onsdag 8 september 2010

NFL Countdown - AFC South


TENNESSEE TITANS
Matcher: Seahawks 18-20, Cardinals 24-10, Panthers 7-15, Saints 27-24

Kommentar: Det är rätt uppenbart att lagets offence kommer och måste kretsa kring Chris Johnson. En häpnadsväckande spelare som ifjol bara vara yards ifrån att slå klubbrekordet i antal rushing yards för en säsong. Det är oerhört viktigt att han lyckas hålla sig skadefri. Vince Young är ensam kvar som QB då Schaub försvunnit men han kan inte skylla på OL:en om det skulle skita sig i år. Man har dessutom en mycket bra bredd på recievers.
Defensiven är på god vägtillbaka till den höga nivå man höll 2008 och secondaryn har verkligen förbättrats mest på grund av att Cortland Finnegang är tillbaka.
LB-corpsen går att ifrågasätta
Gerald McRath och Will Witherspoon är nya som starters och det tar ett tag att komma in i det.
För att hänga med måste man börja säsongen 4-0 eller i alla fall 3-1 då man möter relativt lätt motstånd i Bucs, Steelers, Raiders och Giants. Cowboys, Eagles och Chargers står för motståndet senare i mitten på säsongen och värst av allt är att man möter Colts två gånger under säsongens sista fyra matcher. Där kommer divisionen att avgöras.

Analys: Hmm, under normala omständigheter hade man kommit tvåa i divisionen och kanske även tagit en EC-plats i slutspelet men det är alldeles för många störningsmoment som kan ställa till det för att jag ska tippa dom där. Young har problem och ska upp i rätten och en eventuell avstängning väntas.
Med detta följer ju att Chris Johnson blir mer utsatt och risken för skador på lagets viktigaste spelare ökar markant. Derrick Morgan har väl problem med allt?

Slutplacering i divisionen: 3

JACKSONVILLE JAGUARS
Matcher: Eagles 27-28, Dolphins 26-27, Bucs 19-13, Falcons 13-9

Kommentar: Jaguars, eller rättare sagt, Jones-Drews offence ser ändå relativt bra ut. Man har RBs som kan mäta sig med de bästa lagen. Tyvärr ser det annars rätt svagt ut, man har ju knappt mer än godkända QBs och det underlättar inte att lagets OL suger. Några recivers värda namnet har man inte heller vad jag kan se. Visserligen har man en grym LB-corps Daryl Smith är grymt underskattad och Kirk Morrison var en av mina favoriter i Oakland (#52 kommer att saknas i vinter).
Balanserat spelschema men det hjälper föga.

Analys: Jags vann sju matcher förra säsongen men tre av dessa var FG-vinster (3poäng) och det var inte mot imponerande motstånd (Bills, Chiefs och Rams). Dessutom hade man några plumpar mot medelbra lag. Av någon outgrundlig anledning lyckades man slå Texans två gånger om kom inom fyra poäng från Colts i båda mötena. Om man verkligen ger 100% och allt klaffar kanske det hade kunnat leda till en slutspelsplats men det kommer inte hända. Anledningen är delvis Jack Del Rio och hans coachteam, det är helt ofattbart att Del Rio fortfarande är anställd.

Slutplacering i divisionen: 4

HOUSTON TEXANS
Matcher: Cardinals 16-19, Saints 20-38, Cowboys 23-7, Bucs 24-17

Kommentar: Om du skulle fråga en hyfsat insatt NFL-tittare om vilket lag som har den bästa offensiven hade du nog fått dessa svar: Patriots, Colts Saints, Eagles, Chargers och kanske Raiders men faktum är Texans är minst lika bra som dessa lag. Man var 10 totalt i offensiven förra säsongen, man var fyra i toalt antal yards och anledningen var Matt Schaub. Han har växt till en QB av absoluta toppklass dessutom har han en av ligans bästa reciever att leka med i Andre Johnson. Johnson som de senaste två säsongerna har ett otroligt facit. TE Owen Daniels är också han grymt bra men blev tyvärr skadad 2009. Spelet efter backen gick att ifrågasätta förra säsongen och där måste man upp. Därför draftade man Ben Tate som passar så jävla bra in i Texans.
Defensiven höjde sig förra säsongen och jag tror att den fortsätter på den inslagna linjen, Linebacks av absolut toppklass, bra secondary och en DL som duger gör att man kommer att vinna mer matcher än vad man förlorar i år. Men defensiven måste verkligen vara med i år. Man har ligans svåraste schema med helt sjuka matcher: Colts (home), Redskins (road), Cowboys (home), Giants (home), Colts (road), Chargers (home) på rad. Sen möter man Jets (road), Titans (home), Eagles (road), Ravens (home) och Titans (road).

Analys: Texans hade mer vinster än förluster för första gången i franschisens historia 2009 men saker hade kunnat vara bättre och många av motgångar kom faktiskt till följd av otur, dessutom var ju Schaub borta typ halva säsongen. Det fanns ljusglimtar redan förra säsongen. Alla utom en av Texans förluster var på åtta poäng eller färre och Houston slog 11 av sina 13 motståndare i antal yards.
Så länge man inte har tidernas värsta otur återigen denna säsong så kommer man nog att gå till slutspel och väl där kan allt hända. Man har ju material och talang för att vara en SB-kandidat men riktigt så långt vågar jag inte sträcka mig att säga att man går dit. Men Colts vinner då inte divisionen i år.

Slutplacering i divisionen: 1

INDIANAPOLIS COLTS
Matcher: 49ers 37-17, Bills 21-34, Packers 24-59, Bengals 30-28

Kommentar: Vad finns det att säga om lagets offensiv som någon inte redan har sagt? Peyton är awesome, Reggie Wayne är kung, Colts gör en helvetes massa touchdowns osv. osv.
Wayne har dock stora problem, han är 36 bast och har oerhörda problem med sina knän Garcon och Gonzalez gör upp om den andra platsen om Wayne är fit for fight. OL:en är egentligen det enda stora frågetecknet kring offensiven i Colts. Den var rent utsagt urusel på alla deras uppgifter förra säsongen. Lyckligtvis är Manning oerhört snabb på att få iväg bollen. Men runniggamet blir ju lidande då man inte ens klarar av att öppna upp för Addai och co.
Colts har alltid haft uppenbara problem mot löpande lag men det har än så länge inte spelat en så stor roll. Tycker att defensiven känns väldigt tveksam. Det syns ju inte minst på resultaten denna presseason. DL:en är grovt överskattad och secondaryn kanske ändå inte är så bra som man tycker att de ska vara.
Man har ett betydligt enklare schema än vad Texans har, det är klart.

Analys: Jag tror på ett mellanår för Colts denna säsong. Man känns inte så starka, kan inte sätta fingret på vad det är som gör att jag tycker att det bästa offensiva laget i ligan inte kommer att gå bra. Defensiven känns inte så säker men det har den aldrig riktigt gjort för Colts. Jag förlitar mig mycket på deras resultat och spel under preseason. Jag tror inte att man vinner divisionen denna säsong men slutspel är absolut möjligt och väl där har man, konstigt nog, större chans att gå långt än vad Texans har tror jag.

Slutplacering i divisionen: 2


Countdowns

Inga kommentarer: