onsdag 11 januari 2012

Pinsamt Falcons!

Wild Card Round Game
New York Giants - Atlanta Falcons
24 - 2


Defensiven och springspelet, ja nästan allt verkar ha klaffat för Giants och det hade inte kunnat komma mer lägligt. Efter att ha förnedrat Atlanta i söndags vaäntar nu de regerande mästarna Packers och då gäller det att varenda punkt i spelet fungerar. Söndagens första match mellan Giants och Falcons trodde jag skulle bli den jämnaste av dom alla denna slutspelsrunda men ack så fel man fick. Faktum är att det var en total utskåpning från Giants sida och en pinsamt dålig insats från Falcons defensiv.

Eli Manning har i burit sitt Giants på sina axlar under stora delar av den här säsongen och förmodligen bara väntat på att defensiven också ska göra sitt, lagom till slutspel har det alltså skett. Det så tidigare tveksam springspelet i offensiven verkar dessutom också ha fått ett uppsving. Att ha både ett fungerande springspel och passningspel är ju givetvis en fördel i det här skedet av säsongen. Speciellt då Packers står för dörren, tidigare under säsongen då lagen möttes vann Packers med 38-35:
"We know they are a good team," säger Manning om det kommande motståndet. "We played them tough here, did some good things here, we scored some points. We know offensively we are going to have to play strong, score some points."

Men som sagt, det kan komma att bli än mer intressant den här gången. Nu har Giants ett offensiv som kan springa med bollen, något man saknade tidigare i år och dessutom har man en defensiv som jag vet att Packers har oerhört stor respekt för. Jag vet inte om jagblir den första att säga det men det finns en chans att Giants kan slå Packers. Det skulle i alla fall inte komma som en chock och efter söndagens match så förstår jag spelarnas snack om att de känner sig som de gjorde mästerskapssäsongen.

Giants fick fart på spelet efter att det att Manning själv sprungit 14 yards, med det fick han igång ela laget och främst Jacobs och Bradshaw som båda stod för en riktigt bra match och Giants snittade 5.5 yards per rush. Två mer än under grundserien. Manning säger så här om hans öppnande rush:
"I don't think anyone is game-planning for me to run the ball but obviously there were a couple of situations where you have to do it. I am not scared of running to get a few yards."

Men det här var ingen riktig värdemätare egentligen för Giants och kanske inte det motstånd man vill ha innan man går upp mot mästarna. Motståndet var nämligen obefintligt. I princip så stod Giants för samtliga poäng i den här matchen eftersom att Falcons två kom genom en safety, ett Falcons som ständigt försökte på 4th down och gång på gång misslyckades. Deras defensiv var under all kritik och var rent jävla bedrövlig och förutom något som såg ut som dödsryck så var offensiven minst lika dålig. Trots att vi fick se ett bra Giants spela bra fotboll så har jag fortfarande svårt att smälta att Atlanta var så pass dålig och på något sätt kändes det respektlöst mot både andra lag i ligan och mot publik att komma till slutspel för att väl där bara ställa in skorna. Givetvis så försökte ju Atlanta bäst de kunde, i alla fall till en början, men misstag och ett ihåligt försvar gjorde att matchen var över ganska snart. Det var skönt att Steelers och Broncos gick på ganska snart efter den här matchen och bjöd på ordentlig underhållning, då kunde man släppa besvikelsen över Atlantas spel. I alla fall för ett tag.

Noterbart:
  • Giants senaste hemmavinst i slutspelet var när man tog hem NFC-titeln 2000 efter att ha slagit Minnesota med 41-0.
  • Senast Falcons vann en slutspelmatch var 2005 med en viss Michael Vick på QBn.
  • Matt Ryan var 21741 för 199 yards och blev sackad två gånger.
  • Tony Gonzalez är 0-5 i slutspelet under hans 15 år i NFL.




Inga kommentarer: