torsdag 10 september 2009

NFL Countdown - NFC South


NEW ORLEANS SAINTS
Matcher: Bengals 17-7, Texans 38-14, Raiders 45-7, Dolphins 7-10

Kommentar: New Orleans ser oerhört starka ut och kommer att leka hem den här divisionen. Sen är det bara Saints själva som sätter begränsningarna i slutspelet. Där kan man gå riktigt långt om det vill sig väl. Jag ser Saints som den näst bästa ettan i NFC efter Giants och man har ett riktigt bra lag. Speciellt offensivt. Redan förra säsongen var man en av ligans bästa poängproducerande lag. Man har 5-stjärninga QBs i Brees och Brunell, riktigt bra RB:s i Bell och Thomas, riktigt bra recievers och en O-line som är nästintill ogenomtränglig. Det är på LB:s det brister lite grann men under säsongen, fram till slutspel, är det nog ingenting att oroa sig för.

Analys: Man har förbättrat all vad man hade problem med förra säsongen, löpspelet som var en akilleshäl kommer att vara sylvasst denna säsong till exempel. Det finns inte så mycket att säga annat än att Saints har ett av de skickligaste lagen i hela ligan och saknar egentliga brister. Får man bara vara fri från massiva skador kan man kanske till och med gå hela vägen och kamma hem Super Bowl...

Slutplacering i divisionen: 1

ATLANTA FALCONS
Matcher: Lions 26-27, Rams 20-13, Chargers 27-24, Ravens 3-20

Kommentar: Jag har haft problem att avgöra vem som kommer att bli tvåa i den här divisionen. Falcons känns inte alls bättre än Panthers egentligen men inte heller sämre. Då får man ta till statistiken så här långt, där Panthers egentligen sugit och Falcons gjort rätt bra ifrån sig. Eller bättre i alla fal,l fast mot sämre motstånd. Man har en bra offensiv som kommer att chocka många motståndare och dom flesta lagen kommer nog att ha det tufft att hålla reda på Gonzalez och Roddy White.
Falcons defensiv känns ju rätt så... mediokert. Man möter bättre motstånd i år och måste få fart på grejerna. Små tacklare och ett rätt svagt run-defence kommer att skapa problem för Falcons.

Analys: Man har hur mycket potential som helst i laget men man har svårt att få ut den och det kommer inte att hända i år heller. Dessutom har man spelare som sjunger på sista versen samtidigt som försvaret känns rätt svagt. Man kommer nog inte att upprepa fjolårets resultat med slutspel som belöning men tvåa i sin division kan man bli.

Slutplacering i divisionen: 2


CAROLINA PANTHERS
Matcher: Giants 17-24, Dolphins 19-27, Ravens 13-17, Steelers 10-21

Kommentar: Man har ju rätt svag quarterback och då är det väl tur att man har rätt många bra spelalternativ i offensiven? Steve Smith är en toppreciever, Dwayne Jarrett fyller 23 i år och går in på sin tredje säsong. Han kommer förmodligen lyfta sig och bli ännu bättre. Falcons gick 25.9 PPA (points per avarage) förra säsongen och mycket berodde på lagets running game. Jonathan Stewart gick till Panthers i draften och kommer att förstärka den positionen för Panthers. Lagets OL har inga större hål men heller ingen backup. Det blir jobbigt om lagets starters blir skadade.
Defensiven känns rätt okej ändå men uppenbarligen är det så att det helt saknas kompetens på linebacksen. Även här är man rätt känsliga för skador och om man ska lyckas lika bra som ifjol måste läkarteamet göra ett bra jobb (eller inget jobb alls beroende på hur man ser det)...

Analys: Det gick ju riktigt bra förra säsongen. Fram till slutspelet. Men det är sällan någonting är sig likt i NFL. Självklart kommer någon att bli skadad i Panthers och man kommer att stöta på motgångar. Speciellt då man har ett rätt galet tufft schema denna säsong, något man hade tur med ifjol.
I den här divisionen har man nog inte råd med allt för många misstag och dåliga resultat om man vill klara sig bra. Dåliga resultat på försäsongen och går lite efter dom när jag tippar slutplacering men man har mött riktigt bra lag...

Slutplacering i divisionen: 3


TAMPA BAY BUCCANEERS
Matcher: Titans 20-27, Jaguars 24-23, Dolphins 6-10, Texans 20-27

Kommentar: Man lyckades rätt bra i fjol och gick 9-7. Det kan man fetglömma den här säsongen. Frågar du runt så kommer du att få höra att många tror att Bucs kommer att vara ligans sämsta lag den här säsongen och jag är benägen att hålla med. Med en så dålig QB-uppställning är det nästan omöjligt att se att Bucs inte kommer att hamna bottom 5 i all offensiv statistik. Rätt tråkigt då man har en pålitlig och talangfull recieverpost och en bra OL. Men utan QBs ger ju det inte speciellt mycket.
Ytterligare kassa poster är ju typ hela defensiven samtidigt som att man har rätt dåliga och orutinerade coacher. Nej man får nog finna sig i att hamna sist i divisionen och en bra bit ner i hela ligan.

Analys: Det känns inte speciellt troligt att Bucs med sitt dåliga defence kommer att lyckas stoppa ett enda lag denna säsong. Som vanligt har man också en helt nya ledarstabb varför gör man så varje år? Varför inte låta en tränare bygga laget från grunden och låta han utveckla det i alla fall två säsonger? Nej man får nog vänta till nästa år då jag tror att man kan lyfta sig igen.

Slutplacering i divisionen: 4




MySpace Countdowns

Inga kommentarer: