tisdag 7 september 2010

NFL Countdown - AFC East

Igår avslutade jag mitt förhandstips för National Football Conference och idag går vi direkt vidare genom att ge oss på AFCs östra division. Håll till godo!

BUFFALO BILLS
Matcher: Redskins 17-42, Colts 34-21, Bengals 35-20, Lions 23-28

Kommentar: Man har varit bland de fem sämsta lagen i ligan de senaste fem åren vad det gäller antal yards i offence och ingenting talar för en förbättring. När säsongen summeras i vinter lovar jag sätta vänsterhanden på att Bills kommer att återfinnas i botten, kanske kan man hamna före Seahwks, för Bills offensiv känns minst sagt tveksam. C.J. Spiller blev vald som nummer 9 totalt i årets draft men han lär nog får det tufft då Bills besitter ett ligans sämsta OL. RB-corpsen är väl den enda ljuspunkten offensivt och den hade varit slagkraftig, för 30 år sedan. I dagen moderna spel är den chanslös.
Defensiven ser inte heller speciellt het och man har rätt stora problem på LB då Schobel är borta (?). Hur ska man kunna komma åt motståndarnas QB?
Special Teams och lagets secondary håller dock lyckligtvis förhållandevis hög klass.
Man kan vinna några matcher i år. Poteniella vinster är matcherna mot Browns, Chiefs och kanske Jaguars. Alltså max 3 vinster denna säsong. Klubbens ledning rövknullar dessutom fansen i år igen då man lägger en match i Toronto. En match som kommer att locka bara några tusen.

Analys: Bills är ett dåligt coachat lag som saknar större talang. Det som kommer att rädda Bills från 0-16 är C.j. Spiller, Fred Jackson och en bra secondary. Men speciellt många vinster blir det som sagt inte.

Slutplacering i divisionen: 4

MIAMI DOLPHINS
Matcher: Bucs 10-7, Jaguars 27-26, Falcons 6-16, Cowboys 25-27

Kommentar: Chad Pennington är en stabil QB men inte mycket mer och han kommer inte att leda Dolphins långt i ett slutspel. Han blev skadad ifjol och Chad Henne kom in. En spelare som hade problem i början men tog stora steg för varje match och i år lär han ta ytterliggare kliv mot att bli en riktigt bra NFL-QB. Man har förstärkt med Brandon Marshall och han är ett riktigt bra tillskott, hade imponerande stats förra säsongen med tanke på att han hade Kyle Orton som QB...
Det andra stora förvärvet denna offseason förutom Marshall var utan tvekan Karlos Dansby från Cards som skrivit på fem år för klubben. En ILB som tillsammans med Channing Crowder kommer att bli riktigt bra.
Dan Carpenter är en kicker av hög klass.
Miamis spelschema är betydligt lättare i år än ifjol då dom hade ett löjligt brutalt schema.

Analys: Vad jag har sett så är jag relativt ensam om att tycka att Dolphins i år är ett av NFLs bästa lag och ett lag som mycket väl kan utmana till Super Bowl. Om jag inte skulle satsa pengar på Cards så tror jag att man kan tjäna en hel del på Miami. Känns väldigt underskattade. Enda riktiga frågetecknet är QBn där Pennington är en medelmåtta och Henne relativt orutinerad.

Slutplacering i divisionen: Delad 2a (Eventuellt Wild Card-lag)

NEW ENGLAND PATRIOTS
Matcher: Saints 27-24, Falcons 28-10, Rams 35-36, Giants 17-20

Kommentar: Tom Brady har fått oerhört mycket kritik för att han inte längre är den träningstok han tidigare varit. Så kan mycket väl vara fallet också. Han är kanske mätt men han är först av allt 33 år. Prioriteringarna ändras och hans statistik sedan SB mot Eagles i slutspelet är 5-4. Underkänt för en spelare av hans kaliber. Hans prioriteringar nuförtiden verkar mest vara att hamna på tidningsomslag och i tv-serier. Trots detta är han bland de bästa ligan. Men det är rätt tufft om platserna i toppen av den här divisionen i år. Wes Welker är dessutom borta fram till oktober vad jag har hört. Lagets running game kommer att vara kaos i år igen. OLen ser stabil ut trots allt.
Lagets defensiv är rörigt och fullt av hål, signingen av Vince Wilfork var oerhört viktig. Linebackasen är det största problemet defensivt.
Man har ett riktigt tufft schema i år förutom matcherna mot Jets och Miami. Det är nästan skrattretande.

Analys: Om Patriots vill vara med och slåss om slutspelsplatserna så måste Brady visa att han fortfarande kan. Speciellt med tanke på vilka lag de kommer att möta utanför sin division i år.
Man är tillräckligt bra för att slåss om slutspelsplatserna men man kommer att få det tufft i ett eventuellt slutspel. Någon ny Super Bowl kan man bara glömma.

Slutplacering i divisionen: Delad 2a (Eventuellt Wild Card-lag)

NEW YORK JETS
Matcher: Giants 16-31, Panthers 9-3, Redsking 11-16, Eagles 21-17

Kommentar: Ärligt talat, Jets känns faktiskt riktigt heta i år. Var jag tvungen att sätta betyg på deras lagdelar hade deras secondary, OL och RBs fått solklara femmor. Resten känns som fyror (av fem möjliga). En av de bästa runningcorpsen i AFC.
Defensiven är inte den heller speciellt dålig. Man var tokdominanta ifjol och dominansen lär väl med all säkerhet fortsätta även denna säsong?
Enda frågetecknet är deras specialteams och kickers. Känns inte mer än medelbra där men det ska kunna räcka till divisionsseger. Har ett rätt balanserat spelschema dessutom, svåra matcher blandas med lätta.

Analys: Trots att resultaten på försäsongen är långt ifrån imponerande så känns Jets som favorit i AFC East. Inget av de tre andra lagen är lika kompletta. Man är i princip samma lag som ifjol gick hela vägen till spel om AFC Championship. Nu är dock Mark Sanchez ännu mer erfaren. Utan tvekan en av mina SB-favoriter denna säsong!

Slutplacering i divisionen: 1


Countdowns


Inga kommentarer: