fredag 15 januari 2010

Inför Cardinals@Saints


Jag spår att detta kommer att bli en match mellan två quarterbacks. Drew Brees och Kurt Warner. Det är ganska intressant egentligen. Jag skulle kunna beskriva Brees som den nya Warner. En ledare, en pelare att luta sig mot, en "touchdownmaker" och en spelare som stått i skuggan av Peyton Manning och Tom Brady. Warner är på väg ut ur cirkusen, Brees är ny. Det kommer att bli jävligt intressant om båda spelar på topp!

Saints vann ligan i år i både antal poäng och "total offence". Cardinals hade bästa passningsprocenten innanför 20 yards-linjen och skrapade ihop 51 poäng förra helgen. Ingen ledning kommer att vara säker i morgon. Båda lagens defensiv får det tufft och där tycker jag inte Cardinals imponerade förra matchen...

Förutom QBs så kommer WR att spela en stor roll. Cards Larry Fitzgerald tog över slutspelet ifjol och Saints Marques Colston som mycket väl kan göra årets slutspel till sitt eget är inga dussinlirare precis...

"Dome sweet dome". Saints har gått väldigt knackigt på slutet men med hemmafansens stöd i ryggen kommer man att komma upp till normal nivå igen. Det är jag övertygad om.

Hur slutar det då?
På förhand ser det ut att bli stentufft. Dom här två lagen ser ut som identiska tvillingar, från deras världsquarterbackar till ostoppbara reciever och stundtals tuffa defensiv. När det är så jämnt på papperet spelar andra saker in, saker man normalt inte hade tänkt på. Som till exempel vilan, man tycker ju att en veckas vila borde räcka för Cardinals men jag vettefan alltså.
Saints har kunnat njuta av en first round bye medan Cardinals spelade övertid i sin första match. En match som var den sista av den första rundan, nu har man dessutom haft oturen att få spela andra rundans första match. Kortast vila av samtliga lag. Dessutom har Saints hemmaplan och ligans bästa offensiv. En av mina SB-favoriter kommer då nog att gå vidare i alla fall, Saints vinner!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte just Colts och Saints du trodde hade störst chans att åka ut?

Anonym sa...

Det skrev du då för bara tre dar sen. Sen är inte Cards defence så dåligt, tycker att det ser rätt bra ut och gjorde så även mot Green Bay.

Hur tror du förresten att det slutar? Jag tror följande:

Colts over Baltimore
Chargers over NYJ
Cards over Saints
Dallas over Vikings

Colts over Chargers
Dallas ocer Cards

Sen vinner colts superbowl.

swenfl sa...

Jo, störst CHANS. Det betyder inte att dom gör det.

Intressant frågeställning. Kan slänga upp ett inlägg om det.