lördag 18 september 2010

Veckans match, Vecka 2

Cincinnati Bengals (0-1-0) - Baltimore Ravens (1-0-0)
Ray Lewis och Chad Ochocinco har haft ordkrig hela veckan. Bengals tog hem divisionen med minsta möjliga division förra säsongen och hade inga större problem med Ravens svåra rushing defence men i år är det ett nytt år. Ravens defensiva insats förra match var det bästa coach John Harbaugh någonsin sett hävdar han själv. Detta är en högintressant match där en slutspelsplats står på spel. Det krävs nog för dessa två lag att vinna sina matcher mot varandra för att ta sig till playoff. Känns som om det här kan gå och bli en riktigt het match då det känns som om rivaliteten mellan lagen bara höjs varje match de möts.

Plats: Paul Brown Stadium
Tid: 19.00
Väder: 15-30 grader med varning för åska och oväder.
Svensk TV-kanal: Nej, inte i skrivande stund. Se myp2p.eu.

Skadade spelare:
Cincinnati: Jonathan Fanene DT, Brian Leonard RB, Keith Rivers LB
Baltimore: Jared Gaither T, Donte Stallworth WR + andra småskavanker på spelare som är tveksamma till start.

Senaste möte:
Lagen möttes för andra gången 2009 just i Cincinnati i en match som Bengals ganska enkelt till slut tog hem. Ravens fick knappt hålla i bollen och någon offensiv rytm infann sig aldrig. Redan i halvtid var matchen slut då Begnals hade betryggande 17-0. Matchen slutade till slut 17-3.

Därför ska du se matchen!
Terrell Owens får sin första släng av denna saftiga rivalitet. Ochocincos gamla sidekick, T.J. Houshmandzadeh är numera i de lila-svarta. Fram med popcornen och luta dig tillbaka. Vi kommer att bjudas på en härlig show.

Visste du att?
  • Att Derrick Mason har fler TDs mot Bengals än någon annan i hela ligan, 8 st totalt.
  • Att Ravens TD, Todd Heap, är 35 yards ifrån 5000 totala yards i sin karriär?
  • Att Bengals faktiskt har åtta raka segrar mot sina divisionsrivaler.
Favoriter:
Jag måste nog sätta Ravens som en liten favorit i denna match efter den defensiva uppvisiningen förra veckan. Kan man hålla den nivån även i morgon kan man nog gå segrande ur striden. Men offensiven måste också fungera och historien från fjolåret får inte upprepas.


4 kommentarer:

D sa...

Jag tror att Bengals är otroligt taggade efter förra veckans bleka insats och att de vinner matchen.

swenfl sa...

Laddade är de med största sannolikhet. Det kommer att bli tight. Det är verkligen upp till bevis för Ravens secondary och Flacco måste upp några snäpp också.
Ravens offensiva vapen känns dock för vassa för Bengals D.

En hemsk match att spela på dock, kan nog sluta lite hur som helst här.

D sa...

Bengals vann trots allt!

Men annars... Vilken jäkla omgång! Dolphins slog Vikings och Bears slog Cowboys!

Vilka är det som har 2-0? Steelers och Packers är ju givna men sen då? Dolphins, Texans, Bears, Bucaneers(!) och Chiefs (!!)

sunday night football och monday night football har fortfarande inte varit så Giants och Saints har fortfarande chansen att ligga 2-0 de med.

swenfl sa...

Det är en härligt spännande öppning på 2010 års säsong. Lag som överraskar både positivt och negativt.

Raiders slog Rams ;)

Såg du MNF? Vaknade till sista quartern. Tur man inte hade några större sympatier för något av lagen, man hade väl dött av en hjärtattack eller något.