onsdag 9 september 2009

NFL Countdown - NFC East




DALLAS COWBOYS
Matcher: Raiders 10-31, Titans 30-10, 49ers 13-20, Vikings 35-31

Kommentar: Terrell Owens, Travis Wilson, Tony Curtis, Tank Johnson, Pacman. Det är inga dussinlirare man tappat under sommaren precis. Man har Tony Romo som QB och han har en vana att kollapsa totalt i slutet på säsongen. Eller vad tycks om hans sammanlagda statistik under december? 22 interceptions och bara 11 TDs. Inget vidare. Det känns som om han hellre lever ut sitt kändisskap än att fokusera på träning. Han lägger ner mer tid på att var en stjärna utanför än vad han engagerar sig på plan. Detta har ju varit tydligt ända sedan han böjade dejta Underwood (och sedan Simpson). Hoppas att någon kan läxa upp honom annars kan det nog bli en tung säsong för Dallas.
Sidorna på Dallas OL känns inte så starka , ja hela linjen framför Romo känns rätt så medelmåttig. Defensiven känns dock ännu sämre där lagets DL känns rätt så hålig och man har blivit av med två bra sackers. Ellis (8 sacks) och Ratliff (8 sacks) har lämnat respektive bytt position och där förlorar man två viktiga kuggar i defensiven. Man har ju dock kvar Ware (20 sacks) och man har ersatt Ellis med Anthony Spencer som dock bara har 5 sacks på två säsonger. Ware får nog ta ner motståndarnas QB på egen hand...

Analys: Alla andra lag i divisionen har förstärkt medan Cowboys tappat många viktiga kuggar som inte ersatts. Kommer att bli jämnt i denna grupp om andraplatsen, det tror jag. Man har ingen riktig ledare i laget heller, en kass och rätt så oprövad coach och en QB som bryr sig mer om att hamna i skvallerpressen än att få spela slutspel bådar ju inte så gott. Han kanske har börjat inse allvaret då han gjorde slut med Jessica Simpson men att han tillbringat hela sommaren och försäsongsträningen på golfbanan avslöjar väl annat? Jag tror att man missar slutspel och man kan lika gärna hamna sist i gruppen... Eller tvåa. Märkligare saker har hänt...

Slutplacering i divisionen: 3

NEW YORK GIANTS
Matcher: Panthers 24-17, Bears 3-17, Jets 25-27, Patriots 27-38

Kommentar: Man har haft en väldigt tuff försäsong, i alla fall resultatmässigt. Men jag har fått för mig att tro på deras lag i år. Visst Eli Mannings siffror är en av de sämsta i ligan några år i rad nu (även under deras SB-år) och Burress har "lämnat". Men som helhet känns man faktiskt riktigt bra i offensiven. Visst, det är ont om Pro Bowlers up-front så att säga men återigen, helheten. Man är ju riktigt riktigt bra på passprotection och runblocks, Giants hade 5 yards per "carry" förra säsongen och man kommer garanterat att ligga därikring även i år. John Melendez är nog rätt nöjd över sitt lag offensivt i år. Enda minuset är ju just Eli.
Den defensiva linjen känns också riktigt stark. Fyfan vilken talang och potential hela deras defensiv besitter, speciellt nu när Umenyiora är tillbaka och fjolårets rookiesafety Kenny Phillips är ett år äldre. Grymt puntinglag också. Ett topplag i ligan. No doubt.

Analys: Otroligt löpspel, OL och DL. Därför kommer man att vinna många matcher. Eli Manning måste dock upp om man överhuvudtaget skall kunna fightas om ännu en Super Bowl.

Slutplacering i divisionen: 1

PHILADEPHIA EAGLES
Matcher: Patriots 25-27, Colts 15-23, Jaguars 33-32, Jets 27-38

Kommentar: Nej, jag tänker inte börja med att skriva om deras QB:s. Återkommer till det. Tänkte börja med Brian Westbrook. Han måste hålla sig hel i år och rapporterna säger olika, vissa säger att han är fullt återställd från vristskadan andra säger att han fortfarande lider den. LeSean McCoy har visserligen varit rätt så bra nu på försäsongen men det är ett framtidsnamn som nog inte är tänkt att ersätta Westbrook vid skada. Westbrook måste lyckas om Eagles ska lyckas.
Även OL:en måste upp några snäpp, talangen finns absolut där men man har inte lyckats utnyttja den. Tråkigt och där måste det bli en bättring.
Till skillnad från divisionskonkurrenten Giants så har Eagels ett väldigt "djupt" defensiv. Man är i topp i sackstatistiken, man ser dock kanske lite svaga ut på vänsterkanten. Men motståndarnas QBs kommer att få se upp och få bita gräset många gånger denna säsong.
Just ja, Quarterbacks var det ja. Egentligen har jag sagt allt jag vill ha sagt om detta. Men man har ett av ligans, enligt mig, bästa QB-par i Feeley och Donovan McNabb. Sen värvade man in ännu ett monster (både på och utanför plan i dubbel bemärkelse), Michael Vick. Sagt det förr, säger det igen, det luktar italienvärvning lång väg. Så som jag ser det så ska Vick inte spela en enda minut. Då förstår ni hur bra QB:s jag tycker att Eagles har ;)

Analys: Westbrook hel och Eagles är utan tvekan med i SB-diskussionen. Förutom i den offensiva linjen så har man inga större brister. Det gäller att lyckas att lyckas i slutspelet dock, man har en ganska svag statistik där.

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild Card-lag)

WASHINGTON REDSKINS
Matcher: Ravens 0-23, Steelers 17-13, Patriots 24-27, Jaguars 14-24

Kommentar: Man vann över Steelers och Redskins ser ju riktigt bra ut igen men jag tror inte att det räcker. Tyvärr är det ju så att de flesta andra lagen i gruppen också förstärkt laget. Förutom Dallas då som jag ändå tycker känns snäppet vassare. Men som sagt, kommer att vara jämnt bakom Giants. Jason Campbell imponerade inte på mig ifjol och han måste upp rejält. Nu verkar det dock som om Redskins fått lite trygghet i spelsystemet och har en rätt utstakad spelidé framför sig, det underlättar ju. Det är inte mycket man kan kommentera om Redskins egentligen. Fjolårets rookierecievers var osynliga och kom inte till sin fulla rätt när Jim Zorn kastade runt och höll på från sidlinjen. Potentialen finns där och man måste bara få ordning på grejerna. Då ska det inte vara några problem. Man har ju bra RB:s och en DL som i alla fall jag tror på. Man har ju för fan värvat Haynesworth! Frågan är om man kan nå upp till Eagles. Känns tveksamt.

Analys: Washingtons offensiv är ju så mycket bättre än vad man visade ifjol och har visat i år. Defensiven är stark och Haynesworth räknas ju nästan som två DT:s...
Man gick 8-8 förra säsongen trots ett sämre lag, man lär nog kanske kunna gå bättre i år. Känns som ett spännande lag.

Slutplacerings i divisionen: 4


MySpace Countdowns

Inga kommentarer: