söndag 7 november 2010

Veckans Match, Week 9

Oakland Raiders (4-4-0) - Kansas City Chiefs (5-2-0)
Kansas City har överraskat de flesta den här säsongen men man är inte speciellt bra utanför sin egen hemmaborg. I kväll åker man dessutom till The Black Hole för att försöka befästa ledningen i divisionen ytterliggare. Man är bara 1-2 så här långt utanför Arrowhead Stadium men bortamatcher mot Oakland är något som Cheif haft lätt för de senaste åren. Man ska nu försöka vinna sin åttonde raka bortamatch mot Raiders. Samtidigt så är hemmalaget inne i momentum just nu och man kan den tredje raka vinsten, en bedrift man inte lyckats med sedan 2002. Raiders har dock aldrig någonsin spelat två så här bra matcher i rad känns det som. Man satte franschiserekord i antal poäng mot Denver (59-14) och följde upp det med en grym match mot Seahawks (33-3) där man totalt tog 595 yards - rekord för säsongen.
Oerhört mycket kan komma att avgöras här. VI är halvvägs in i säsongen och om Raiders ska ha någon chans att hänga på Chiefs i divisionen krävs det seger, specillet med tanke på att man inte haft sin byeweek ännu. Sen verkar Chargers vara på gång igen, dom har spelat under sin förmåga och kommer att komma underifrån. Mycket står på spel i Oakland ikväll.

Plats: Oakland-Alameda County Coliseum
Tid: Söndag 22.15
Väder: 15 grader och sol i California just nu.
Svensk TV-kanal: Nej, TV10 och Viasat väljer att sända en annan intressant match. Den mellan Eagles och Colts.

Skadade/frånvarande spelare:
Raiders: John Henderson DT, Louis Murphy WR, Chaz Schilens WR, Nnamdi Asomugha (tveksam), Zach Miller DT (tveksam)
Chiefs: Charlie Anderson LB (ej skaderelaterat)

Senaste mötet:
Förra matchen lagen möttes vann Chiefs med 16-10 i en match som, av Raiders, präglades av individuella misstag och penalties. Raiders började dock den matchen bra och hade 10-3 efter första halvlek - sen kom misstagen. Att JaMarcus Russell totalt gick för 8/23 och 64 yards hjälpte ju inte avsevärt...

Därför ska du se matchen!
Båda lagen sitter på ligans kanske bästa RB-duos och dom kommer att slita sönder motståndaren. Sen är det oerhört intressant gällande QB-situationen i Raiders. Jason Campbell började säsongen ganska dåligt. Bruce Gradkowski fick chansen och tog den, var tvungen att utgå en match och Campbell kom in igen. Sedan dess har Campbell varit helt otrolig faktiskt, speciellt de senaste två matcherna. Tom Cable har uttalat sig om att han vill ha en viss ruljans på sina QBs - men han kan väl knappast peta en Jason Campbell i absolut högform?
En annan anledning är givetvis den jag skrev om i början av det här inlägget. Den här matchen gäller oerhört mycket, även om bara halva säsongen är spelad. Skulle Raiders förlora går Chiefs ifrån i divisionen och Chargers kommer ikapp bakifrån (om man lyckas vinna ikväll). Chiefs har allt i egna händer och kan dra ifrån till en hyfsat betryggande ledning.

Visste du att?
  • Chiefs har ligans bästa rushing-attack.
  • Att Raiders har vunnit tre raka matcher mot divisionsrivaler.
  • Att Raiders Darren McFadden snittar 5.1 yards per carry under hans karriär mot Kansas City.
Favoriter:
Jag ser ingen som helst favorit i den här matchen. På förhand känns det så spännande och ovisst att inte ens Raiders hemmaplan är en fördel. Hade du frågat mig i början på säsongen hade Raiders varit självklara favoriter men Chiefs har tagit mig med häpnad. Raiders däremot har två helt galet bra matcher i bagaget men saknar eventuellt både Miller och Asomugha. Avgör själv.

1 kommentar:

Håkan sa...

tack för intressant läsning!