söndag 10 januari 2010

Skräll i första matchen!

Cincinnati Bengals vs. New York Jets
14 - 24

Med en felfri insats av lagets rookie-QB lyckades de överraskande slutspelslaget, Jets, utöka sin säsong med ytterliggare en vecka. Detta på bekostnad av ett kanske, som jag trodde, kommande SB-lag, Bengals.

Mark Sanchez hanterade slutspelspressen utan några som helst problem, kastade fram en touchdown, lutade sig tillbaka och lät ligans kanske bästa running game sköta resten. Sanchez gick 12/15 för 180 yards och blev den fjärde rookiequarterbacken sedan 1950 att starta och vinna en slutspelsmatch. Jets svagaste länk och stora frågetecken inför slutspelet förvandlades igår till deras viktigaste länk och ett stort utropstecken. Sanchez ser bara bättre och bättre ut för varje match!

Sanchez var dock inte den enda rookien i Jets unga lag som levererade. Lagets val i tredje rundan, Shonn Greene sprang för ~140 yards och sprang in en 39 yard-touchdown när Jets var som mest pressade.

Egentligen var det inte så stor skillnad jämfört med förra matchen och mina farhågor besannades. En riktig kämpainsats av Jets. Ingen kan egentligen räkna ut Jets efter det här, man kom in till slutspelet utan en QB som kunde bära laget. Detta har från och med igår helt ändrats. Jets är minst lika slagkraftiga som andra Wild Card-lag och spel i Conferencefinal är en match bort.

Jets hade 14-7 i halvlek efter bland annat två stora spel av Sanchez. Han fejkade en handoff och gjorde en perfekt pitchout till Greene som bara behövde en block för sin TD. I andra kvarten ertappade Sanchez Bengals off-guard, gick höger och hittade Dustin Keller för secondary och touchdown. Sanchez fortsatte att spela stabilt även i sista halvlek.

Mycket Jets och Sanchez i det här inlägget men det är befogat. Bengals då? Shayne Graham, franchise-spelare i Bengals missade bland annat två viktiga Field Goal-försök. Palmer var inte dålig i Bengals men man fick aldrig i gång passningsspelet och Revis plockade som väntat bort Ochocinco helt. Det var nära att han återigen skulle kliva av utan mottagning. Utan Ochocinco hade Palmer problem, han fick det inte att funka med övriga recievers.

Oväntat men jävligt rättvist resultat!

Noterbart:
  • Bengals streak på 19 år utan slutspelsvinst blir längre och längre...
  • ...sist man vann var mot Oilers 1990 i Wild Card-match. Det är den längsta slutspelstorkan i NFL.
  • Jets har vunnit 8 av de 9 senaste mötena med Bengals...
  • Jets har fyra raka bortavinster...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Trodde absolut inte att sanchez skulle klara det här. Men aj vad fel man fick. Det lär ju dock ta stopp mot colts.

Dallas kör över Pfiladelfia just nu.

Anonym sa...

Fullkomlig överkörning. Kunde ju ha varit mer också. Tänk dig ett Jets med en riktig QB som tex. Brady. Då hade det ju varit klart redan.

Såg en liten anekdot att man kan få möta Colts, repris på SB 3 sa dom på NBC där Jets också var outsiders.