onsdag 24 november 2010

Vick talar till skolungdomar om hundslagsmål

Philadephia Eagles quarterback Michael Vick talade inför high school-elever i Connecticut på tisdagen. Han uppmuntrade eleverna att visa medkänsla och värna om djuren. Detta var ännu ett av många framträdanden Vick har gjort efter att ha kommit tillbaka från ett fängelsestraff för dogfighting till att bli en av ligans mest spektakulära spelare. Vick har talat i många skolor sedan han kom ut från fängelset i något som beskrivs som att han gör något gott från hans negativa erfarenheter.

I går, på Hillhouse High School, hävdade han inför fullsatta läktare att han har mognat sedan hans involvering i "Bad Newz Kennels". Han sa bland annat att han då inte alls brydde sig om vad folk tyckte om djur, att han gav blanka fan i djurens välbefinnande. Men att han sedan har kommit underfund med att hundarna inte har någon egen vilja då de placeras i en ring för att slåss, att en hund knappast skulle säga ja om han kunde tala och om man frågade den om den ville slåss. Lite sent påkommet och jag kan ändå inte förtränga vad han har gjort. Det är så vedervärdigt. Illa nog är det att han försöker spela på folks känslor under sina tal:
"Nowadays, every day my daughters ask me if we can get a dog. ... I can't get a dog for my kids."

Men Vick ska ha cred för det han åstadkommer på plan. Han har verkligen tagit till vara på den andra chans han fått i Eagles och laget har nu tre raka vinster, inklusive vinsten mot Giants senast (kommer inlägg om det snart).

1 kommentar:

Lundh sa...

Men snälla. Alla kan göra misstag. Vissa gör större felsteg än andra. Vick verkar ju dessutom uppenbarligen ångra det här och har gjort allt rätt efter det att han kommit ut ur fängelset igen.

Han har väl startat en djurrättsgrupp för spelarna i ligan dessutom om jag inte missminner mig.

Jag gillade inte heller hans snesteg men han har ju uppenbarligen tagit lärdom fråndet och gör något vettigt av situationen.