torsdag 25 november 2010

Tom Terrific tog ännu en tungviktstitel

New England Patriots 31 - Indianapolis Colts 28
Jag antar att ingen missade förra veckans stormöte mellan Colts och Patriots. Förutom jag då, som fick nöja mig med att se den nu i efterhand. Tom Brady var bättre än sin nemesis på andra sidan, Peyton Manning. Men det var en annan person som väckte mest uppmärksamhet. En liten kille från ingenstans kom in och snodde allt strålkastarljus. Danny Woodhead.

Woodhead, blev cutad av New York Jets i september och gjorde en makalös match. Han verkar besitta en power som är få förunnat och det visade han på sin 36 yard långa TD-rusning. Inte en jäkel hann med. Bara sekunder efter hans briljanta löpning i tredje quartern satte han in en sensationell tackling på den efterföljande kick returen. Jag trodde att Gilette Stadium skulle rasa ihop av effekterna från det massiva jubel tacklingen rev upp.
"I do everything to make the play, whether I'm a runner, a receiver or on a kickoff," sa Woodhead, oerhört klockren inställning. Det mest speciella med Woodhead, förutom att han är så allround, är att han bara är 1.73 m lång. Han ser ju ut som en en pyssling på planen. Titta bara på de här oerhört roliga och talande bilderna:


Woodheads storlek kan av många ses som en oerhörd nackdel, men hans lagkamrat Deion Bransch är av en annan åsikt:
"He can kind of hide behind the guys, but on the special teams that just shows you what type of football player he is. He scores a touchdown, comes back in and makes a play on special teams and we needed it at the time."

BRADY BRILJERAR
Men Woodhead var inte allt Patriots behövde. Man behövde också Bradys fina armar och precision, och återigen var han helt briljant. Efter en grym insats mot Pittsburgh med över 350 yards och tre TD-pass så had han i söndags bara 7 incompletions på sina 25 pass. Dessutom passade han till två TDs. Det var Brady som gjorde att laget ledde med 17 poäng en bit in i matchen, poäng som skulle visa sig vara oerhört viktiga. Men Brady slog inte bara den fyrfaldige MVPn Manning utan han tangerade även ett rekord. Tillsammans med Brett Favre (då i Packers) delar han ledningen i "flest antal vunna hemmamatcher på rad från start". 25 stycken. Det är en mäktig statistik. Men då är han också en passionerad perfektionist. Det syns så väl. Han verkar har hittat gnistan igen. Då kan det bära långt för Patriots i år.

MANNING DÄREMOT...
När det strulade lite för Patriots och man misslyckades kapitalt med att stänga matchen så fick man hjälp från oväntat håll. Manning skulle bara få bollen några yards för att få in en placekickerför ett FG när han kastade bort en boll i slutskedet. Oerhört klantigt av en sådan rutinerad QB. Men han var stressad, det syntes. Indy hade slagit Pats i fem av lagets sex senaste möten, men det var bara inte menat att hända. Några viktiga spelare var skadade och man hade en oväntad matchvinnare och Tom Terrific emot sig denna kväll. Manning hade ju kunnat gjort det bättre. Istället för hans tre kastade interceptions kunddde man ha haft tre touchdowns, men marginalerna var inte på deras sida denna gång. Men trots "Magic Manning" och divisionsledning så vill jag nog inte skriva Colts som en SB-contender. Inte än, och inte nu med så många spelare borta.
Medan Brady plockade viktiga poäng för sitt lag i början av matchen gjorde Manning raka motsatsen. Han var oerhört skakig och hade verkligen siktet helt fel inställt till en början. Vissa kast var dessutom matchavgörande, som en interception till Meriweather osm i nästa play ledde till TD av Wes Welker.Men Manning skulle hinna ställa in siktet innan loppet var kört. Han tog till vara på tre third downs och rörde sig bra för att undvika Pats pass-rush. Colts stod för en makalös upphämtning i sista quartern och hade det inte varit för Reggie Wayne och Austin Collies glidmedel på handskarna hade man nog vunnit den här matchen!

Men trots Colts upphämtning så räckte det med en touchdown i andra halvlek från ovan nämnda Woodhead för att Patriots skulle vinna. Colts defence var för svagt. Det står klart och Brady hade inga som helst problem att hitta recievers downfield, dessutom gled Pats RBs genom DLn som hala ålar.

Patriots vann. Rättvist. Det innebar att man är i delad divisionsledning med Jets. Båda lagen spelar i dag torsdag (Patriots har redan spelat och vann med 45-24 mot Lions, Jets möter Bengals i natt). Men bäst av allt, nästa vecka möter dom varandra!

Noterbart:

  • Peyton Manning har en vana att passera Dan Marino i listor: http://www.nfl.com/stats/milestone
  • Bill Belichick är nu delad 11 i antal segrar för en coach...
  • ... 171 stycken.
  • Mannings 38 completions var hans näst bästa notering i karriären...
  • ...säsongspremiären mot Texans satte han 40 pass.


Inga kommentarer: