fredag 6 januari 2012

Wild Card Round. CIN@HOU.

VS.

Plats: Reliant Stadium, Houston
Tid: 22.30
TV: TV10, Viasat fotboll HD, NBC

Förra gången Houston Texans mötte Bengals så gick man till slutspel för första gången och säkrade samtidigt sin första titel i AFC South. Detta var den 11/12 i år. Manhar inte vunnit en match sedan dess. Efter att ha förlorat sina tre avslutande matcher så går man nu in i slutspelet mot ett Bengals som jagar sin första slutspelsseger på 21 år.

T.J. Yates fick hoppa in och göra blott sina andra match från start i karriären i den där matchen mot Bengals. Detta efter att både Schaub (fot) och Leinart (nyckelben) gått och blivit skadade. Han gjorde det bra och ledde sitt lag från underläge till vinst i fjärde quartern med två 80+ långa drives då man slog Bengals med 20-19. Hans matchavgörande pass till Kevin Walters med sex sekunder kvar förlängde Texans franchise rekord i antal raka vinster till sju. Man fick dessutom fira divisionstiteln i omklädningsrummet efter att ha sett Titans förlora mot Saints.

Man hade oerhört tur som lyckades slå Bengals den gången och det spelet man visade upp då kommer inte att hålla imorgon. Fast det är kanske inte helt rättvist att säga att Texans har haft tur med tanke på skadorna man drabbats av under säsongen. Arian Foster var i topp i ligans statistik då han skadade baksidan av låret och blev borta två veckor, den duktiga LBn Mario Williams har inte spelat sedan oktober och WR Andre Johnson har bara kunnat spela sju matcher den här säsongen. Johnson var visserligen tillbaka till den sista matchen mot Titans (22-23) men då åkte T.J. Yates på en skada och var tvungen att bryta. Yates kommer dock förmodligen att starta matchen mot Bengals.

Att gå in i slutspelet med 0-3 i ryggen är nog inget som Gary Kubiak är speciellt nöjd över.

Bengals är i slutspel för tredje gången sedan 2005 och siktar givetvis på att gå vidare från första rundan, något de inte gjort sedan man slog Houston (då Oilers) med 41-14 1991. Efter förlusten mot Texans i december slog man både Arizona och Rams innan man förlorade mot Ravens i sista omgången. För att gå till slutspel krävdes då förluster av både Jets och Broncos, något som också skedde. Man har fått sin chans som skänkt från ovan. Nu gäller det att ta vara på den också. Mycket kommer att hänga på hur Andy Dalton och rookien A.J. Green hanterar Houstons defensiv, som är rankad två i ligan.

Det finns dock en anledning till oro om man ska kolla statistik. Bengals statistik mot de andra slutspelslagen är 0-7. Men räkna inte bort dom för det. I sex av dom sju förlustmatcherna var marginalerna åtta poäng eller mindre. För att vinna i Houston och få tyst på den högljudda publiken så måste man få stopp på Texans running game samtidigt som deras eget måste höjas några snäpp.

Så som jag ser det så finns det mer att ta ur från de orange/svarta. Man har inte gjort sin bästa match än. Förhoppningsvis kan man plocka fram det nu.

Vinner Houston åker man till Baltimore för match mot Ravens. Skulle Bengals vinna är det match mot #1 seed Patriots som står på tur.

Favoriter:
Okej, låt oss tänka logiskt denna gång. Texans är skadeskjutet men man hade tur som fick Bengals som också dom leds av en rookie-QB. Ingen av dessa lag kommer att nå Super Bowl om man ska tro statistiken. Man har helt enkelt för oerfarna offensiva ledare.

Den här matchen kommer att avgöras i defensiven. På den punkten är Texans så mycket bättre än Bengals och har så varit under hela säsongen. Deras överlägsna ground game kan ta dom till klubbens andra slutspelsmatch någonsin. Jag tror på Texans.

Inga kommentarer: