onsdag 9 september 2009

NFL Countdown - NFC North


CHICAGO BEARS
Matcher: Bills 20-27, Giants 17-3, Broncos 27-17, Browns 26-23

Kommentar: Detta har alla "björnar" i Chicago väntat på i årtionden. En franchise quarterback, en QB som kan leda laget till vinster och samtidigt hålla en stabil och hög nivå. Det har man alltså nu äntligen fått i Jay Cutler som man snodde billigt av Broncos då de inte behandlat honom schysst. Cutler kommer dock att ha en oerhörd press på sig och kommer han att klara det? Det är den stora frågan. Även om jag tror det så spelar det ingen roll om han misslyckas. Bears har ett bra runninggame och riktigt bra RB:s med bland annat Adrian Peterson så dessa kan kliva in och underlätta för Cutler om han har det jobbigt. Cutler kommer dock att få bra med hjälp av sin offensiva line som är över medel. Bears känns överlag rätt bra och kan nog kamma hem divisionen. Men självklart har man även sina brister. Defensiven. Lovie Smith skulle ha haft in några förstärkningar på deras defensive end där spelarna börjar bli lite väl gamla, även defensiva tacklare är ett problem. Harris och Dvorasec är väldigt viktiga men också ena hejare på att dra på sig skador.

Analys: Vikings anses kanske vara den största favoriten i AFC North men jag ser det så här: Bears var sämre i fjol med Kyle Orton och Grossman som QB:s men nafsade ändå Vikings i baken. Vikings har inte gjort några större förbättringar (nej allvarligt inte ens HAN) medan Bears har en av de bästa yngre quarterbackarna i ligan samtidigt som man förstärkt sin OL. Det kommer nog inte att skilja mer än en vinst mellan ettan och tvåan i denna grupp. Jag är så fräck att jag sticker ut hakan och säger att Bears tar hem förstaplatsen.

Slutplacering i divisionen: 1

DETROIT LIONS
Matcher: Flacons 27-26, Browns 10-27, Colts 18-17, Bills 17-6

Kommentar: Tvåa i divisionens försäsongstabell (mest pga namnet), som ni kan se här ovan, med lika många vinster och förluster som alla andra i gruppen. Man kommer dock inte att sluta tvåa och man kommer inte att vara i närheten av att vinna lika många matcher som till exempel Vikings. Jag tror att man ska vara nöjd om man lyckas gå 4-12.
Äntligen har ju Lions en franchise quarterback men man kan ju för fan inte använda honom! Man draftade Matt Stafford som nummer 1 och det var ett väldigt klokt val, han kommer att bli stor i framtiden. Om inte Lions hinner döda honom först. Jag menar man har ju en helt obefintlig OL och det kommer att vara livsfarligt för Stafford där ute i vinter, stackars kille. Jag fattar inte varför man inte draftade en LT till exempel? La man ner lagbygget när man visste att man skulle ta Stafford som nummer 1? Klantigt är bara förnamnet.
Finns det något bra med Lions i år då? Ja, det gör det faktiskt, man har ju rätt bra recievers och duktiga RB:s, tyvärr så kommer inte de förstnämnda att få speciellt mycket att jobba på tror jag då lagets QB kommer att bita gräs snabbare än vad han kan säga 0-16...

Analys: Man var rätt nära på att vinna några matcher i slutet på förra säsongen men man räckte inte riktigt ända fram i någon av dom. I år har man i och för sig uppgraderat sin "secondary" och sin linebackuppställning så kanske det går bättre i år?
Hade man gjort en bättre draft hade man ju kunnat låta Stafford spela, han lär ju få sitta på sidan om i år om han inte vill dö en för tidig död...

Slutplacering i divisionen: 4

GREEN BAY PACKERS
Matcher: Browns 17-0, Browns 31-21, Cardinals 44-37, Titans 19-37

Kommentar: Packers är onekligen det lag som har imponerat på mig mest under preseason i denna division, jag hade förväntat mig ett .500-år kanske som bäst innan man börjande matchandet men jag tror nog att man kan gå bättre än så. Vilket skulle innebära att även den här gruppen blir en nagelbitare. Dessutom har ju Packers ett underbart spelschema. Det kan bli en rolig vinter det här för dom som sympatiserar med laget. Den stora frågan är ju fortfarande om Aaron Rodgers kan efterträda Favre med godkänt resultat. Varför är det fortfarande en fråga? Han gjorde det ju med beröm ifjol och varför skulle det bli annorlunda i år? Han måste dock leda laget till fler vinster på hemmaplan om man ska knipa Wild Card-platsen. Jag hoppas nästan att man gör det. Hade varit ett härligt finger i luften åt Favre. På papperet finns det dock brister i både OL och DL som det bör jobbas på men det är ju ingenting som jag har märkt nu på försäsongen.

Analys: Det verkar ju som om man ska gå till 3-4-defensiv permanent. Detta skulle nog vara dumt. Det är rätt vanligt att ett etablerat och bra defensiv gått dåligt så man lagt om taktiken. Dessutom verkar ju tre av lagets linjemän som kommer att starta inte vara byggda för att spela 3-4. Här kan man/kommer man att tappa andraplatsen förmodligen. Lagets QB och recievers kommer dock att hålla hoppet vid liv bra långt in på säsongen. Intressant utav bara den.

Slutplacering i divisionen: 3

MINNESOTA VIKINGS
Matcher: Colts 13-3, Chiefs 17-13, Texans 17-10, Cowboys 31-35

Kommentar: Man har blandat bra resultat med mindre bra och riktiga bottennapp på försäsongen. Uppenbarligen verkar det ju också vara så att man har svårt att göra poäng (förutom i matchen mot Dallas). Villket för mig inte alls är förvånande.
"Men man har ju så bra recievers?" Ja, dom är bra.
"Och bra runningbacks." Ja, dom är otroliga.
"Bra OL som skyddar QB:n" Stämmer också.
"Dessutom har man ju Brett Favre som QB, han är ju grym!" NEJ, det är här felet är enligt mig. Brett Favre VAR en gång i tiden en av ligans bästa QB:s det är han verkligen inte nu och jag anser att den positionen är Vikings klart svagaste. Du kan ha hur bra lag som helst i övrigt, det spelar ju ingen roll då du har en gammal, grå, trött och dålig QB som spelar bara för sig själv och inte kan bidra med något som inte en rookie hade kunnat. Värdelöst.
Dock så har man ju en otrolig defensiv som kommer att hålla tätt och inte släppa många poäng mot sig vilket man även visat nu på försäsongen (förutom i matchen mot Dallas)

Analys: Ja, vad ska man säga? Favre är på tok för mycket veteran för den här nivån och etta i divisionen blir man inte. Bears känns mycket mer spännande och bättre dessutom. Kommer att bli stentufft här tror jag. Den som blir tvåa kommer hur som helst att knipa en Wild Card-plats.

Slutplacering i divisionen: 2 (Wild Card-lag)



MySpace Countdowns

Inga kommentarer: