tisdag 8 september 2009

NFL Countdown - AFC South


TENNESSEE TITANS
Matcher: Bills 21-18, Bucs 27-20, Cowboys 10-30, Browns 17-23, Packers 27-13

Kommentar: Ifjol var deras rookie Chris Johnson en stark bidragande orsak till att man gick så pass bra. Man förväntar sig mer av honom i år enligt lagets coach Jeff Fischer som menade att Johnson bara var med för att se och lära ifjol, han hintar också om att man förmodligen kommer att utnyttja honom på olika sätt. Jag är väldigt imponerad av Titans lag i år, igen. Man har en av ligans bästa RB-uppsättning, ligans absolut bästa OL (?) och en grym tränare. Tyvärr är det ju så att det på vissa viktiga punkter brister. WR känns rätt svaga, ska deras förstaval i draften, Kenny Britt bära upp den positionen på egen hand? Man har ju inga stjärnquarterbacks heller. Vince Young lär väl vara deras förstaval och det är ingen QB som vinner matcher åt sitt lag på egen hand. Inte Kerry Collins heller för den delen. Även DL och defensiven ser för svag ut för en sådan tight division. Man klarade inte av att hålla kvar ligans kanske bästa DT i Albert Haynesworth som gick till Washington för drygt 100 miljoner dollar. På något sätt kändes det som om lagets DL hölls upp av just Haynesworth och avsaknaden av honom kommer att synas i vinter. Detta har ju även synts under försäsongen där man snittat just över 20 poäng per match framåt men tillåtit ännu fler...

Analys: Om man tror att Titans ska upprätthålla sin dominanta defensiv så har man nog lite skev verklighetsuppfattning för det kommer inte att hända. Man kommer kanske ha en defensiv som är just över medel, inte bättre. Titans är nog ett av ligans mest överskattade lag i år och jag tror inte att man går till slutspel men det kommer att bli väldigt jämnt i den här divisionen. Det ska bli jävligt kul att följa!

Slutplacering i divisionen: 3

HOUSTON TEXANS
Matcher: Chiefs 16-10, Saints 14-38, Vikings 10-17, Bucs 27-20

Kommentar: Texans har inte varit i slutspel sedan starten 2002 men där blir det nog ändring i år. Om Titans känns överskattade så är Texans väldigt underskattade man har faktiskt ett rätt bra lag på papperet, i alla fall i offensiven. Andre Johnson är än av de bästa bollmottagarna i hela ligan och studsat tillbaka till gammal god form efter den hårda kritik han fick utstå -07, även TE Owen Daniels har en stigande formkurva. Men har man ett bra offensivt lag så måste man ju också han en QB som kan förvalta bollarna, det skulle vara underskattade Matt Schaub i så fall i Texans. En spelare som dock är väldigt skadebenägen och om Texans ska till slutspel måste Schaub hålla sig frisk och hel. Backupen Rex Grossman ger jag inte mycket för...
Även OL ser för en gångs skull rätt okej ut för Texans och DL håller en väldigt god nivå.

Analys: Alla gillar ju underdogs och då måste man älska årets upplaga av Texans. Man har en av de bättre offensiva uppsättningarna i NFL och defensiven är faktiskt nog stark för att man ska kunna utmana om slutspelsplatser. Om min förutsägning så föresätter det att viktiga Matt Schaub, Andre Johnson, Mario Williams och DeMeco Ryans får vara skadefria. Då blir det slutspel. Ni hörde det här först. Kom ihåg det!

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild-Card lag)

INDIANAPOLIS COLTS
Matcher: Vikings 3-13, Eagles 23-15, Lions 17-18, Bengals 7-38

Kommentar: Oops vad fan hände mot Bengals? Men som jag tidigare har sagt så kommer Bengals att bli farliga i år, det har Colts redan fått erfara. Ifjol hade Colts problem då Manning var riktigt dålig (i Manningmåt mätt) efter att han kom tillbaka efter en knäoperation. I år bör han kunna höja sig till en någorlunda normal nivå igen och coltsfansen behöver absolut inte vara oroliga i år. Offensiven kommer nog att se ut som vanligt trots nya coacher och några nya spelare. Ett av få riktiga minus är ju Colts nya coach Jim Caldwell som har efterträtt legendaren Tony Gundy men det bör väl inte vara några problem?
Colts har draftat två DTs, en position man alltså har problem med, men hur snabbt ska dessa herrar acklimatisera sig till NFL? Det brukar ta en tid, främst för tacklare.

Analys: Tappat Ted Dungy och off. coordinator Tom Moore men det spelar ingen roll så länge man har Manning. Manning är ju frisk i år och behöver inte oroa sig för Haynesworth längre (se Titans). Man ska, den dåliga försäsongen till trots, inte ha några större problem att ta hem divisionen. Men eftersom att jag tror att det kommer att vara väldigt jämnt är det viktigt att vinna mot lag som Jaguars annars finns det risk att det till och med blir Wild-Card matcher.

Slutplacering i divisionen: 1

JACKSONVILLE JAGUARS
Matcher: Dolphins 9-12, Bucs 23-24, Eagles 32-33, Redskins 24-17

Kommentarer: Jaguars har ju varit nära i nästan samtliga matcher på försäsongen och har imponerat på mig i alla fall. Hade man spelat i en enklare division och sluppit möta tre så mycket bättre lag i 6 matcher så hade jag nog placerat dom högre. Men man kommer inte att bli avhängda tidigt, 5-11 från ifjol kommer med största sannolikhet att förbättras, 7-9 eller 8-8 är absolut ingen omöjlighet. Då förstår ni hur tight det kommer att bli.
Man gjorde ju helt sjuka draftningar och transfers i fjol i defensiven och inte fan har man åtgärdat det. Men DEs brukar ha problem deras första år och Harvey och Groves kommer garantera att höja sig ett par tre snäpp detta år, det tvivlar jag inte alls på. Det är ju recievers man saknar i år. Man har ju en bra QB i David Garrard men vem ska han kasta till? Man får förlita sig på sina RBs, en position som också känns lovande för Jaguars. På tal om Garrard, han led av att man hade en dålig OL förra säsongen, detta har man dock förbättrat i år och Garrard kanske kan komma upp till 2007 års nivå?

Analys: Man hade en dålig säsong ifjol och jag blir chockad om man går lika dåligt i år. OL:en är förbättrad och deras DE:s kommer att vara mycket bättre i år. Tyvärr så spelar man i AFC absolut tuffaste grupp och man kommer inte att bli bättre än 4a, inte en chans.

Slutplacering i divisionen: 4



MySpace Countdowns

1 kommentar:

coltsfanatiker sa...

Någon risk att vi blir annat än 1a tror jag inte att det finns men jaghåller med om att det kommer att vara oerhört jämnt i den här gruppen.