tisdag 21 september 2010

Week 2 Recap

Tankar om veckan som gick.

Samtidigt som jag såg den spännande matchen mellan Ravens och Bengals så visade TV10 Dallas hemmamatch mot Chicago Bears. Jag undrar vad fan Tony Romo tänkte när hans lag klev av planen efter ännu en förlust, jag antar att han funderade på alla misstag laget begick och alla clutch moments som sumpades. Jag förstår att han slog hål i väggen i spelargången...
Romo kastade själv två märkliga interceptions och var långt ifrån sin forna form, lagets running game var i princip obefintligt och lagets defensiv misslyckades att försvara två tidiga ledningar. Man hade dock chansen att utjämna i mitten på sista quartern men nya kickern sumpade sitt field goal med bred marginal. Jag antar att Cowboys som har ambitionen att spela Super Bowl hemma på Cowboys Stadium är långt ifrån nöjda att börja säsongen 0-2. Det är inte godkänt, speciellt inte då NFC East ser ut att bli tuff i år. Cowboys - Bears 20-27.
******
Annars tycker jag att årets Super Bowl är som vigt åt Raiders. Eller vad tycks om färgerna på loggan?

I Manning Bowl II var det aldrig något snack om saken. Storebror Peyton gick segrande ur striden precis som senast de möttes (för fem år sedan, då Peyton senare ledde Colts till en SB-titel). Matchen mot Texans var inte bra alls men i söndags såg man i vanlig ordning ut som en SB-contender. Indys RBs, OL och DL var det som var skillnaden mellan lagen. Speciellt DL:en gjorde livet oerhört surt för Eli och co. Eli blev stundtals helt överkörd men Peyton visade inga som helst tecken på broderkärlek. Colts-Giants 38-14
******
Det hade varit en skön skräll. Raiders i Super Bowl.
******
Raiders som förövrigt tog säsongens första vinst i helgen. Hemma mot Rams. I andra halvlek bytte man ut en dittills ineffektiv Jason Campbell som ersattes av fjolårets ljusglimt Bruce Gradkowski. Sebastian Janikowksi satte 3 FGs och McFadden gjorde en suverän insats. Detta var Raiders första vinst i en hemmapremiär sedan 2004. Rams förlorade för 27nde gången på 28 matcher. Raiders-Rams 16-14.
******
Många hade nog räknat ut Jets efter förra veckans plump mot Ravens men mot Patriots visade man att man kanske blir något att räkna med trots allt. Jets offensiv var det som inte alls fungerade mot Baltimore. Mot Pats dominerade man och Sanchez själv slog karriärrekord med 21/30 220 yards. Jets-Patriots 28-14.
******
Söndagens match ur spänningssynpunkt verkar tveklöst ha varit matchen mellan Redskins och Houston Texans. Det krävdes nästan 12 minuters övertid för att skilja lagen åt och det var bortalagets kicker Neil Rackers som blev den stora matchhjälten i en match där båda QB Matt Schaub och Donovan McNabb verkar ha imponerat stort. Texans är nu 2-0 för andra gången i klubbens historia. Jag tror att det här kan bära långt för Texans. Redskins-Texans 27-30(OT).
******
Fan-rating från matchen mellan Redskins och Texans:
Jag vaknade dessutom tidigt på tisdagsmorgon av att TV:n var på. Den sista kvarten i matchen mellan Saints och 49ers hade precis dragit igång och ställningen var 16-14 till de regerande mästarna. Hartley fick revansch från förra veckans tveksamma insats då han behöll kylan i viktiga lägen när hemmalaget nafsade bortalaget i nacken. Efter en makalös sista kvart som slutade 9-8 till Saints så kunde mästarna äntligen andas ut. Man är nu 2-0 efter de två första matcherna, 49ers är 0-2. 49ers-Saints 22-25

SAMTLIGA RESULTAT:
Packers-Bills 34-7
Vikings-Dolphins 10-14
Browns-Chiefs 14-16
Cowboys-Bears 20-27
Falcons-Cardinals 41-7
Panthers-Buccaneers 7-20
Lions-Eagles 32-35
Bengals-Ravens 15-10
Titans-Steelers 11-19
Broncos-Seahawks 31-14
Jets-Patriots 28-14
Redskins-Texans 27-30
Raiders-Rams 16-14
Chargers-Jaguars 38-13
Colts-Giants 38-14

49ers-Saints 22-25


1 kommentar:

Lundh sa...

Raiders i SB lär du inte få uppleva de närmaste 5 åren i alla fall. Skämt åsido. Potentialen finns i laget men det är så mycket som behöver att organiseras upp och göras i den klubben för att man öht ska gå 50%+.

Annars såg jag givetvis stora delar av 49ers match och rent spontant känns det som om man kunde han vunnit där trots att Saints har en mäkta imponerande och svårstoppade offensiv. Man kommer till bra poänglägen nästan varje drive.