söndag 10 januari 2010

Inför Ravens@Patriots


Den tidigare matchen i kväll är på ett sätt en stormatch. Patriots och Ravens är två lag som har varit väldigt framgångsrika under 2000-talet och man har tillsammans 4 Super Bowls (tre av Pats). Dessutom består lagen av blivande Hall of Fame-stjärnor. Till exempel: Tom Brady, Randy Moss, Patriots LB Junior Seau samt Ravens LB Ray Lewis och safety Ed Reed. Inte nog med det så är det lite ont blod mellan lagen efter matchen i Oktober (som Patriots vann 27-21). Tom Brady fick väldigt många sena tacklingar och det hettade till riktigt rejält ett tag. Får se om det kan krydda den tillställning lite extra.

Ravens har en riktigt bra tailback i Ray Rice och han är lite av en rising star. Han blev NFL:s näst mest produktiva spelare under säsongen och hans närvaro kommer att ställa till det för Patriots som har varit rätt dåliga mot runs den här säsongen.

Wes Welker är inte med! Han missar slutspelet och förmodligen stora delar av nästa säsong på grund av en knäskada han ådrog sig i säsongens sista match. Det är ett väldigt stort avbräck för Patriots, Wes Welker är en av de bästa slot recievrarna i NFLs historia och nu måste Randy Moss upp ett par snäpp. Klarar Ravens av att stoppa Moss kan man mycket väl gå emot en seger.

Men Patriots har ju Tom Brady. Han brukar hitta vägar som inte finns för att vinna matcher.

Hur slutar det?
Det är upplagt för en grisig och tuff match. Det kommer att vara svinkallt och förmodligen blåsigt. Utan Welker så har jag svårt att tro att Ravens låter Moss ensam slå dom. Samtidigt är det en slutspelsmatch på Foxboro och jag tror inte att Patriots åker ut mot ett lag som har haft problem att göra poäng. Det är inga Super Bowl-lag som möts men jag tror att Patriots är det lag som hänger kvar längst. Lär bli jämnt och någorlunda poängsnålt. Tror Patriots vinner med max 5 poäng.

1 kommentar:

Tom Brady sa...

Vilken jävla skitmatch!