tisdag 15 september 2009

Bills-Patriots 24-25 (Vecka 1 recap)

Inför matchen var alla ögon såklart på Tom Brady och hur han såg ut efter skadan. Men det var Bills QB Trent Edwards som imponerade mest i början och med nio minuter in i första kvarten kom också den första poängen efter ett shortpass av Edwards till Nelson, 11 yards senare firar bortalaget i endzone för matchens första touchdown. Ett resultat som stod sig kvarten ut.
I andra kvarten svarar Brady och co. med en TD nästan direkt men Bills kommer igen och vid pausvila leder gästerna med 14-10, en kvart senare är denna ledning utökad med ytterliggare tre poäng.

Innan jag går vidare till att berätta om 4e quartern måste jag bara berätta att det här var en riktigt jävla underhållande match med bra spel offensivt från båda håll och två bra QBs som presterade.

Quarter fyra börjar med att Gostkowski sparkar in ett Field Goal efter drygt 3 minuter (13-17). Senare var det dags för Bills att stick fram hakan igen. Med mindre än sex minuter kvar att spela så drar Edwards att ett kort screenpass till vänster där Jackson står och väntar. 10 yards och ett FG senare och Bills har en övertygande ledning med 24-13 och klockan tickar neråt....

Fans börjar bli oroliga på läktaren då klockan räknar ner och förbi 3.00 och närmar sig 2.00. Patriots befinner sig på Buffalos 16e då Brady gör sig redo för ett shotgunsnap. Ett underbart djupt pass i mitten till Benjamin Watson leder till en touchdown och därefter försöker man sig på en two points conversion, den misslyckas...
Är loppet kört nu? Nej.
I efterföljande punt (74 yards) så fumblar Bills CB Leodis
McKelvin och Patriots återtar bollinnehavet. Med mindre än 1 minut kvar av matchen får Brady återigen ett liknande läge som vid förra nedsättningen och spelet är nästan en exakt kopia. TOUCHDOWN. Även denna gång misslyckas deras försök om ett extrapoäng.

Nu sätter Bills in ytterliggare en växel och matchens sista spel spel är ett riktigt konststycke, tyvärr lyckas det inte:
http://www.nfl.com/gamecenter/2009091400/2009/REG1/bills@patriots#tab:watch

En helt makalös vändning alltså av Patriots och en riktigt roliga match! Ladda hem och se!

Noterbart:
  • Tom Brady spelade sin första match på exakt ett år och gick rätt hyfsat... Passade för 378 yards och två TD:s.
  • Patriots viktiga LB Jared Mayo utgick i ett tidigt skede av matchen och återvände aldrig.
  • Terrell Owens första match för Bills blev ingen riktig succé. Bara två catches och 46 yards.
Oakland Raiders förlorade premiären mot Chargers i en match som verkar har varit otroligt spännande i sista kvarten. Den ska jag se nu...

1 kommentar:

Marcus sa...

Bästa NFL bloggen! Tveklöst