tisdag 21 september 2010

5 field goals som avgjorde

Cincinnati Bengals 15 - Baltimore Ravens 10
Med helgens match inräknad hade Mike Nugent spelat totalt fyra matcher på två säsonger. Han har fått en ny chans i Cincinnati efter misslyckanden i både Cardinals och Tampa Bay. I söndags avgjorde han matchen mot Ravens helt på egen hand.

Vem hade kunnat tänka sig att kickern skulle bli den stora stjärnan i detta rätt heta derby med både T.O. och Ochocinco på plan? Att Nugent lyckades pricka in en perfekt matchdag var det som avgjorde i en match som annars mest kom att handla om defensiven. Ravens defensiv visste vi redan sen premiäromgången var rätt giftigt men Bengals dito hade mycket att bevisa efter plumpen mot Patriots då man hade svårt att stoppa Wes Welker bland andra. Uppenbarligen ville Bengals ha revansch och man tog ut det mot, ett i offensiven andefattigt, Ravens som hade rätt stora problem att överhuvudtaget åstadkomma något.

Ravens har annars lagt mycket krut och kosing denna offseason på att uppgradera sin offence med främst recievers för att på så sätt få ett lyft i det vanligt kassa passing gamet. Anquan Boldin, Donte Stallworth (skadad) och förre Bengals-spelaren T.J. Houshmandzadeh är nya recievers. Men de hjälpte inte Flacco nämnvärt denna kväll som hade uppenbara problem 17/40 för 157 yards och hela fyra interceptions, varav den fjärde på sätt och vis var avgörande. Jag förstår att han inte hade mycket hjälp och han var hårt ansatt av Bengals defence men en del av denna förlust bör lastas på just Joe Flacco. Han tog en del dumma och uppenbara felbeslut. Klantigt i en match som i slutändan kan betyda väldigt mycket.

Annars var Ravens defence återigen helt makalös och jag är överraskad att man inte lyckas vinna den här matchen. Ravens defence har förvrigt inte tillåtit en enda touchdown mot sig på 10 raka quarters (slutspelet inräknat). Ravens hade ledning med 10-9 med drygt 5 minuter kvar av matchen. Det känns inte som om man ska tappa det med tanke på hur matchen hade sett ut. Men två stora spel la upp det hela för Nugents avslutande två field goals:

1. Scott returnerade den efterföljande kickoffen drygt 60 yards och Nugent satte enkelt sin spark från 38 yards.
2. Flacco kastar sin fjärde interception som Bengals LB enkelt tar till Ravens 11 yard-line och Nugent sätter sin femte FG med 2.40 kvar av matchen.

En som absolut inte var nöjd med resultatet var Ravens LB Ray Lewis som beskyllde förlusten på domaren:
"There were six points given off [bad] calls, it's six points. They didn't earn it. You don't come into a lion's den and play nice, man. This is football, and football is getting hit. There's so many rules that take away from the game."
Jag kan tycka att han har delvis rätt. Trippingen han själv åkte dit på kändes tveksam och när hans lagkamrat blåstes av för att ha dragit ner Palmer i en, i mina ögon, rätt godkänd sack var kritiken befogad.

Noterbart:
  • Ravens är 1-5 mot Bengals i Cincinnati de senaste sex matcherna...
  • Houshmandzadeh blev jävligt utbuad av hemmapubliken varje gång hans namn nämndes. Flaccos alla sex passningsförsök till honom misslyckades...
  • "Pacman" Jones var tillbaka efter att ha varit klubblös ifjol och registrerades för en av Bengals fyra interceptions.

Inga kommentarer: