måndag 7 september 2009

NFL Countdown - AFC East


MIAMI DOLPHINS
Matcher: Jaguars 12-9, Panthers 27-17, Buccaneers 10-6, Saints 19-7

Kommentar: Man hamnade i topp i två ligor (bortsett från totalen) under försäsongen. Man har verkligen fått fart på defensiven och man tog en väldigt fin skalp under den sista veckan när man slog starka Saints på bortaplan. Tror dock inte att miamifansen ska vara allt för lyckliga över försäsongsresultatet. Man kommer inte att vinna den östra divisionen i år. Frågan är om man ens lyckas knipa andraplatsen, även om man skulle lyckas med det kommer det inte att räcka till slutspel. Trots den goda defensiva statistiken är jag orolig för att det inte kommer att hålla, speciellt på LB-positionen. Crowder är viktig men kommer att bli skadad som vanligt. Ayodele är pålitilig och har inte varit skadad på 6 år men han känns mer som en medioker spelare.

Analys: Man hade ju förbannad tur förra säsongen då Brady blev skadad och Favre såg helt frånvarande ut de sista viktiga veckorna, utan dessa händelser hade inte Dolphins gått till slutspel. QB Chad Pennington har för dålig arm för tuffa defensiver. Man har ett väldigt tufft schema i år och det är viktigt att man inte går 0-3 de första matcherna mot Falcons, Colts och Chargers för att man överhuvudtaget ska kunna vara med i racet.

Slutplacering i divisionen: 3

NEW ENGLAND PATRIOTS
Matcher: Eagles 27-23, Bengals 6-7, Redskins 27-24, Giants 38-27

Kommentar: Man gjorde tredje mest poäng av lagen I AFC på försäsongen men man har också släppt förbi sig hela 83, så är vi inte vana att se Patriots som brukar vara rätt disciplinerade, det kommer nog att ändras när säsongen väl drar igång på allvar. Man fick förra säsongen förstörd efter 20 minuter då Chiefs safety Bernard Pollard brakade in i Tom Bradys knä. Trots detta så lyckades man gå 11-5, Brady är tillbaka redan från vecka 1 sägs det och man har återigen pressen på sig. Ifjol hade man också problem att skydda Cassel och så ser det ut även i år då Bradys hela inre linje består av gamla gubbar som börjar passera 30. Trots att defensiven kan ha hackat lite under försäsongen så tror jag att man kommer att sköta den biten bra. Deras viktigaste kuggar där bak, bland annat Seymour och Wilfork, sitter på utgående kontrakt och kommer att göra bra ifrån sig.

Analys: När Tom Brady är tillbaka så ska Patriots återigen ta tillbaka tronen i ligan. Brady och Moss har dock haft svårt att finna varandra på plan och det måste bli ändring på det om man ska lyckas i slutspelet. Tyvärr så är ju RBs Patriots svagaste position. Skulle dock gärna vilja hävda att Pats är en SB-favorit i vanlig ordning.

Slutplacering i divisionen: 1

NEW YORK JETS
Matcher: Rams 20-23, Ravens 23-24, Giants 27-25, Eagles 38-27

Kommentar: Att bara plocka två vinster kanske inte låter speciellt nämnvärt men vinsterna kom mot två lag som med största sannolikhet kommer att spela slutspel, Eagles och Giants. Att vinna ett derby är faktiskt något att vara stolt över även om det bara var en träningsmatch.
Ifjol värvade man Favre vilket ledde till att man fick en sur WR på halsen (Coles), den förstnämnda vek ner sig som en schweizisk fickkniv när det väl började gälla något. Ett stort fiasko och något var tvungen att ske i organisationen. Man sparkade coachen Eric Mangini, Brett Favre bad man dra åt helvete och Coles totalignorerade man när det var dags för kontraktsskrivning. Under draften gjorde man en riktig fuling mot sin gamla tränare då man gick om hans nya klubb, Browns, och roffade åt sig QB Mark Sanchez som har bäst comp% av samtliga i QBs i laget. Jag tror på Jets i år. Man kommer inte att kunna hota Pats men en andraplats i divisionen tycker jag att man ska nypa. Ifjol lyckades man med 41 sacks, det kan bli många fler i år då Vernon Gholston förhoppningsvis är närvarande på planen denna säsong.

Analys: Grym OL, grym DL och grymma RBs. De två sistnämnda är de lagdelar som ska vinna matcher åt Jets i år. Förutom att man har en väldigt ung QB så påminner Jets rätt mycket om Ravens anno 2008. Som sagt tror jag på Jets i år men en slutspelsplats med deras tuffa spelschema (främst i början av säsongen) kanske är att begära för mycket. Eller?

Slutplacering i divisionen: 2

BUFFALO BILLS
Matcher: Titans 18-21, Bears 27-20, Packers 21-31, Steelers 0-17, Lions 6-17

Kommentar: Bills? Vilka är det? I år har media återigen fått upp ögonen för Buffalolaget och det finns en anledning till det, ja egentligen bara en. Terrell Owens. Det är dock inga goda ord som har skrivits om den signingen men jag däremot tror att det var ett klokt val av Bills. Visst, han har ju gått ner sig något för varje år men han är ett ständigt red-zone hot och en rejäl uppgradering från vad Bills hade ifjol. Vad hade dom egentligen?
Man har dock problem i offensiven, ett stort sådant dessutom enligt mig, OL:en. Det näst viktigaste i amerikansk fotboll, förutom att ha en duglig QB, är ju att skydda just denna. Det är jag tveksam om Bills klarar av att göra. Väldigt tveksam. Något de övriga lagen får se upp för, även i år, är dock Bills special teams. Eller vad sägs om Terrence McGee, Roscoe Parrish och Leodis McKelvin? Man ryser ju nästan.

Analys: För att lyckas i NFL, eller i amerikansk fotboll överhuvudtaget, är det tre saker som är väldigt viktiga. 1. Du måste ha en quarterback 2. Du måste skydda din egen quarterback 3. Du måste komma åt motståndarens quarterback.
Bills OL och DL kommer att bli deras fall i år. Då är frågan bara hur hårt detta fall kommer att slå ner…

Slutplacering i divisionen: 4


MySpace Countdowns

Inga kommentarer: