lördag 11 september 2010

NFL Countdown - AFC West

Med lite mindre än 24 timmar kvar till kickoff för säsongens första spelhelg släpper jag här min sista prediction för denna gång. AFC West med mit kära Oakland Raiders är sist ut.


OAKLAND RAIDERS
Kommentar: Jag tycker det ser oerhört lovande ut denna säsong och för första gången på många år kan ingen göra narr av Al Davis offseason-ageranden. Hans största move var attgöra sig av med feta, lata, oseriösa, dryga, överbetalda, drogande JaMarcus Russell som inte visade någon vilja alls att bli en stor NFL-stjärna. Saken är ju den att det såg ju bra ut redan ifjol, så länge inte Russell fick spela (vinst mot Steelers och Bengals) och då hade man istället rätt mediokra Bruce Gradkoeski som QB. Den position har i år stärkts rejält med Jason Campbell - en stor ledare med rejäl armstyrka. Dessutom orkar han ju träna då och då. Han har en OL som jag håller oerhört högt, bra recievers och QB och TE Zach Miller att hjälpa honom i år.
Defensiven känns lite osäker man håller på att sadla om till 3-4 men så länge man håller sig till 4-3 så är man svåra, secondaryn håller hög klass. En viktig sak som hände denna offseason var förlängningen av Sebastian Janikowski. Den exeptionelle kickern är kvar i Raiders ytterliggare 4 år.
Schemat känns rätt skönt faktiskt, inte för lätt och verkligen inte omöjligt. Blir ett spännande år i år, jag hade dock gärna önskat att "The Black Hole" var mer svårspelat än vad det visar sig ha varit. Hemma ska vi slå alla lag.

Analys: Fem vinster 2009, varav fyra var rätt imponerande. Man slog Eagles, Steelers, Bengals och Broncos vilka alla slutade 8-8 eller bättre. Det bevisar onekligen att talangen finns men jag tror att Russells attitydproblem spred sig i laget och man skulle ha gjort av sig med honom för länge sedan. Då hade man varit ett lag för slutspel redan i år. Raiders har innte vunnit mer än 5 matcher sedan 2002 men med en ny QB som håller hög klass så kommer det att ändras. Det är jag helt övertygad om. Jagblir oerhört överraskad om man går sämre än 8-8 denna säsong.

Slutplacering i divisionen: 2

DENVER BRONCOS
Kommentar: Marshall och Scheffler är inte kvar och armsvaga Kyle Orton har ingen att kasta till, Jabbar Gaffney känns inte som en starter. Man har tre namnkunniga QBs men samtliga är godkända backups som bäst. Defensiven känns inte heller speciellt anmärkningsvärd, varken bra eller dålig. Broncos är inte nog bra för att knipa andraplatsen i divisionen i år. Man har blivit omsprungna av Raiders. Man har ingen nytta av spelschemat heller. Man gick 8-8 ifjol i år slutar man på förlust.

Analys: Absolut ingen ska förvänta sig något av årets upplaga av Denver Broncos, detta blir nog ett mellanår och man håller på att föryngra laget på många positioner. Tim Tebow lär ju bland annat inte sätta sin fot på plan förrän tidigast 2011. Årets Broncos har en svagarmad QB, en orutinerad första reciever, en OL som ska lära sig ett nytt spelsystem och en defensiv som kanske är sämre än det lag som släppte till 30 poäng i snitt per match de sista fyra veckorna 2009. Fansen bör förbereda sig för det värsta - och saker lär inte bli bättre på ett bra tag om inte Tebow visar sig vara det helgon hans fans förväntar sig av honom

Slutplacering i divisionen: 3

SAN DIEGO CHARGERS
Kommentar: Att ha en franchisequarterback för att vara ett vinnarlag, det är just av den anledningen Chargers varit dominanta i West de senaste 4 åren. Philip Rivers hade en riktigt bra säsong förra säsongen , något inte LaDainian Tomlinson hade och Chargers gjorde nog rätt i att låta honom gå trots allt. 1a-rundanvalet Ryan Mathews är den som ska ta efter och man har höga förväntningar på honom i San Diego. Det som kanske imponerade mest på mig förra säsongen var att man lyckades med så många poäng trots att två ordinarie offensiva linemens saknades större delar av säsongen. I år ser det såklart bättre ut på den fronten och Chargers är riktigt heta offensivt.
Defensivt ser det betydligt sämre här har man otroligt med problem varken DLen eller LB-corpsen är av någon högre standard och man har ingen SS. Man spelar i AFC West och man kommer inte att ha några som helst problem att promenera hem divisionsseger. Dessutom har man ett spelschema som gör att man borde börja säsongen 6-0.

Analys: Det som skrevs ifjol stämde ju och stämmer även denna säsong: "Den här divisionen så jävla svag att Chargers kan ta semester september och oktober ut för att sedan hoppa in i spel första veckan i november för att sedan vid jul leda divisionen..." Ifjol gick man 2-3 första fem matcherna sen vann man 11 matcher i rad. Men på grund av en svag defensiv så blir januari inte så rolig för San Diegos fans.

Slutplacering i divisionen: 1

KANSAS CITY CHIEFS
Kommentar: Bara för att någon coachar eller jobbar för ett NFL-lag behöver inte betyda att han kan ett skit. Det har Todd Haley verkligen bevisat. Jag orkar fan inte gå in på alla dumma drag och idiotiska påståenden han har stått för bara det senaste året. Då skulle det här inlägget ta ett halvår att skriva.
Dessutom har man rätt dålig QB i Matt Cassel. Cassel hade hade haft svårt att slå in sig som backup i några lag och han är defeintivt inte en starter, han har armstyrka som en treåring så motståndarna behöver inte oroa sig över långa pass och slipper täcka hela plan. Dessutom suger hans precision. Man kommer aldrig någonsin ha en slagkraftig offensiv så länge man har överbetalda och genom usla Cassel i laget. Lagets enda godkända offensiva spelare är nog förmodligen guarden Brain Waters. Han är 33 år i år.
Man har defensivt oerhörda problem att komma åt motståndarens QB, i fjol fördubblade man antalet sacks från 2008 till totalt 22 stycken. Rätt skrattretande. Linebackens är mediokra men secondaryn är rätt okej faktiskt.
Förutom Broncos har man chans att slå... ingen. Jo Browns, Bills och Seahawks är möjliga matcher.

Analys: Hela föreningen andas förvirring. deras överbetalda QB är genomusel, OLen är okapabla till att blocka, DLen är ligans absolut sämsta, ett pass rush existerar överhuvudtaget inte och deras head coach är en inkompitent idiot. Kansas City är onekligen är en av ligans sämsta lag och eftersom att GM Scott Pioli har dragit ner laget så långt ner i skiten att det är en väldigt lång väg upp.

Slutplacering i divisionen: 4


Countdowns

Inga kommentarer: