måndag 11 januari 2010

Se upp Vikings!

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles
34-14

Tony Romo har onekligen växt upp, ingen spelare hade mer att förlora i lördags än Dallas QB men trots det uppträdde han med lugn och gjorde en av sina bästa matcher i år. Eagles blitzade tonvis med gånger men Romo lyckades ta vara på lagets misstag i secondary. Han gick 23/32 för 244 yards, två TD-pass och 0 interceptions. Man har nu under Romos ledning vunnit över Saints, Redskins och Eaglesx2 på fyra veckor. Vikings får verkligen se upp för Romo som är minst lika bra som de bästa i ligan (Aftonbladet svammlar som vanligt gällande amerikansk fotboll...).

På andra sidan stod en man som förmodligen är rätt ifrågasatt i Philly just nu. Donovan McNabb gjorde sin andra raka urusla match mot Cowboys och i går gjorde han nog sin sämsta match i karriären! 19/37 och ~68 i rating är ingenting som duger i ett slutspel. McNabb har ett år kvar på kontraktet men risken är nog stor att man tradar bort alternativt köper ut 33-åringen, men vem ska man ersätta honom med? Är Kevin Kolb svaret på den frågan och är Vick verkligen bättre än McNabb efter två år från sporten? Satsa på Vick säger jag. Sätt honom på stenhård sommarträning så kommer han att bli bättre, för till och från under säsongen tycker jag att han har sett riktigt bra ut!

Wade Phillips har nog räddat sig kvar vid rodret efter den här matchen. Eagles var helt chanslösa! Matchen var avgjord redan i paus då Dallas ledde med 27-7. Visst skulle Eagles ha kunnat vända på det men inte i går. Inte som man spelade, utan indikation på förbättring och inte mot ett sylvasst Cowboys.

Cowboys hoppas på att deras nya arena ska leda laget till vinst i år. Precis som det gjorde för Yankees i MLB. Båda byggena kostade ungefär lika mycket ($1.5 miljarder). Yankees avslutade säsongen med en vinstprocent .636, Cowboys slutade på .688. Båda lagen vann sina divisioner. Ska Cowboys även få lyfta segerpokalen i februari? Det återstår att se, men visst fan är det möjligt!

Noterbart:
  • Eagles hade innan den här matchen 7-0 i öppningsmatcher i slutspelet under coach Andy Reid...
  • ... och 6-0 med McNabb som QB. Den streaken är nu slut.
  • Det slogs nytt slutspelsrekord i matchen, lagen lyckades tillsammans skrapa ihop 288 penalty yards.
  • Dessutom var det den högsta publiksiffran någonsin i NFL i en match som inte var Super Bowl...
  • ... hela 92 951 åskådar var på plats i Cowboys Stadium!

Inga kommentarer: