onsdag 8 september 2010

NFL Countdown - AFC North



BALTIMORE RAVENS
Matcher: Panthers 17-12, Redskins 23-3, Giants 24-10, Rams 21-27

Kommentar: Flacco är underskattad och inte alls så dålig som han påstås vara dessutom har han fina lekkamrater i Anquan Boldin och Donte Stallworth. Nya fina TEs plockades i draften och det här kommer nog att bli en riktigt fin säsong för Ravens - men främst för Flacco. OL och RBs hör till de absolut bästa i ligan, heads up.
Defensiven är topp 8 i ligan. Man fyndade dessutom LB Sergio Kindle i årets draft men just linebacks känns som svagheten i årets Ravens och secondaryn är inte den heller riktigt top of the line.
Man hade oerhört stora problem med field goals 2009 och dessutom gjorde en skadad Lardarius Webb att lagets special team-corps inte alls hör måttet. Han är nu tillbaka från operation och på den punkten kommer man att förbättra sig.
Man har ett väldigt tufft schema och man börjar säsongen med två bortamatcher mot två slutspelslag (Jets och Bengals) men man känns nog starka för att ta hem förstaplatsen.

Analys: Sist lagets offensiv slutade bättre än defensiven i räkning av poäng var säsongen 1997 men nu när Flacco går in på sin tredje säsong ser det ut att ändras. För första gången på jag vet inte hur länge så är defensiven den svaga lagdelen i Ravens. När vi här snackar om dålig defensiv så menar jag sämre än offensiven och ingenting annat - den är långt ifrån ligans sämsta. Ravens är en SB-kandidat!

Slutplacering i divisionen: 1

PITTSBURGH STEELERS
Matcher: Lions 23-7, Giants 24-17, Broncos 17-34, Panthers 19-3

Kommentar: Jaha, Big Ben gjorde bort sig totalt otaliga gånger denna offseason. Detta började med en våldtäktsanklagelse och avslutades med att Roethlisberger blev avstängd 4-6 veckor. Jävligt begåvat, men vad kan man förvänta sig av en person som verkar ha en hjärna som en kokosnöt? Byron Leftwich skulle alltså starta säsongen för Steelers. Fram tills det att han blev skadad. Synd Pittsburgh...
Även om det hade sett bra ut på QB så hade man fått det otroligt svårt. OL:en är absolut inte bra. Det ser lika illa ut vad det gäller Special Teams.
Defensiven ser fortsatt stark ut och med ett av ligans bästa LB-besättning kommer man att göra livet surt för många motståndaroffensiv. Coachen är också givetvis femstjärnig.
Har ett tufft schema men inte omöjligt.

Analys: Man gick 9-7 förra säsongen. Vänd på de siffrorna i år och du har nog svaret på hur Steelers går i år. Med Ben från start hade man kanske kunnat vara en SB-favorit. När han väl kommer tillbaka kommer han ju knappast heller vara i fullt fokus. Tvivlar oerhört starkt på att man vinner mer matcher än man förlorar i år.

Slutplacering i divisionen: 3

CINCINNATI BENGALS
Matcher: Cowboys 6-17, Broncos 33-24, Eagles 22-9, Bills 20-35, Colts 30-28

Kommentar: Bengals känns så oerhört intressanta i år. Ochocinco och T.O. höjer tillsammans laget ett par snäpp. Snöpligt för Bryant dock som inte fick vara kvar. Känns överlag väldigt giftiga i offensiven Carson Palmer måst visa upp sig och höja sig lite till. Då och först då kommer det att bli en riktigt rolig säsong i Cinci.
Defensiven känns i vanlig ordning även den väldigt stabil bra, secondary och special teams likaså. Finns inte så mycket mer att säga egentligen. Det är bara att konstatera att Bengals är ett slutspelslag i år men man har ett högt egovärde i laget. Får man ihop alla divor så tror jag dock att det kommer att bli en riktigt riktigt rolig vinter i år!

Analys: Fjolårets säsong var verkligen ingen höjdare och man hade stora problem även mot dåligt motstånd. Detta kommer inte att ske i år, Palmer har förbättrats (antar jag) och han har ett mycket bättre lag kring sig. Bara T.O. gör en väldig skillnand totalt tycker jag. Anser att han trots allt tillhör en av de bästa på sin position och tillsammans med #85 blir det i alla fall show från Bengals håll i år!
Hade i normala fall slagits om andraplatsen och om inte Steelers hade varit försvagade kraftigt hade jag nog varit mer osäker. Men som sagt. Får man till det här kan man gå långt.

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild Card-lag)

CLEVELAND BROWNS
Matcher: Packers 27-24, Rams 17-29, Lions 27-35, Bears 13-10

Kommentar: Okej låt oss kolla på sommarens förluster bara i offensiven: QB Brady Quinn, QB Derek Anderson, RB Jamal Lewis, WR Donte' Stallworth, WR Mike Furrey. Där har ni en bråkdel. Detta har ersatts av ingenting, sen ingenting, sen vem?, sen Jake Delhomme. Ungefär så ser det ut i Browns i år. Mycket känns okomplett. Kassa QBs i Delhomme och någon annan som jag inte ens orkar bry mig om att kolla upp vem det är. Recivers är inte dom heller speciellt bra, unga orutinerade och riktigt värdelösa faktiskt.
Alltså ser faktiskt rätt dåligt ut för Browns - utom special teams som håller värdsklass!
Man möter Bucks och Chiefs första två matcherna och där kan man faktiskt vinna! Efter det då? Ja man lär då fan inte vinna en match till i alla fall.

Analys: NFL har blivit en liga där man måste vara ett passningsskickligt lag. ALlt talar för att Browns kommer att spela oerhört mycket med running games - hade funkat för mer än tio år sedan. Inte i dag.
Enda laget som kanske har sämre QBs är Bills som är ett ännu sämre lag än Browns. Jag kommer aldrig någonsin förstå varför man inte plockade Jimmy Clausen i draften då man hade han serverad på silverfat just framför näsan... Satans bedrövligt faktiskt - och att man aldrig lär sig av sina misstag?
Men nästa draft kanske? Bättre lycka då...

Slutplacering i divisionen: 4


Countdowns

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror också Steelers kan få det ttufft även om jag tror att de ändå går till playoff.

Har du några rekar inför premiär veckan?