måndag 7 september 2009

NFL Countdown - AFC North


BALTIMORE RAVENS
Matcher: Redskins 23-0, Jets 24-23, Panthers 17-13, Falcons 20-3

Kommentar: Det har ju onekligen gått bra för Ravens på försäsongen men det är ingen placering som känns realistisk när säsongen lider mot sitt slut. Ifjol chansade man med en rookieQB, Joe Flacco, han var helt galet jävla bra och i år är han ett år äldre med allt vad det innebär. Dessutom har han ju Ray Rice vid sin sida och dessa två kommer att utföra stordåd även i år, var så säkra. Det finns dock några mindre problem i Ravens OL. Marchel Yanda var tänkt att spela guard till höger har genomfört mer operationer i sommar än mister Michael Jackson himself gjort under sin livstid och lär nog inte vara med från start. I mitten har man Matt Birk, en 32 år gammal, och slut, center. Han har visserligen varit bra på sin position under åren men han prestationskurva har gått spikrakt neråt.
Defensiven är inte mycket att orda om, man kommer att fortsätta att dominera dessutom är Kelly Gregg tillbaka från skada, fit for fight.

Analys: Det finns självklart en chans att verkligheten hinner ifatt Flacco och att han hamnar i något loserträsk men Ravens har ett löpspel, ett defensiv och coacher bra nog för att man ska kunna lösa det ändå. En riktig outsider till Super Bowl. Man har ett väldigt talangfullt lag. Kom ihåg var ni hörde det först.

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild-Card lag)

PITTSBURGH STEELERS
Matcher: Cardinals 20-10, Redskins 13-17, Bills 17-0, Panthers 21-10

Kommentar: Washington är inget dåligt lag och det enda lag Steelers förlorat mot nu på försäsongen, men snacka om meningslöst att dra några stora växlar av det. Steelers kommer att gå bra även i år. Man har ju ligans mest underskattade spelare i "Big Ben". De stora matchernas man. Fick jag chansen att välja en QB till en match skulle jag nog välja Roethlisberger efter Brady och eventuellt Peyton Manning. En otrolig ledare och verkar även vara en rätt sympatisk person. Han kommer ju självklart att vara jävligt viktig för mästarna i år igen. Han blir dock jävligt pressad i varje match och Pittsburgh måste förbättra sitt ground attack, Ben var nog kanske den mest sackade QB i ligan ifjol?
Det finns ingen anledning till att misstro fjolårets mest dominanta defence, man kommer att vara lika vassa även i år.

Analys: Det är ju på gränsen till omöjligt att vinna två Super Bowl i rad men Steelers är nog det lag som kan göra det. Man har den där grymma QBn som kan vinna matcher på egen hand, rutinerade coacher, otrolig talang i truppen, en galet bra defensiv och för att inte tala om fördelaktigt spelschema. Det är mycket möjligt att Ben Roethlisberger slåss om sin tredje Lombardi Trophy i Februari, jag skulle inte bli förvånad.

Slutplacering i divisionen: 1

CINCINNATI BENGALS
Matcher: Saints 7-17, Patriots 7-6, Rams 21-24, Colts 38-7

Kommentar: Att säga att Bengals kan gå till slutspel möts oftast av skratt. Detta har jag fått lära mig under sommaren då jag hävdat att Bengals stå för en skräll. Lägg dock extra märke till ordet KAN. Varför jag är så dum att jag kan tro något sådant? Jo, man har återfått sin skadedrabbade QB Carson Palmer som brukar kasta drygt 4000 yards för 30 touchdowns när han är hel, är övertygad om att han kommer att göra det i år också. Kommer Palmer upp till sin gamla nivå är jag övertygad om att det kommer att klaffa för Chad Ochocinco (fd. Chad "Ochocinco" Johnson) då blir Bengals att räkna med. Tyvärr har man för svaga running backs för att kunna utmana på allvar.

Analys: Som sagt, om allt klaffar KAN man utmana de andra lagen om en slutspelsplats, fast Ravens kan bli för tuffa. Bengals var 12e rankade i den defensiva statistiken ifjol, skadedrabbade. Undra vad de kan hitta på med fullt manskap...

Slutplacering i divisionen: 3

CLEVELAND BROWNS
Matcher: Packers 0-17, Lions 27-10, Titans 23-17, Bears 23-26

Kommentar: Jag hade egentligen tänkt totalsåga årets Brown men deras resultat på försäsongen är rätt så imponerande ändå även om Packers inte är vad man varit så ska man inte förlora mot Browns, likaså Titans. Att vara så nära att slå Bears (som lär gå bra i år) är också rätt bra.
Ääh, vem fan försöker jag lura? Browns suger ju. Det bästa man har i targetväg är Braylon Edwards, känns som han var den spelare som vann tabellen i mest tappade bollar ifjol, nu är han visserligen inne på sitt sista kontraktsår och kan inte slappa och hålla på som han gjorde förr, då kommer han inte att tjäna mer än en sophämtare nästa säsong. Det kanske talar för.
Men det spelar ju ändå ingen roll då Browns löpspel är ännu värre. 30-åriga Jamal Lewis har blivit lika snabb som en snigel, dock så har man ju dvärgen Jarome Harrison men han lär nog inte komma långt i spelen trots sin speed. Alla andra brister i Clevelands offensiv, bland annat i linjen, orkar jag inte ens gå in på...
Cleveland får förlita sig på sin godkända, men fan inte mer, defensiv.

Analys: När man inte kan springa med bollen, kasta bollen bra, komma åt motståndarens QB eller kan hindra motståndarna från att spela sönder ditt försvar så kan man inget annat än förvänta sig att man kommer att bli en av ligans sämsta lag. Dessutom står det absolut största egot på sidlinjen som huvudcoach. Låter långt ifrån lovande. Ifjol gick man 4-12, så bra kommer det nog inte att gå i år...

Slutplacering i divisionen: Dead last. 4.


MySpace Countdowns

1 kommentar:

coltsfanatiker sa...

skön sågning av Browns ;) Blir intressant hur du tror att syd slutar, tror att det blir ett tufft race där om 2aplatsen (bakom colts förstås)