gronkowski återigen och släckte allt hopp hemmafansen fortfarande hade kvar.

LAG SOM ÄR VANA VINNARE
När det kommer till att vinna så är Patriots och Steelers rena fantaster på det. Patriots har en vinstprocent på 63,2 sedan free agency inträdde 1993, bäst i ligan. Steelers är två i samma statistik med en vinstprocent på 62,7. Brady har högst vinstprocent av samtliga QBs idag, osannolika 76,7%- Ben Roethlisberger är tvåa med 70%. Begrunda och imponeras. Sen tänk på hur mycket bättre Steelers statistik hade varit om man hade sluppit möta New England och Tom Terrific.

STEELERS KOM IGÅNG PÅ TOK FÖR SENT
Efter en hel match som helt dominerats av Patriots så lyckades Steelers till slut, med tolv minuter kvar av matchen. ta sig till endzone. Väl där hittade "Big Ben" Emmanuel Sanders för ett 6-yard touchdown. Samtliga tre av Pittsburgh touchdown kom i den sista quarterna (hittade Wallce i de andra två) och Roethlisbergers insats var väl medioker men med tanke på att han saknade blinde-side protectors i Max Starks och Keomeatu så får han ändå godkänt. Men visst tänkte man tillbaka på AFC-finalen 2004(41-27) där New England totalt dominerade i tre quarters tills det att man tillät Steelers putsa upp siffrorna.

Noterbarts:

  • Patriots är totalt 15-3 mot AFC North.
  • Inför matchen hade New England bara 13 sacks...
  • ... det tog väl typ en halvlek sen hade man dragit ner Ben Roethlisberger tre gånger.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker det är roligt att se när Patriots spelar, osrgligt kan bara se på tv skulle faktiskt vilje se dom live hemma som borta spelar ingen roll.