tisdag 10 januari 2012

Poängrik match då Saints var några nummer för stora.

Wild Card Round Game
New Orleans Saints - Detroit Lions
45 -28

Saints sprutar in poäng och slår nya rekord varje gång de spelare känns det som. Drew Brees ledde ett ostoppbart offense som slog det nästan 50 år gamla slutspelsrekordet i totala antal yards på en match (626) och Brees själv kastade för otroliga 466 yards och tre touchdown (varav tre completions på 40+) när Saints slog Lions på lördagskvällen.

Det är oerhört lätt att hylla Brees efter en sån här insats men återigen hade han otroligt med hjälp från det offense som satte NFL-rekord i yards from scrimmage (7474) den här säsongen. Om vi kollar på springspelet i den här matchen så var Saints överlägsna, 167 yards mot Lions 32. Samtidigt som springspelet var under all kritik så levererade Detroit QB Matthew Stafford tre TD-pass på 380 passningsyards men Lions var några nummer för små i deras första slutspelsmatch sedan 2000 och har nu förlorat sju raka slutspelsmatcher. Men det var väl ingen som på allvar egentligen trodde att Lions skulle ha en chans här? Man var i slutspel för att se och lära, man kommer att spela slutspel igen och det förmodligen ganska snart. Förhoppningsvis gör man bättre ifrån sig då, något jag inte tvivlar på. Calvin Johnson hade 12 mottagningar för 211 yards (17,5 yrd/catch) och noterades för två touchdowns, det är synd att vi inte får se mer av "Megatron" den här säsongen.

Trots att både Stafford och Johnson gjorde, på det hela, bra matcher så blev man brutalt nedplockade på jorden i fjärde quartern då Saints, genom Jabari Greer, interceptade två pass.

Matchen helt klart häftigaste och kanske mest våghalsiga spel stod Saints för i en 80 yards scoring drive i sista quartern. Sproles sprang runt sin LE på 4th-and-2 och tog tre yards. Strax därefter hade man dessutom lite tur då Brees, som var under press, höll på att kasta bollen rakt i händerna på Lions Aaron Berry. Om jag kom ihåg rätt nu så kändes det som om Berry skulle ha den bollen och bara två spel senare sprang Sproles 17 yards för att utöka Saints ledning till 31-21. Hade bara Berry fångat den där bollen hade slutresultat kanske varit jämnare. Nog för att jag inte tror att Lions hade räckt ända fram ändå.

Efter det där spelet var goda råd dyra för Lions och Stafford stressade iväg ett pass som Greer retsamt enkelt plockade ner och Brees kunde på fyra spel ta sitt Saints till 38-21 och matchen var avgjord. Lions var dock helt klart med i matchen och ledde faktiskt i halvtid, något jag tror de kan vara det första bortalaget att lyckas med i Superdome i år.
"Going into halftime at a deficit, we just realized, 'Listen, just bear down, one play at a time, one drive at a time,' " sa Brees. "and I think we scored on every drive in the second half. I guess that's what you hope for."

Saints har vunnit nio raka matcher och det syntes i andra halvlek varför då de totalt skrapade ihop hela fem touchdowns. Men det fanns en punkt jag inte riktigt kände igen Saints på denna lördagskväll. Det var oerhört slarvigt stundtals och jag vet inte hur många fumbles man tappade till Lions. Det lär straffa sig betydligt hårdare när man åker till San Francisco för match mot 49ers nu på lördag.

Noterbart:
  • Saints är fortsatt obesegrade hemma i år.
  • Båda lagen skrapade tillsammans ihop totalt 1083 yards, delat slutspelsrekord med en match mellan Dolphins och Buffalo från 1995.
  • Brees var 23 passing yards ifrån att tangera Bernie Kosars rekord från 1986, Kosars match gick då till övertid.
  • Detroits bästa rusher denna kväll var Kevin Smith med ynka 21 yards...
  • Brees har nu otroliga åtta raka matcher med 300+ i passing yards!


Inga kommentarer: