tisdag 8 september 2009

NFL Countdown - AFC West

SAN DIEGO CHARGERS
Matcher: Seahawks 14-20, Cardinals 17-6, Falcons 24-27, 49ers 26-7

Kommentar: Blandade resultat på försäsongen och boltsfansens värsta scenario är att LaDainian Tomlinson inte orkar med en hel säsong. Han var väldigt skadeförföljd förra säsongen och gjorde sin sämsta säsong, vilket iofs innebar sammanlagt över 1500 yards och 12 touchdowns. Inte illa för en skadad spelare. Tomlinson kommer ju även i år att få dra ett oerhört stort lass men då är han i min mening världens bästa RB också. Dessutom har man en riktigt riktigt bra ung QB, Philip Rivers. Offensiven ser rätt bra ut förutom på en punkt. Högra sidan av OL:en, den vägs dock upp av den starka vänstra sidan.
Defensiven är inte märkvärdig men helt okej. Ett sämre passdefence och ett medelmåttigt rundefence vinner inga titlar åt Chargers. Har dock ett förbannat bra Special Team.

Analys: Tyvärr är ju den här divisionen så jävla svag att Chargers kan ta semester september och oktober ut för att sedan hoppa in i spel första veckan i november för att sedan vid jul leda divisionen...
Chargers har ett friskt lag i år och nu är det upp till bevis, på allvar. Skulle nästan tänka mig att Chargers kan gå 10-6, eller 11-5. Man har ju ganska enkelt schema. 6 vinster är ju redan spikade då man möter divisionskonkurrenterna två gånger...

DENVER BRONCOS
Matcher: 49ers 16-17, Seahawks 13-27, Bears 17-27, Bengals 19-0

Kommentar: "If it ain't broke don't fix it" är ju ett uttryck som de flesta har hört. Denver Broncos coach, Josh McDaniels, lever uppenbarligen efter en helt annan ideologi: "If it ain't broke, make it worse. And if it broke don't fix it", eller något liknande...
Jag har följt NFL några år nu och sett GMs och coacher göra de mest konstiga saker, McDaniels offseason i år tar dock nog fan priset. Den har sett ut ungefär så här för dom som inte riktigt hängt med:
Han började med att han försökte försämra quarterbackpositionen för att sedan reta gallfeber på de viktigaste spelarna i laget, gjorde narr av de egna fansen, reta upp spelarna igen för att sedan faktiskt faktiskt försämra quarterbackpositionen...
Jag menar vafan är fel på killen? Man byter inte bort en top-notch spelare (Jay Cutler) på den kanske viktigaste positionen (QB) och ersätter denna med nån jävla utfyllnadsspelare. Cutler ut Kyle Orton in. Som Raidersfan är detta förbannat roligt dock. =)
Dessutom verkar Broncosfansen backa denna affär (nåväl några iaf). Dessa kommer dock ganska snabbt att inse vilket riktigt nerköp man har gjort. Broncos har försämrats på den positionen, big time. Vad tjänar det då till att ha en grym OL? Lagets RBs kommer att få dra tunga last i vinter och deras recievers måste prestera helt galet bra.
Broncos defensiv däremot är ju nästintill obefintlig. Ligans sämsta DL?
En sak till, vad händer om deras starters åker på skador? Man har ju inga ersättare...

Analys: Den enda spelare som kunde glädja denverborna ifjol var ju just Jay Cutler, sen fick McDaniels för sig att gå bakom ryggen på Cutler och Cutler bad om att bli draftad. Snyggt...
Med Cutler borta står man nu med ett svag medioker offensiv och en patetiskt defensiv. Utan Chiefs i denna division hade Broncos hamnat sist.

Slutplacering i divisionen: 3

OAKLAND RAIDERS
Matcher: Cowboys 31-10, 49ers 20-21, Saints 7-45, Seahawks 21-31

Kommentar: Hyffsad självförtroendeboost att slå Cowboys i första träningsmatchen, detta följde man upp med en hyffsad match mot 49ers. Sen stötte man på patrull mot Saints som kommer att gå väldigt långt i år.
Det ser lika illa ut som vanligt inför säsongen, det ryktades om att JaMarcus Russell kom till campen med cheetosfläckar på hans träningströja och typ 30 kilos övervikt. Russell har en otrolig arm men det är så förbannat onödigt att hela försäsongen och ytterliggare en månad går åt till att gå ner i vikt för honom. Nu är det inte det enda problemet, det brister på recieverpositionerna också, nu tror jag visserligen stenhårt på Heyward-Bell men han har ju inte imponerat om man säger så och det lär nog ta några år innan han kan vara en viktig kugge i Raiders spel. Är dock nöjd med deras OL och våra running backs är ju klart godkända, McFadden, Fargas och Bush kommer att vara viktiga för Raiders om man vill undvika jumboplacering.
Defensiven hade stora brister när säsongen var slut och självklart misslyckades Al Davies att fylla dessa hål (hur fan kan han få vara kvar?), han gjorde det ju fan värre!?
Man har ingen DT värd att nämna, inte ifjol heller, hur svårt kan det vara att hitta en medelbra spelare att fylla detta tomrum? Men det finns positiva egenskaper i Raiders defensiv också, man är väldigt duktiga på att förhindra motståndarnas passningar, man hade rätt okej sackstatistik också. Dessutom är man ju kända för sina grymma specialspelare.

Analys: Raiders har inte vunnit mer än 5 matcher per säsong på 6 år. Hade ju varit roligt om man bröt den sviten i år men Al Davies idiotiska offseasonmisstag kommer nog inte att tillåta detta. Slutspel ska vi inte ens nämna. Klaffar ALLT kan man nog kanske avsluta säsongen .500 men då måste Russell upp typ 5 nivåer, Heyward-Bell gör en grym rookiesäsong samtidigt som att defensiva linjen presterar efter lönekuvertet... Har inte mage att placera oss efter Broncos dessutom tycker jag att Raiders har ett bättre lag och betydligt högre potential...

Slutplacering i divisionen: 2

KANSAS CITY CHIEFS
Matcher: Texans 10-16, Vikings 13-17, Seahawks 10-14, Rams 9-17

Kommentar: Fyra förluster på fyra matcher under preseason. Inte oväntat, inte alls. Det är ju inte heller världens bästa motstånd man mött men det kommer att bli en hel del av denna vara för Chiefs även i år. Kommer i vanlig ordning att bli väldigt få vinster för Walt Disneys hemstad och Chiefs känns som vanligt som ett jävla Kalle Anka-lag.
Nåja, man har ju Matt Cassel som QB i år, en bra sådan men väldigt överhypad på grund av ESPNs fantasyspel. Det är väl den enda godkända postionen man har. Resten är inte bra alls. Orkar inte ens göra en utläggning av det hela. Kör en snabbis istället. RBs = dåliga, recievers = dåliga, OL = kass, DL= sämre än kass, LBs = dålig, Secondary = Okej, Special Teams = va? Kass. Coach = Dålig. Se en match så förstår ni. Eller nej, förresten gör inte det. Använd tiden till något mer värdefullt. Typ peta navelludd eller något...

Analys: Ett av, kanske det, sämsta laget i ligan. Det är min djupa analys av det här laget...

Slutplacering i divisionen: 4


MySpace Countdowns

Inga kommentarer: