onsdag 10 november 2010

Pittsburghs defensiv tvingade Bengals till femte raka förlusten

Cincinnati Bengals 21 - Pittsburgh Steelers 27
Bollen var på väg rakt mot Jordan Shipley, det var även James Harrison. Gissa vem som vann den duellen... Den bötesbenägna Harrison sänkte axlarna och tacklade bollen ur händerna på Shipley när Bengals var nära 5 yardslinjen. Det skulle bli Bengals sista chans att fullfölja den vändning man påbörjade i sista quartern. Måndagens vinst innebär att Steelers är i topp i AFC North tillsammans med Ravens. De regerande divisionsmästarna Bengals är sist efter deras femta raka förlust.

Det var Steelers defence som dominerade igen och den där sista tacklingen visste var den satt - och den var dessutom helt enligt reglerna. Hela måndagskvällen hade präglats av svaga insatser och missade chanser kunde Pittsburgh luta sig tillbaka på att deras orubbliga defence skulle klara biffen. Det gjorde man också. På typiskt Steelersmanér.

Steelers såg ut att ha full kontroll på tillställningen när Antwaan Randle El kastade en 39 yard TD på ett trickplay i början av den fjärde quartern, en 27-7 ledning var definitiv. En ledning som till stor del bidrogs av Bengals många klantiga misstag för Steelers hade tidigare tjänat poäng på en fumblad kickoff, en blockerad punt och ett missat FG från Bengals sida. Men med denna till synes betryggande ledning började även gästerna att slarva. Big Ben kastade en interception som till slut ledde till T.O.s andra TD-mottagning för kvällen. Jeff Reed missade ett viktigt FG-försök med bara minuter kvar av matchen. Det var bara början på dramatiken som utspelades i måndags natt.

HISTORIEN SKRÄMDE BORTALAGET
Förra säsongen vann Bengals med 23-20 - avgörandet kom då med 14 sekunder kvar. Den vinsten ledde till att Bengals senare gick obesgrad i divisionen. Det var förståeligt att Reeds missade FG-försök satte griller i huvudena på Pittsburghs spelare i måndags. Mike Tomlin nämnde även just det efter matchen:
"They had Carson Palmer and company with timeouts,nd that's a horror movie and we've seen that before."

BRA MATCH AV PALMER
Palmer ledde laget framåt med ett väldigt konstigt spel. Hans pass till Cedric Benson blev tipped men RBn jonglerade likt en narr, fick tag på bollen för ett gain på 16 yard. Chad Ochocincos en mottagning för matchen flyttade bollen till tolvyardslinjen. På 4th-and-5 hittade Palmer en fri Shipley på ett avstånd som skulle lett till en first down. Men som jag skrev här ovanför. Då skred Steelers defensiv och James Harrsion till verket. Trots förlusten tycker jag att Carson Palmer gör en bra match. Han gick 22/36 för 248 yards med en interception men med bland annat två TD-pass till T.O. Palmer var under mycket press och han spelade tight. Men under omständigheterna gjorde han det bra.

TIDIG LEDNING FÖR STEELERS
Det tog åtta sekunder sen var Bengals illa ute. Steelers vann slantsinglingen men valde att ta emot i andra halvlek. Dock så fumblade Bernard Scott med bollen på Cincys 25. Pittsburgh behövde bara fyra plays för att ta ledningen med 7-0. Hemmafansen hånade Scott när han blev avtacklad bollen på kickoffen och suckarna från hemmaläktarna blev tydligare när Steelers lyckades blockera en efterföljande punt. För första gången på över två år dessutom. Reeds FG därefter gjorde att bortalaget helt plötsligt ledde med 10-0. Sen åkte Steelers på några skador men trots reserver på plan lyckades man hålla ifrån. I paus var ställningen 7-20 och matchen kändes avgjord. Vi hade bara kunnat drömma om den avslutning vi fick se!


VÄRDIG MATCHVINNARE
Jag kan inte låta bli att det var oerhört passande att James Harrison avgjorde den här matchen med sin tackling i matchens sista play. Förra veckan åkte han på sin tredje böter för säsongen då han tacklade Drew Brees. Han har nu fått böta över $100 000 - då blev han uppkallad till Roger Goodells kontor för kvartssamtal. Goodell var för övrigt på plats i måndags. Ni ser givetvis själva det sköna i Harrisons avgörande.

Noterbart:

  • Ward har haft en catch i 186 raka matcher, tredje bäst genom tiderna...
  • ... han gick i måndags om T.O.

Inga kommentarer: