söndag 8 januari 2012

Wild Card Round. PIT@DEN.

VS.

Plats: Sports Authority Field at Mile High, Denver
Tid: 22.30
TV: TV10, Viasat Fotboll HD, CBS

De regerande AFC-mästarna går in i slutspelet med en halvskadad QB och med Mendenhall borta. Men de är ändå i bättre skick än vad Broncos som har viktiga offensiva spelare skadade och Tebow har varit skakig på slutet. För att göra det hela värre så går de upp mot ligans bästa defense. För nu när Steelers offensiv är skadedrabbat och knackligt kan vi räkna med defensiven kommer att göra livet tufft för Tebow och co. ikväll.

Mendenhall, Steelers bästa rusher i år, blev skadad i slutet av förra matchens första quarter och med han borta så är Isaac Redman och rookien John Clay Steelers enda RBs. Om man kollar antalet yards Redman stod för i den avslutande matchen mot Browns så ser det kanske inte så illa ut men faktum är att att han fumblade bort två bollar. Det kommer att vara väldigt viktigt att han har fumblat klart nu eftersom att Pittsburgh kommer att ha god nytta av att Redman kan göra lite spel och ta pressen från Roethlisberger som inte varit speciellt bra sedan skadan mot Browns i början av december. Ett annat minus för Big Ben den här matchen är att hans skydd inte alls kommer att vara så bra som vanligt då den viktiga centern Maurkice Pouncey förmodligen inte heller spelar idag.

Roethlisbergers skada har gjort att han inte kunnat göra sig själv rättvisa men han har ändå varit bättre än vad Tim Tebow har varit på slutet. Efter att ha varit hela USAs snackis efter det att han satt upp några mäktiga 4th quarter comebacks ser det ut som om magin har försvunnit. Han har fyra interceptions och två fumbles de senaste två matcherna och går in i slutspelet efter en patetiskt dålig insats mot Chiefs i söndags (3-7). När han klev av planen den matchen gjorde han det med en QB rating på 20.6. Nu hade Broncos brutalt med tur då man vann divisionen ändå då Oakland inte lyckades slå Chargers. Tebow själv vägrar dock att mege att de två-tre senaste matcherna har försämrat hans självförtroende. Vi får väl se.

Steelers har bara tillåtit tre touchdowns de senaste sex matcherna och nu får man dessutom tillbaka LB LaMarr Woodley men safetyn Ryan Clark är fortfarande borta. Denver måste se till att sätta Tebow i situationer som han klarar av mot detta stentuffa defense, chansspel kommer att straffa sig. Denver har ju en offensiv som för det mesta kretsar kring springspelet och där har man varit framgångsrika (1a i NFL i rushing yards) men att fortsätta på den inslagna vägen ser ut att kunna bli tufft beroende på hur många spelare som saknas. RGn Kuper är definitivt borta med ett brutet ben och FB Spencer Larsen är högst tveksam till start. På andra sidan bollen är Brian Dawkins borta med nackskada.

Senast Broncos var i slutspel åkta man ut mot Steelers i AFC-finalen. Året var 2006. Lagen har mötts sex gånger i slutspel och båda har tre vinster. Vinnaren i slutspelsmatcherna mellan dessa två lag har gått till slutspel fem av de sex gångerna.

Favoriter:
Steelers är favoriter här. Inget snack om saken tycker jag. Tebow håller inte på den här nivån ännu (vilket jag iofs inte trodde om Yates heller) och Steelers D kommer att bli för mycket för honom att hantera. Det är två skadedrabbade lag som möts och två lag som inte alls spelat bra på slutet, annars hade vi nog bjudits på en rätt underhållande match. Nu är jag rädd att det här kan utvecklas till ett sömnpiller. Speciellt om Steelers tar en tidig ledning och Tebow misslyckas med att leverera.


1 kommentar:

Anonym sa...

Det visade sig att Tebows självförtroende inte var naggat i kanten. Själv såg jag inte matchen live då jag trodde att Pittsburg skulle gå hem vinsten utan ansträngning men hu vad fel jag hade. Undrar om Tebow är en superstjärna i vardande?