onsdag 9 september 2009

SWENFLs AFC -tips

Jaha, har nu gett min syn på samtliga lag och divisioner i AFC och enligt mina beräkningar och kvalificerade gissningar så kommer det att sluta så här

AFC East
1. New England
2. New York Jets
3. Miami
4. Buffalo

AFC North
1. Pittsburgh
2. Baltimore*
3. Cincinatti
4. Cleveland

AFC West
1. San Diego
2. Oakland
3. Denver
4. Kansas City

AFC South
1. Indianapolis
2. Houston*
3. Tennessee
4. Jacksonville

* = Wild Card-lag

1 dag och 10 dagar kvar till premiären. Fortsätter min analys av divisionerna senare ikväll för att ta de sista två i morgon. Funderar på att utöka bevakningen och lägga till några nyheter till bloggutbudet. Har några idéer och tar det som det kommer. Äntligen dags igen!



MySpace Countdowns

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena! Efter att jag sett filmen "Two for the money" så har jag fått upp ögonen för NFL. Älskar att betta, och gör det nästan varje dag, dock aldrig på NFL. men skulle vilja lära mig mer. Vet du om det finns någon bra sida man kan gå in att titta på, eller kommer du att lägga ut lite spel tips osv? MVH Andreas

swenfl sa...

Hej!
Brukar inte lägga ut speltips speciellt ofta och det är ingenting som jag fokuserar på men det finns mycket att läsa sig till på ämnet.
Har har du ungefär vad du behöver veta/ basics: http://www.footballbetting.com/

Angående speltips så har jag funderat på att försöka lägga ut dom rätta raderna varje vecka men då utan spreads.

swenfl sa...

ATS står för against the spread och innebär alltså att endera laget får ett försprång på ett visst antal poäng. Vi kan ta Saints -3 @ Buccaneers som exempel, där måste alltså Saints vinna matchen med minst tre poäng för att det skall räknas som en vinst. Blir skillnaden exakt 3 poäng får du pengarna tillbaka. 3 är också ett av de viktigaste numren du bör hålla reda på när du tippar då det motsvarar ett field goal och är en vanlig vinstmarginal. Det andra numret är 7 vilket motsvarar en touchdown (plus xp). PK står för pick och innebär att lagen bedöms som helt jämna och inget handikapp finns.

(Siffrorna inom parentes motsvarar oddset och är enkelt förklarat hur mycket du får betala för att vinna 100$. -110 motsvarar alltså (110+100)/110=1,91. Ju större minusbelopp, desto större favorit. Det kan såklart också bli plusodds och de är också lite enklare att räkna ut, +110 betyder att du får 110$ tillbaka på 100 satsade. Oddset blir alltså (110+100)/100=2,10.) Ju större plusodds, desto större underdog.

Över/Under är helt enkelt hur många poäng man tror att det kommer bli totalt i matchen. Hit räknas så klart inte eventuella handikapp-poäng med utan siffran som är angiven gäller.

Det var väl en snabbgenomgång av det mesta tror jag. Glöm inte att matcherna i USA oftast skrivs ut tvärtom mot hur vi är vana med i Sverige. Bortalaget skrivs alltså först, följt av hemmalaget. Oftast skrivs det som här med Saints @ Buccaneers men varianter finns och är man osäker kan det ju alltid vara bra att kolla upp om något ser konstigt ut.

swenfl sa...

Hoppas att det senare inlägget kan ha varit till någorlunda hjälp. :)