torsdag 7 januari 2010

SLUTSPELSDAGS!


Det har varit ont med inlägg här sista tiden men nyår och annat har ställt till det ordentligt och jag har inte skrivit om några matcher på sisådär två veckor. Hur som helst. Ett decennium har passerat sedan millennieskiftet och vi går in i ett nytt årtionde. Ett lika säkert tecken på att ett år har passerat som raketer och Grevinnan & Betjänten är att det är dags för playoff i NFL. Och i år ser det riktigt spännande ut! Jag ser i alla fall 4 lag som har en ärlig chans att lyfta Vince Lombardi Trophy i Miami.

Senast det begav sig här på bloggen såg det ut så här:
Broncos skulle möta Patriots borta i en av NFCs Wild Card-matcher. I den andra skulle Bengals ta emot Ravens. Chargers och Colts hade redan säkrat first round bye. Men NFC var långt ifrån avgjord.

De regerande mästarna Steelers hade en pytteliten chans att gå vidare och man klamrade sig kvar längre än väntat. Tyvärr för Roethlisberger och grabbarna så räckte det inte till.

Jaguars såg ut att kunna knipa en plats och var nog det lag jag trodde på mest om något lag skulle klara det. Men det gick inte då man förlorade sina två sista, även Dolphins som låg hyfsat till inför slutspurten sumpade sina chanser.

Men det var ett lag från Dolphins division, AFC East, som tog tillvara på sina chanser. New York Jets. Man hade Bengals och Colts kvar, inte det lättaste schemat om man krigar för en slutspelsplats men man tog sig i kragen och vann båda matcherna. Jets till slutspel alltså. På Broncos bekostnad. Detta innebär ju också för dom som hängt med att Colts perfect season blev spoilerad. Tråkigt men jag tror nog att det kan vara sunt. Man vill inte att spelarna tänker på för mycket när det är dags för Super Bowl, fråga Patriots...

I NFC hände det inte ett skit jämfört med hur det såg ut tidigare.

Det blev således en del ändringari hur matcherna kommeratt splas nu på lördag och söndag i de två första Wild Card-matcherna:
Lördag:
(AFC)Jets@Bengals
(NFC)Eagles@Cowboys

Söndag:

(AFC)Ravens@Patriots
(NFC)Packers@Cardinals

Nu börjar allvaret! Äntligen!

Inga kommentarer: