fredag 15 januari 2010

Inför Ravens@Colts


Förra veckan slog Ravens ut Patriots efter att ha förlorat mot dom i oktober månad. I morgon kväll åker man till Indianapolis för att möta Colts, ett lag som man förlorade mot i november. Kan man göra om förra veckans bedrift?

Förra säsongen mötte man också no.1 seeden på bortaplan i denna omgång så Ravens har färsk erfarenhet och vet vad som krävs för att vinna (vilket man också gjorde mot Titans ifjol). i morgon ska man dock spela i en "Dome" och det brukar gynna laget som är vana vid det. Vi kan vara beredda på ett makalöst tryck från läktarplats i alla fall.

Colts har slagit Ravens i sju raka matcher men det är inte så förkrossande som det låter. Många av matcherna har varit väldigt jämna. Så det är en väldigt tuff motståndare man ställs mot. Jag gissar att det blir jämnt ännu en gång.

Vidare till något mer tragiskt... Colts reciever, Pierre Garcon, är haiti-amerikan och har haft en väldigt jobbig vecka i och med katastrofen i Haiti om inte det varit nog så kan man heller inte ringa in till landet för att elledningarna är nere. Det har gjort att Garcon har gått med en oro hela veckan som inte har kunnat lindras. Han vet inte om hans familj eller vänner fortfarande är vid livet, väldigt jobbigt kan jag tänka mig om du samtidigt ska förbereda sig inför en viktig match...

Joe Flacco fyller år i morgon och jag gissar att han kommer göra allt för att fira sin födelsedag med en vinst!

Hur slutar det då?
Jag tror att Colts vinner. Man har gått för bra och för långt i år för att förlora i sin första slutspelsmatch. Manning vann i dagarna sin fjärde MVP-titel, Caldwell belv den första rookiecoachen att vinna 14 matcher i rad och den andra rookiecoachen att gå 14-2 sedan 16match-upplägget kom till 1978. Colts har fått utstå mycket kritik när man bänkade sin starters för att sumpa en perfect season. Jag är dock positiv till det, mindre skit i skallen för spelarna. Ravens kommer dock att bjuda på hårt motstånd.

1 kommentar:

coltsfanatiker sa...

Det finns inte en chans i världen att Colts förlorar det i natt.