onsdag 27 januari 2010

Perfekta Peyton!

Indianapolis Colts - New York Jets
30-17

Quarterbacken stod med sin familj, ägaren stod med Lamar Hunt Trophy och rookiecoachen stod på sidan med ett stort brett leende på läpparna. Colts hade sänkt Jets med 30-17 och var i Super Bowl för andra gången på fyra säsonger.

Respekten för Colts kommer bara att växa. Man vilade sina starters vecka 16 och 17 och sumpade således chansen för en perfect season, vilket retade gallfeber på fotbollsfans runt om hela världen som tyckte att Colts sumpade ett gyllene tillfälle att bli andra lag i historien att gå 16-0 (Dolphins gjorde det -72). Colts brydde sig inte vad omvärlden tyckte, man stängde ut allt och fokuserade på slutspelet. Detta har visat sig vara ett genidrag. Colts kommer till Super Bowl så optimalt förberedda ett lag kan vara. Hela Indiana kan vara i extas om två veckor då Peyton Manning skrivit ny historia och lett laget till ännu en Super Bowl.

Man får så många intryck av en sån här match så det är svårt att komma ihåg att skriva om matchen. Det var faktiskt Jets som hade ledningen i halvlek. Första kvarten var poänglös och båda lagen "kände" på varandra, om man nu kan göra det i amerikansk fotboll, men sen var det Jets som drog igång matchen. Manning såg lite halvblek ut och hade smärre problem med Jets otroliga defensiv! Jets hade ledning med 17-6 en bra bit in på andra quartern. Men med mindre än en minut kvar till halvtidsvila så tyckte Manning att det var dags för bättring och stod för ett enastående play, en 16 yards TD-pass till Austin Collie. 17-13 i paus till bortalaget alltså...

I andra halvlek fanns det bara ett lag egentligen, eller en man beroende hur man vill se det. Det var Manning som hämtade upp underläget åt Colts. Manning hade sin no. 1-reciever blockad av Revis hela matchen. Men det hjälper inte mot en sådan QB som Manning. Han har en överlägsen blick överspelet och en uteslutningsförmåga som ingen annan. Han gick till slut 26/39 till 377 yards och kastade till hela tre touchdowns!

Det som avgjorde matchen var dock den 12-paly drive som Colts drog på i mitten på sista quartern. Den tog lite mer än 5 minuter och 30 sekunder och avslutades med ett Field Goal. I och med det ledde Colts med 13 poäng och det återstod drygt två minuter av matchen.