fredag 11 september 2009

Inför premiären

Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans
Plats: Heinz Field
Tid: 02.30
Väder: Molningt, 22 grader.

Skadade spelare:
Pittsburgh: Lawrence Timmons, LB. Dennis Dixon QB
Tennessee: Craig Hentrich P. Jared Cook, TE. Ryan Mouton, DE. Nate Washington, WR.

Senaste möte:
Förra säsongen möttes man i vecka 16. Titans lekte hem den matchen, vann med 31-14 och säkrade hemmafördel i det kommande slutspelet.

Streaks:
Titans har vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot mästarna. Den totala statistiken leder Steelers med 41-30.

Att tänka på:
I de matcher Albert Haynesworth inte startat för Titans de senaste säsongerna har man gått 1-4. Nu är Haynesworth borta för alltid. Denna enda vinst var dock matchen mot Steelers förra säsongen.

Parker är tillbaka för Steelers efter skada och är enligt coachen deras viktigaste RB.

Steelers fans har väntat på den här matchen sedan förra säsongen och är nog hur laddade som helst. Det var efter den matchen två spelare från Titans hoppade och stampade på Steelersfansen kända Terrible Towels. Detta tillsammans med att man är regerande mästare och har hemmaplan i säsongsöppningen kommer att leda till ett fasligt liv i ketchupflaskan. Vilket kommer att ge Steelers extra boost.

Visste du att?
  • Att sedan NFL började med att ha Kickoffmatchen på torsdagen har hemmalaget vunnit sex av sju gånger. Steelers vann till exempel mot Dolphins 2006 då man spelade en sån här match senast.
  • Titans förlorade sin första match förra säsongen först vecka 12.
  • Steelers har inte förlorat en öppningsmatch sedan 2002
Mitt tips:
Steelers -6.5 1.90
Titans +6.5 1.90
Som sagt så tycker jag att Titans känns helt galet överskattade denna säsong och Steelers känns minst lika starka. Fördel av hemmaplan och obesegrade i öppningsmatch på 7 år tycker jag talar för mästarna. Att man vinner med en touchdown känns inte heller som omöjligt.

(Fet stil avslöjar på vilka jag skulle sätta pengarna på. Oddsen från Bet365)

̊


MySpace Countdowns

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är allt detta tjat om att Titans är överkattade? Man har ju nog bra lag för att vinna gruppen? Det blir jämnt och kan avgöras med en FG sista driven.

swenfl sa...

Läst min analys av laget? Man har ju försvagat den lagdel som gjorde att man var så bra ifjol men samtidigt tror folk att man kommer hålla samma nivå om inte bättre denna säsong.

Det är överskattning.