söndag 5 september 2010

NFL Countdown - NFC North


DETROIT LIONS
Matcher: Steelers 7-23, Broncos 25-20, Browns 35-27, Bills 28-23

Kommentar: Lions kommer inte att ha fler vinster än förluster denna säsong men man är intressanta. Offensiven känns väldigt stark bortsett från att OL:en känns lite sådär. Det finns en chans att man kommer att åka i backen när man ställs mot Packers och Vikings och andra bättre lag. Ndamukong Suh är en DT som förstärkt laget och höga förväntningar är lagda på årets totala tvåa i draften.
Secondaryn och Special teams är så otroligt dåliga. Man har inte ens en punter av godkända mått.
Schemat är väl så där. Har potential att vinna följande matcher: Bears borta (Week 1); Rams hemma (Week 5); Bills borta (Week 10); Bears hemma (Week 13); och Bucs hemma (Week 15)
Skulle innebära ett bättre resultat än ifjol (2-14).

Analys: Lions är inte längre NFLs madrass. Man har power i offensiven. Det här är ett ungt och spännande lag som i år ska se och lära för att kanske kunna utmana om slutspelsplats 2011. Trea eller fyra? Matcherna mot Bears avgör. Lions kan vinna minst 5 matcher och har potential att ta i alla fall två vinster utöver det.

Slutplacering i divisionen: 3

MINNESOTA VIKINGS
Matcher: Rams 28-7, 49ers 10-15, Seahawks 24-13, Broncos 31-24

Kommentar: Favre is back! Underbart! Nej. Är så satans less på den karln. Förstår för den delen inte att Vikings fans står ut. Så som han betett sig denna offseason hade jag buat när han hade ställt sig på planen första hemmamatchen mot Dolphins. Visst Favre var galet bra 2009 och jag är ju dum om jag påstår att han bara är en medioker QB. I år har han dock precis gått igenom en operation och hur kommer återhämtningen att gå?
Dessutom är han i år lite mer oskyddad då det känns som om lagets OL försvagats. Annars är Vikings ett lag för Super Bowl! Man har ett hemskt schema första halvan av säsongen dock.

Analys: Man är som sagt utan tvekan ett lag för Super Bowl man har ett av ligans bästa corps på både recievers och RBs. Favre måste kunna prestera om man ska gå till slutspel. Vad händer om han inte kan det? Är OL:en då nog stark för att vinna matcher åt laget med hjälp av ett vasst running game? Jag är väldigt tveksam. Det känns inte som om det ska vara världens fara men händer det något med Favre i början av säsongen och vad händer om E.J. Henderson och Cedric Griffin inte kommer till spel? Man kan då ha oturen att börja säsongen 2-4.

Slutplacering i divisionen: 1

GREEN BAY PACKERS
Matcher: Browns 24-27, Seahawks 27-24, Colts 59-24, Chiefs 13-17

Kommentar: Man har verkligen blandat och gett på försäsongen. Dåliga resultat mot Kansas City borta och mot Browns med ett oerhört skönt resultat mot ett Colts på väg mot en mellansäsong.
Packers är annars 108-37 på hemmaplan sedan 1992 (Favres första säsong). Aaron Rodgers gick bara 4-4 som värd 2008 men återupprättade mystiken på Lambeau då han ifjol gick 6-2. Lyckas man knipa förstaplatsen och hemmafördel i slutspelet kan man bli svåra. Men då krävs det att man lyckas avgöra matcher, Packers är 0-8 i matcher som har avgjorts på fyra poäng de snaste två säsongerna.
Packers hade svåra puntingproblem i två säsonger nu och där har man ingen klar starter heller. Stora problem på special teams som kommer att bli avgörande. Om Vikings har ett brutalt schema i början så har Packers chansen att börja riktigt bra. Mycket kan avgöras här. Hur många poäng hinner de dra ifrån Vikings på säsongens första fem,sex,sju matcher.

Analys: Bortsett från riktig bredd och special teams (som är en av dom sämsta i liga imo.) så har man inte någon direkt svaghet. Jag anser att man har en av ligans bästa "kvartsbackar" (även om åsikterna gå isär där beroende på vem man frågar), talangfulla karaktärsspelare, en bra OL och en topp10 DL. En av de stora favoriterna i NFC denna säsong. Slutspelslag är jag övertygad om!

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild Card-lag)

CHICAGO BEARS
Matcher: Chargers 10-25, Raiders 17-35, Cardinals 9-14, Browns 10-13

Kommentar: Hade faktiskt tänkt tippa Bears som trea i Norra men efter en försäsong från helvetet är jag inte lika övertygad längre. Helt plötsligt får man slåss för att undvika att bli divisionens dörrmatta. Annars tycker jag att det borde se bättre ut än vad det gör. Bears har alltid varit ett av ligans bästa vad det gäller special teams. 2009 var inget undantag, 2010 kommer heller inte att bli det. Gould är en otroligt säker kicker (ligger på 88% de senaste 4 åren) men Brad Manyard är en av de sämsta puntersarna i ligan...
Bears blir annars testade direkt. Först viktig match mot Lions sen blir Cowboys, Packers, Giants och Panthers följande veckor. Men det är lika illa i slutet på säsongen, lagets sista fyra matcher är mot Pats, Vikings, Jets och Packers. Ouch.

Analys: Bears är ett robust och stabilt lag. Problemet ligger just i det, man är stabila men det finns ingenting som sticker ut (annat än special teams). Man är inte i närheten av varken Vikings eller Packers och försäsongen gör att jag dessutom vill sätta dom efter Lions. Jag tror på en loosingseason för Bears i år, att den blir sämre än ifjol (7-9) utesluter jag inte heller...

Slutplacering i divisionen: 4


Countdowns

2 kommentarer:

Lundh sa...

Jag tror att du överskattar Vikings och underskattar Packers å det grövsta. Packers är en av mina solklara favoriter till SB och Rodgers kan mycket väl bli årets MVP. Packers har imponerat stort framåt. Det enda negativa är väl att de - under preseason - släppt till lite för många poäng.

Packers tar hem den här divisionen. Lätt.

Anonym sa...

Håller med. Green Bay känns oerhört heta.

Skön blogg dock!