måndag 11 januari 2010

Ravens enkelt vidare!

New England Patriots - Baltimore Ravens
14 -33

Inför matchen var det många, och även jag, som trodde på en uppvisning av ett av 00-talets bästa lag. Men när Patriots kom ut till match såg man gamla, trötta och helt enkelt värdelösa ut.

Det var en person som såg sämre ut än alla andra. Tom Brady. Han gjorde totalt värdelös insats när det väl gällde som mest, så är man inte van att se honom. Fansen var i total chock i den bitande kylan då dom såg på resultattavlan efter 5 spelade minuter. Patriots låg då under med 14-0. Dom vaknade dock till liv då Brady klantade i ännu ett spel och efter ännu en turnover hördes ett öronbedövande buande över arenan. Tom Brady hade förövrigt hela tre turnovers bara i första kvarten.

En man hade då en riktigt bra dag, Ray Rice satte sprang in en 80 yards TD redan i första spelet och det var bara början. Han var utan tvekan planens stora gigant och Patriots hade inte mycket att sätta emot Ravens vassa running-game. Ravens hade 24-0 efter 15 minuter och Patriots var helt värdelösa, 24-0 är förövrigt tangerat postseason-rekord i antal poäng i en quarter...

Patriots defence var bedrövligt men även offensiven var under all kritik, det kan dock ha berott på att Brady var kass men det är inte hela sanningen. Randy Moss pallade inte att trappa upp sina prestationer och utan Welker på plan så såg Patriots väldigt uddlösa ut.

Baltimore dominerade matchen igenom i alla delar av spelet. Jämnt var det inte heller. Patriots får underkänt. Bedrövlig insats.

Noterbart:
  • Detta var första hemmaförlusten i slutspelet för Patriots sedan 1978...
  • ...Man hade elva raka hemmavinster i slutspel.
  • Ray Rices 83-yards touchdown är den näst längsta i slutspelets historia...
  • ...den längsta kom ju ifjol i Super Bowl.
  • Brady har kastat 12 interceptions på 4 matcher.
  • Detta var Ravens första vinst mot Patriots på sex försök.


Inga kommentarer: