måndag 6 september 2010

NFL Countdown - NFC West


SAN FRANCISCO 49ERS
Matcher: Colts 37-17, Vikings 15-10, Raiders 28-24, Chargers 17-14

Kommentar: Ojoj det här ser bra ut. Väldigt bra ut. 49ers har alla bitar på plats för att kunna nå oerhört långt i år! Jag förstod på förhand att 49ers skulle bli bra men man har radat upp segrar på preseason och verkligen imponerat. Offensiven måste jag säga ser helt makalös ut. Man har förstärkt QB med Carr, Brian Westbrook har anslutit, man har Alex Smith sen tidigare och med draftvalen Anthony Davis och Mike Iupati får man en makalös OL. Alex Smith måste dock upp något snäpp om det inte ska bli sorti direkt i slutspelet och samspelet med Crabtree måste fungera felfritt även när det blåser snålt.
Jag kan sitta och ösa beröm över 49ers hela kvällen om jag vill och det gäller inte bara offensiven. Defensiven ser även den riktigt stark ut, håll utkik efter Taylor Mays i vinter! En enastående atlet.
Fjolårets svaga special teams har fått ett uppsving denna offseason. Enda svagheterna är väl QBn och bredden på truppen. Man har dessutom ett väldigt bra schema och turen att spela i en skitdivision.

Analys: Med Crabtree på kanten, Vernon Davis som TE och Gore som kommer upp bakifrån med bättre blockers finns det längre inga ursäkter för Alex Smith. Misslyckas han att ta 49ers förbi första rundan i slutspelet måste han bara bort!
Jag hade blivit oerhört besviken om inte 49ers gick till slutspel i år. Man har ett av ligans mest spännande lag. 49ers har alla ingredienser utom en för att vara en SB-contender. Quarterbacken. Väldigt tveksam om Smith har det som krävs för att leda 49ers långt i år.

Slutplacering i divisionen: 1

ST. LOUIS RAMS
Matcher: Vikings 7-28, Browns 19-17, Patriots 36-35, Ravens 27-21

Kommentar: Det är något som göra att jag "tror" på Rams den här säsongen. Jag tror givetvis inte att dom kan utmana om slutspelsplatser men 1-15 i år igen känns långsökt. Nu har jag inte sett någon av deras matcher på försäsongen men resultaten är godkända och man har nytt blod i Sam Bradford på QB. Jag är spänd av förväntan över att se vad han kan utföra i denna hopplösa klubb. Jag kommer nog att se matchen mellan Rams och Cards på söndag. Känns spännande.
Annars känns det inte så spännande en riktigt kass defensiv och en värdelös DL gör att Rams nog kommer att släppa till många poäng även i år.
Det är skönt att man i alla fall kan förlita sig på sin styrka på hemmaplan. Eller? De senaste tre åren har laget totalt vunnit sex (!) matcher, fyra av dessa var på bortaplan. Hemmaplan är ingen fördel när man talar om Rams. Det måste förändras, lika bra att börja nu med den nye QBn. Man har några matcher man kan vinna Raiders och Bucs bland annat. Även om jag inte tror att Rams vinner mot Oakland i år...

Analys: Mycket står och faller med Sam Bradford. Så är det bara. Men är han verkligen redo? Jag vet fan inte, han är överhypad det är klart men han lär väl utvecklas? Man har ju lyckats ta några fina skalper på försäsongen i alla fall. Man har heller ingen recevier av värde, Steven Jackson är väl den bästa och han är inte bra plus att han precis kommer från skada. defensiven ser ut som en schweizerost. 2011 däremot. Då kan man utmana i denna svaga division. I år får man nöja sig med max en tredjeplats. Hoppas fansen har tålamod ett år till.

Slutplacering i divisionen: 3

ARIZONA CARDINALS
Matcher: Texans 19-16, Titans 10-24, Bears 14-9, Redskins 20-10

Kommentar: Kurt Warner är borta och jag hade kunnat skriva att Matt Leinart bär detta lag på hans axlar, om det nu inte var så att han skrivit på för Texans. Vem fan har man då? Derek Anderson? Dessutom har man tappat bland andra Boldin och McFadden. Säger sig självt att man är långt ifrån ytterliggare en Super Bowl. Visserligen är väl QBn det enda stora problemet i offensiven men ändå, det är ju inte lite.
Defensivt ser det också illa ut, Dansby är numera i Miami och han har varit Cards bästa defensiva spelare de senaste åren. Rolle är också borta. Ja, ni ser ju hur det fortsätter. Man har tappat oerhört viktiga spelare utan att vara i närheten av att ersätta dom. Lyckligtvis har man ändå godtyckliga RBs, WR och special teams så någon jumboplats är inte att tala om. Tur man spelar i West säger jag bara...

Analys: Nu blev som analysen i kommentaren men va fan. Cardinals kommer att skämma ut sig i år, man ska vara så mycket bättre än så här. Slutspel är något man ska kunna kräva men jag vet inte vad fan som hände denna offseason. Minns ni att McNabb var på väg till Cards tidigare i sommar? Fansen är knappast överlyckliga över att man sumpade den värvningen, speciellt inte idag då Leinart försvunnit. Tänk så bra han hade passat in i Cards!
Ingen bör ha några höga förväntningar på Cards i år, det finns ingen anledning. Jag kommer inte att sätta många slantar på Cards i år.

Slutplacering i divisionen: 2

SEATTLE SEAHAWKS
Matcher: Titans 20-18, Packers 24-27, Vikings 13-24, Raiders 24-27

Kommentar: Nej, det här ser inte bra ut. Matt Hasselbeck lär väl vara starter när det väl drar igång till helgen? Han är slut och Whitehurst kommer att ersätta honom rätt så snart. Det är mitt förhandstips. Spelar ändå ingen roll vem som startar - man har ändå ingenting att jobba med. T.J. Hosusuhaiufaihgag (Houshmandzadeh) var kass -09 och inget talade för en förbättring och man skickade iväg honom.
Defensiven då? Det är det som är den stora frågan. Vilken lagdel kommer att suga mest - defensiven eller offensiven?
Har man tur kan man kanske ta någon enstaka vinst även utanför sin patetiska division.

Analys: Om inte Charlie Whitehurst chockar alla och blir nästa super-QB så kommer man ha väldiga problem att plocka vinster denna säsong. Framtidsplanerna blir att fixa följande: en bättre och ny OL, pass rush och secondary dessutom behöver man bättre recievers. Men i år är man sämre än Rams... Sug på den. Sämre än Rams.

Slutplacering i divisionen: 4


Countdowns

3 kommentarer:

D sa...

kul med dina tips! Jag tror också på 49:ers, kan bli en kul säsong i SF.

swenfl sa...

Kul att det uppskattas!

Stay tuned :)

STLRAMS sa...

Väl inget fel i att vara sämre än STL ju =)

Nä men allvarligt. man har nyss värvat en WR också. Mark Clayton inte riktigt bra koll men det blir nog bra.